Pages

My 3H

My 3H

Saturday, August 15, 2009

Cepat sembuh ye sayang

Baru jek aku sembuh demam.Tetibe malam kemarin hadif demam lak.Huhu.Jangkit dari aku agaknye.Kesian anak aku tu,sentiasa merengek.Check up kat klinik panas hadif 38.6 degree celcius.Bibir dan muka dia kemerahan sebab terlampau panas.Tak pernah hadif demam seteruk itu.
Timbang kat klinik kemarin berat hadif dh 9kg.Huhu.Patot la lenguh tangan kalau dukung,dh ler mama dia ni kecik je.Wahaha.Agaknye sebab hadif hari2 makan bubur nasi campur kentang tu kut.Huhu.Takpe arr,dh tu je yang dia suke.

Kat klinik,nurse siap pesan sampai rumah nanti tak payah pakaikan baju.Just pakai diapers je untuk kurangkan suhu panas.Mujur nurse bagi ubat syrup dua botol.Boleh lah jadi stok.

Image Hosted by ImageShack.us
ini lah ubat panadol syrup Hadif.Kena ambik 3.5ml dalam masa 4 jam sekali.

Image Hosted by ImageShack.us
hadif yang sedang tidur tanpa baju,tapi aku tutup gak dada dia dengan tuala kecil takut lak sejuk


Aku rasa syukur sangat2 dan amat berterima kasih kepada kebawah Duli,atas perintahnya kerajaan Brunei telah membekalkan ubat,rawatan,pembedahan dan sebagainya secara percuma.Kecuali yang bukan rakyat Brunei je yang dikenakan bayaran.Kadang2 orang Brunei ni je yang tak tau menghargai,ubat2 yg diberi tak di telan pun.Sudahnya di buang begitu saja.Padahal kerajaan memperuntukkan hampir dua juta hanya untuk ubat2an dalam setahun.Huhu.Banyak tu.Ye la ubat2an tu kan yang di order dari luar,sebab tu la kosnya agak mahal.

Image Hosted by ImageShack.us
"cepat sembuh ya sayang,mama rindukan gelak tawamu,jerit suaramu dan kelincahanmu itu"


Tatkala hadif demam inilah aku terasa sangat pengorbanan seorang ibu.Huhu.Memang aku akui amat letih akibat kurang tidur ketika hadif merengek tengah malam dan subuh.Siang pula hadif asyik nak lekat je dengan aku.Kecuali tym dia tidur jek baru lah aku dapat buat semua kerja.Aduhhh,takpe la demi anak tersayang aku sanggup lalui semua itu.Mmmuaahhh,mama amat menyayangimu Hadif Qusyairi.......

3 comments:

Noina said...

Amboi semangat nyer badan Hadif..kasi kakak nabila sket buley.. :)

Intan said...

Hadif pulak demam ke...ala kesian nya dia. Makan obat ye sayang.

Mak aiii intan beketul tu lengan dia...sedap picit dan geget nie. Best nya semua medical kat Brunie free even pembedahan pon...wow! Alhamdulillah.

Mmg kan intan, kalo anak sakit nie kita pon tak leh nak lena sangat coz risaukan dia...mintak2lah hadif cepat sembuh.

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Noina: hadif,tym demam.Bdn dia susut sikit ler sbb dia tak lalu nyusu.Skrg ni alhmdulilah.

Intan: syukur hadif dh sehat pun k intan.Tu la kn,kire bruntung gak la,dpt ubt2an scra free.Tul la intan,spjg hadif dmam memang tak ckup tidur.Rasa letih memanjang.Mlm2,tiap jam jga nk rasa pns dia.

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.