Pages

My 3H

My 3H

Friday, March 27, 2015

Dh lama berhabuk

Assalammualaikum.. hai hai.. masih ada ker yg sudi baca blog ni?? Ekekeke.. (simbol monkey tutup mulut) ya ampunn..dah lama tak update entry kat blog aku ni kann..huhuhu.. dah march 2015.. maaf yer blog.. bukan dah lupa kat awak.. cuma keterbatasan waktu.. yer lah anak dh 3 org ni, tambah lak semua boboiboy tak cukup tgn jadinyerr.. padahal senang jer kan update entry guna hp.. ahahah..

Apa khabar anak2? Alhamdulillah semua sehat..dah semakin banyak akal.. meh ler aku update perkembangan diorang satu persatu ;)

Hadif: dah pun berusia 6 tahun pada 3 januari hari tu.. celebrate kecil2an ajer.. kat rumah..anak beranak..ehe..kek pun aku buat sendiri..simple2 jer, janji anak happy cukup.. sekolah dah pun tahun 1 alhamdulillah..tak terasa waktu cpt berlalu kan.. teringat 1st time buat entry kat blog ni dulu Hadif masih baby lagi..sekarang dh besar dh ada adik dua org..hihi moga Hadif jadi abg yg baik, yg bertanggungjawab dan penyayang.. sekarang ni pun memang nampak dia syg kan adik2..tapi tu la kata org anak sulung ni ada ego sikit. Dia tak tunjuk sgt yg dia syg tapi dari gerak geri n percakapan tu memang nampak dia syg..syukur.. moga2 sifat tu berterusan sampai ke dewasa..aminn..



Hanif: anak aku yg nombor 2 sekarang ni memang susah sikit nak agak..perangai dia ni pelik sikit..hehehe.. manja tak gak..agak periang sikit..paling penting sgt syg kat adik dia. Jgn coba2 nak marah adik dia..confirm ngamuk, kekadang nakal gak sampai abg dia terrpaksa mengalah huhu.. kdg sensitif pun ada..susah nak tegur..pening sikit ngan perangai Hanif ni.. ahahah.. nak explain pun susah..alhamdulillah tahun ni daftar sekolah pra untuk tahun depan 2016.. harap2 dia ok..dh tanye kat dia. Dia jawab tak nak sekolah..nak duk rumah jer ngan mama.. aduyaii..kene pujuk le jawabnyer ni..


Hafiy: dh pun berusia 1 tahun 3 bulan.. bulan 12 tahun lepas dh celebrate bday dia..alhamdulillah..sampai hajat..smua anak2 aku waktu usia 1 tahun celebrate besaran kat rumah nenek diorg..hehe..wajib bagi aku..biar adil.. ok perkembangan Hafiy sekarang mcm2.. dh pass berjalan masa umur 1 tahun 2 bulan sama ngan abg dia Hadif dulu..Hanif lebih awal dari diorg.. sekarang ni pantang tengok org makan..mesti nak..so suap je mana yg rasa ok tu. Jgn bagi sambal sudah..hahah.. Hafiy ni agak beza dari abg2 dia huhu selalu demam..kdg jarak dua minggu demam balik..antibodi tak kuat.. tu yg kdg susah nak bawa dia jalan2 sebab risau kene lagi.. pernah dia batuk, demam, cirit birit dalam satu masa..aduhaii.. sayu hati bila kenang balik.. moga2 dh umur 1 tahun ni jrg2 sakit.. moga d kurniakan kesihatan berpanjangan buat anak aku yg bungsu ni..aminnn..


Sampai sini dulu yer.. dh lewat dh.. esok2 ada kerajinan aku update lagi.. :)
Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.