Pages

My 3H

My 3H

Tuesday, May 19, 2009

majlis mandi belawat & berdzikir


Little princess Nur Qisya Dania



Pd hari jumaat,15may..our family n family sblh hubby my sis telah mengadakan majlis mandi belawat dan dzikir marhaban.tanda kesyukuran my sis Nora n her hubby Fauzi dgn kelahiran cahaya mata pertama mereka Nur Qisya Dania yg lahir pd 10 march yg lepas.acara berlangsung dgn meriah.tapi sygnya aku tak byk snap pic.huhu.sbb bz dgn hadif yg turut serta keluar tym berdzikir,tmbah pulak hadif meragam nak tido.mandi belawat ne adalah adat org brunei bagi yg telah melahirkan anak pertama.tak semua yg mengadakan majlis ini hanya sesetengah yg masih mengamalkan adat ini,my sis dpakaikan dgn pakaian ala2 pengantin n her daughter mcm princess hehe.di mulakan dgn acara dzikir marhaban dan menabur bunga rampai.then barulh turun kebawah berziarah dgn jemputan yg hadir,baby pun turut serta tujuannya adalah untuk memperkenalkannya kpd yg hadir n para jemputan di minta menaburi bunga rampai kpd si ibu n baby.hmm fruz tul aku tak snap pic2 spjg acara ne berlangsung.



ini la baby my sis,sempat gak aku snap pic dia,tomeikan..mcm snow white.hehe.ne b4 acara bermula.



anak teruna aku tumpang baring sebentar kat rocker qisya,hisap puting lagi..hehe tandanya dh sleepy la tu..

No comments:

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.