Pages

My 3H

My 3H

Sunday, August 30, 2009

Berbuka & shopping @ Jaya Hypermart

Tadi kitorang berbuka kat food court jaya hypermart gadong.Sebab planning nak shopping barang dapur terus kat sana.Memang belum beli lagi,stok pun dah kurang.Hihihi.Barang2 pampers dan susu hadif jek yang dah settle.Huhu hadif sempat meragam tadi,suara dia mak ai malu mama dia ni.Rupenya dia nak tidur,so aku letak je dalam stroller.Bagi susu,sambil goyang2kan stroller tu.Fuh terus lena anak aku tu.Dapatlah aku dan huby berbuka dengan tenangnya.Tapi kejap je selesai jek berbuka terus bangun,siap senyum2 lagi.Aduh anak bertuah ni.Orang tidurkan dia bagai berperang.Tapi tidur tak sampai setengah jam pun.Lepas tu pelayan2 kat food court tu lak sibuk nak dukung hadif.Nasib la hadif buat2 tak peduli.Aku bukan apa,tangan diorang tu dah tentu bersih ke?Bukan nak sombong.Kebersihan itu penting ok! Terutamanya dengan kes H1N1 sekarang ni.

Kat jaya ni ok gak la.Harga Barang2 dapur pun berpatutan.Biasa beli barang kat milimewah je tiap2 bulan,sebab tak jauh dari rumah.15 minit je sampai.Memandangkan aku dah planning nak cari baju,stokin dan kasut raya hadif.So pergi la ke jaya.Sebab dengar2 kat sana banyak pilihan.Tapi hampeh,takde pun yang berkenan di hatiku ini.Aku cume beli stokin 3 pasang dan berus botol susu je(yang lama dh hancus)hehehe.

Yang tak puas hatinya,kat seluruh Brunei ni diadakan grand sale bermula 14 ogos hari tu hingga 27 september ini.Tapi tang mana grand sale tu.Aku tengok harga2 baju2 baby masih mahal giler.Ada yang potong 20%,tapi dh kira2 tetap gak macam harga asal.Huhu.Tapi ada sepasang baju tadi aku memang dh berkenan sangat2,huby pun suke.Baju lengan panjang with jeans.Tapi sayangnye takde size untuk hadif,memang la size dia untuk 6-9 bulan.Dah try2 tak muat.Hampanye aku.Takpela minggu depan huby dah janji nak bawa kitaorang pergi ke Hua Ho,kat sana berlambak jenama baju2 baby.Fikir je poket masing2.Hahaha.Dulu tym pregnant barang2 hadif,hampir kesemuanye dibeli dari sana.Memang puas hati.

Aku takde la pentingkan sangat baju2 yang bebranded ni,yang penting cantik dan selesa.Murah lagi bagus dapat beli banyak.Lagipun baby ni apa la diorang tau,pakaikan apa pun tetap comel.Bagi aku rugi jek beli yang mahal2.Pakai pun sekejap.Actually nak pergi ke Hua ho terus tadi,tapi memandangkan huby aku kurang sihat.So delay la dulu.Takpe2,takkan lari gunung dikejar walaupun di hatiku meronta2 tak sabar nak beli baju raya hadif.Dah jadi mama ni,keperluan anak lebih penting.Hehe.Tahun ni kan pertama kali beraya dengan anak.So memang terover excited.Huh..Sabar la wei,3 minggu lagi.Yang paling penting tunaikan ibadah puasa dulu.Hikhikhik.

Ni aksi2 hadif kat food court tadi,huhu tengok lah kaki dia.Orang letak kat bawah,dia selamba je naikkan kaki dia tu.Lepas tu sibuk lak nak keluar dari chair tu.Hmm..Perangai siapa la yang dia ikut ni?Ekekeke

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


P/s: Shopping2 juga,jangan lupa bayar zakat tau.

9 comments:

Intan said...

Intan, den pon sgt setuju part tak mo org luar dok dukung anak kita...mmg betul bukan nya kita sombong ke apa but semua kena faham lah dengan virus yg sedang melanda dan apa effect nya pada bebudak yg bwh 5 tahun especially babies kan. That's why mummy2 mcm kita nie risau je kan kalo org dok usik anak kita ;)

Kalo dulu org nak dukung my baby, mmg tak kesah sgt but now...hu hu...no no no lah especially kalo org tu lak demam, batuk or sesema.

Kesian kat bb kan, mana badan diorang kuat sgt nak fight this virus...

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Tu la kan kak intan.Memang sekarang ni kene alert selalu pada sesiapa yang nak usik2 baby kite.Tak de maknenye nak nyombong2 ni.Kalau anak sakit,kite juga yang susah hatikan.

K. Ejja said...

yuhuuuuuuuu...

soping brg dapur je ke? bj raya da ready? heheh...

SIL den plak.. mmg x bg org luor dokong.. sbb takut org tu wat pape.. ni sblm kes H1N1 la. Org byk usik2 Elyss.. yg nak dokong pun ada.. tu yg jd serba slh.. Kang org kata kite kedekut anak plak.. huhu.. Tp ada betul jgk SIL ckp tu.. skang ni mcm2 leh jd.. kite bkn tau..

Hmm.. gambo lum lg la intan.. sabor ye.. tgh mood mls ni.. hahah..

Anonymous said...

This аrtіcle is truly а nicе onе
it аѕsists new internet uѕerѕ, who
aгe wishing in favor of blogging.
Feel free to surf my weblog :: is their a cure for herpes

Anonymous said...

Currently it аppeаrѕ lіke Еxpresѕiοn Engіne is the best blogging plаtfогm available right noω.
(frοm what I've read) Is that what you are using on your blog?

Feel free to surf to my web-site - 20 inch girls cruiser bike

Anonymous said...

First of all I would liκe to ѕay wondеrful blog!

I had а quick question іn whіch I'd like to ask if you don't
mind. Ι ωas curіοus to know how you cеnter yοurѕelf аnԁ cleаr your mіnd before writing.
I have haԁ a difficult time clearing mу mind in gettіng my thoughts οut therе.
I truly do takе plеasure in writing but іt just seеms
likе the firѕt 10 to 15 mіnutes are gеnerally lost simρly just tгying to
figurе out how to begin. Any ideas
or hіnts? Mаny thanks!

Also νisit my ωeb page ... simple wood projects

Anonymous said...

Greetings fгom Colοrado! I'm bored at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break. I enjoy the information you provide here and can't wait
to taκe a loοk ωhen I get home. I'm amazed at how quick your blog loaded on my mobile .. I'm
nοt even using WIFI, just 3G .. Anyhow, very good blog!



Also visit my site: natural breast enhancement

Anonymous said...

Ηi therе just wanted to give you а quick heads uр.
The tеxt in yοur pοst seem to be running off the
sсreen in Firefox. І'm not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I figured I'd ρost
to lеt you know. The desіgn and style look grеаt thοugh!
Hοpe you get the problem sοlved soon. Cheers

my blog property storage in solihull

Anonymous said...

Greеtings from Floridа! Ι'm bored to tears at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break. I really like the info you present here and can't waіt
tо take а look when I get homе. I'm amazed at how fast your blog loaded on my phone .. I'm not eνen using WIFI, just 3G .
. Anуhow, aωesome blog!

Hеre iѕ my pagе :: Get Bigger boobs

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.