Pages

My 3H

My 3H

Sunday, July 19, 2009

Round2 Bandar Seri Begawan

Semalamkan malam minggu.so we dh decide awal2 lagi nak bawa hadif round2 bandar sempena perayaan hari keputeraan Sultan Brunei yang ke-63 tahun.

Tym perayaan ni Bandar Seri Begawan sangat meriah.Di hiasi dengan lampu2 neon yang lip lap,pintu2 gerbang n gerai2 makan serta jualan.Biasanya tiap2 tahun akan diadakan persembahan pentas di kawasan gerai,kereta berhias dan bunga api.Memandangkan di Brunei pun di landa influenza virus H1N1 so semuanya di tangguh.Huhu ruginye Hadif...hehe.

Ok la,sambung cerita.kami bertolak kebandar jam 7mlm.Selesai maghrib le ni.Before tu dah siap2kan Hadif,bagi susu n tidorkan dia supaya tak meragam tym bejalan nanti.

Image Hosted by ImageShack.us
hadif sempat pose atas katil before we jln2.fotogeniknye anak ku ini.

Image Hosted by ImageShack.us
baby berusia 6 bulan yang baru nak mengenali isi dunia.haha.sukenye dia tengok lampu2 yang lip lap lip lap di sepanjang jalan


Pemandangan yang berwarna-warni di sekitar Bandar Seri Begawan

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Mula-mula plan nak round2 dalam kereta je.Tetiba lak tukar angin nak turun jalan2 kat kawasan gerai.so kami cari gerai yang tak ramai sangat orang.kalau kat kawasan depan 'Lapau' memang ramai n sesak.Tak berani nak turun.Tengok2 kat kawasan berdekatan padang Sultan Omar Ali Saifuddien(soas)tak ramai.Tempat pun luas.So bawa lah Hadif turun.Seronoknye first tym bawa anak sendiri,tu belum lagi Hadif dapat kaki.kalau dah sure tak menang aku n huby nak kejar dia.haha.

Kitaorang pun jalan2 la cuci2 mata sambil beli2 apa yang nak di ngap.Perut pun dah lapar,yang dibeli malam tu soto,abc,tongkeng,sotong tutuk dan buah longan.Sotong tutuk n longan memang wajib ada tym perayaan.Sebab tu la mesti beli(memang hantu sotong n longan pun :P huhaha)

Image Hosted by ImageShack.us
Buah longan ni hampir semua gerai ada menjualnya.Harganya 1 kilo $3.kitaorang beli sekilo je,cukup la untuk berdua.eheh.


Pemandangan di sekitar gerai jualan

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us
Padang soas.Tym perayaan ni di buka untuk ibu bapa membawa anak2 bermain.

Image Hosted by ImageShack.us
sempat posing depan masjid soas

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us
Hadif nak yang mana?haha.Eksyen je mama dia ni.nanti la Hadif dah pandai minta sure banyak alasan.hehe

Image Hosted by ImageShack.us
posing dengan babah.Akhirnye aku belikan je belon ultraman kecik.murah je tu $1.ala,beli yang besar pun Hadif belum pandai lagi.yang ni pun dia buat gigit2 je.

Image Hosted by ImageShack.us
Hadif terpegun tengok mainan singa yang begerak2 dan mengeluarkan suara.


Setelah penat berjalan n beli2 makanan.kami pun balik.penat wo dukung Hadif yang berat dh 8kg tu.haha.
Dalam perjalanan pulang............

Image Hosted by ImageShack.us
alahai..ngantuk rupanye anak aku ni.hehe.ni siapa yang letih sebenarnye ni.sampai rumah pun hadif sambung tidor.so aku n huby ambil peluang untuk makan.next tym nak pergi lagi ok!

4 comments:

Ain said...

comelnyer gamba yg 1st tue.. pandai dia pose.. bila la nk sampai ke brunei ni.. cantik la..

Mama Hadif Qusyairi said...

Tu la.hadif memang suke buat pose mcm tu.hehe..ain kalau nak dtg brunei sound2 je kat intan :).boleh intan bwk round.sonoknye kalau hadif dpt jmpa ahnaf.gerenti gempak

Marlina @ Ummi Mirzan said...

Salam Intan,

Saya Ina dari kl. Sebenarnya saya ada terbaca cerita Intan pasal baby Hadif dalam forum Dr.Hamid Arshat. Actually baby saya, Mirzan (3 mths+) pun ada prob. yg lebih kurang sama dgn Hadif, hidung tersumbat & nafas berbunyi since umur dia 3 mggu. Intan punya last entry bagitau yg Hadif dah sembuh sejak amalkan minyak kayu putih tu, tp saya dah tanya kat sini, brand parrot yg Intan mention tu takde la. Maybe kat Brunei je ada kot? Brapa lama Intan amalkan guna minyak tu? dan sapu kat mana? Sorry panjang sgt komen kat sini, lepas ni just private msg/email saya kat mhb204@yahoo.com Apa email add Intan ye? Malu pulak nak cerita pasal ni kat blog Intan, mcm x sesuai. A'way, thank you n hope to hear fr u soon.

Ina

Mama Hadif Qusyairi said...

Salam ina.Sori ye lmbt nk reply.Bru je bca komen ina ni.Oo..Ina ada bca kisah hadif tu di HA.Alaa..buat pe nak malu.Ni pun utk kesihatan anak kite kn.Ok,intan private msg/email kat ina k.Email intan deeplove175@hotmail.com.Mayb intan akan sertakan skali gmbr minyak kayu putih tu.Manatau ada kat sana.Hadif pkai since 4 buln.Skrg,alhmdulilah dh sembuh.

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.