Pages

My 3H

My 3H

Sunday, June 21, 2009

Relax minda

jom relax our mind for a while.saja2 je aku karang cerita nie.hehe.



Image Hosted by ImageShack.us



korg tau tak kenapa siput babi berjalan kemudian stop,jalan lagi then stop.begitu la seterusnya.hehehe.
Kesiankan.sebabnya,siput babi ni sepanjang perjalanan tu sentiasa berfikir...
Siput babi: hmm...aku ni siput ke?ada yg kata aku ni babi
Siput meneruskn perjalanannya.kemudian berhenti lagi
Siput babi: konpius tul aku,kalau cnform aku ni siput.siput je la.tak usah le sebut babi tu.haram tu! Nanti tak pasal2 lak aku kena tuduh pembawa selesma.huh.
Siput meneruskan lagi perjalanannya.
Siput babi: tapi agaknya aku siput la.sebab aku tak tau pun rupa babi tu camne.aku pernah tengok siput biase.memang sama cam aku.yehhaa!
Siput dengan girangnya menyambung perjalanannya.
Siput babi: tapi......apa kena mengenanya aku dgn babi ye?sama ke rupa babi tu dgn aku.tak mungkin la.agaknya moyang aku kot yg saja2 letak nama ni.ala..supaya nak pemez.
Kata siput menyamankan hatinya.
Dia pun meneruskan perjalanan seperti biasa.biasa la siput,lambat.jauh2 pun tetap gak kat situ.
Tetiba,siput babi ni terjumpa dgn sekumpulan budak2 nakal.sdg bermain2 di padang.terdengar budak2 sedang bergaduh.salah seorang dari budak2 itu meludah ke muka kawannya.
Kawannya,amat lah marah plus geram.lalu menjerit "hei! Babi kau!"
Gulp! Siput tadi terkejut campur kegembiraan.
Siput babi: sekarang aku dah tahu jawapannya! Yes! Itu rupanya babi.nasib baik tak sama.ertinya sah lah aku siput.ooo..patot la pembawa virus,diorg suke ludah2.huh.
Siput babi pun terus la berjalan.tapi still gak jalan,berhenti.sebab masih berfikir sampai akhir ke hayatnya.
Hmm..fikir lah kau siput babi.aku pun takdo idea nak explain kenapa siput babi dpanggil siput babi.wuahahahaha.



cerita ini tiada kena mengena dgn sesiapapun.hanyalh rekaan semata-mata.hehehe
Dicipta oleh: mama Hadif Qusyairi..peace~

No comments:

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.