Pages

My 3H

My 3H

Saturday, July 4, 2009

Tag: Dari ida a.k.a mama irfan

Hari ni aku nak selesaikan homework yang di beri oleh ida a.k.a mama irfan.Sori ye ida,lambat siapkan.Sebab baru tadi lawat blog ida n ternampak nama intan kat list orang2 yang ida nak tag.Hehe.

Sejujur ku katakan ini lah pertama kali aku di tag.Tahniah ye ida sebab jadi orang yg pertama mentag aku.Ekeke..

So ni lah hasil homework aku yang dah pun selesai dengan text yang colorful lagi hehe...



1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?
Baru je seorang,boy..Satu2nye permata hatiku buat masa ni.


2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?
Agak2 dalam 2 tahun yang akan datang.Sebab intan c-zer so kena la jarakkan,suppose to be 3 tahun.Tapi lama sangat.Umur pun bukannye makin muda.Hehehe.



3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?
Nama anak intan Hadif Qusyairi bermaksud yang mempunyai matlamat,nisbah.



4. Siapakah yang memberikan nama anak anda?
Hasil perbincangan intan dan hubby.Puas sangat coz kami sendiri yang bagi nama kat anak.



5. Dari mana tercetus idea memberikan nama anak anda?
Nama Hadif, intan memang suke since bertunang lagi.Pernah tengok kat tv,nama salah seorang budak yang pintar.Qusyairi pulak dapat dari buku nama2,cari tym dah preggy.Nama tu hubby suke coz ujung2 nama tu sama dgn permulaan nama dia..Yang 'ri' tu je.Kehkehkeh.



6. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahayamata...apakah nama yang akan anda beri?
Emmm...Belum terfikir lagi.Maybe kalau boy still nak kekalkan nama Qusyairi tu.Nama kat depan je yang berubah.Kalau gurl lak nama yang kedua tetap bermula dengan huruf 'Q' gak.Suke sangat dengan huruf ni sebabnye permulaan dari perkataan yang mulia seperti Qur'an,Qari & Qari'ah


7. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan berapa jarak beza umur anak anda?
Hehe tak dapat nak jawab.Akan di jawab di masa yang akan datang.Insyaallah kalau ada rezeki.


8. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang...anda nak girl @ boy? nyatakan sebabnyer?
Intan nak girl! Hehe.Nak sepasang.Sebabnyer yang boy ni akan jd geng hubby,yang girl lak semestinye jadi geng intan.Dapat le intan pakaikan gaun2 yang cantik,riben2 n klip rambut,stokin panjang.Wah! Seronoknye kalau dapat baby girl.Dah besar nanti dapat tolong2 intan buat kerje dapur.Hehe.


9. Ape ciri2 persamaan anda & anak anda?
Susah sikit nak jawab ni.Persamaan tang kulit je kot.Kami sama2 berkulit kuning langsat n perangai pun sama,sensitif dan manje.Kalau tang wajah,mostly yang cakap ikut muka hubby intan.Sampai ada yang cakap hadif klon babah dia.Lagipun diorang sama2 chubby.Hehe.



10. Upload gambar anak anda untuk tontonan semua rakan blogger.
Image Hosted by ImageShack.us



11. Tag seberapa ramai yang boleh untuk menjawab tag ini.
-antz83
-sis ira

rasa2 ni je yang dapat jawab tag ni.Sebab blogger2 lain yang intan kenal,kebanyakannye belum ada anak lagi.So kepada korang berdua sila lah buat tag ni ye.Hehe.

No comments:

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.