Pages

My 3H

My 3H

Tuesday, August 11, 2009

Demam + selesma

SmileysHuhu,hari ni kepala aku terasa berat sekali.Huby pun rasa badan aku panas sikit.Patot lah semalam aku kerap bersin.Tuala kecil sentiasa ditanganSmileys,takut terbersin tym dukung hadif.Tak mau la dia terjangkit.Kesian hadif tak terlayan oleh ku.Mujur la dia tak meragam.Dia mcm faham je dgn situasi mama dia.Huby aku kebetulan tak kerja pagi tadi.So dia la take over jaga hadif,buat breakfast untuk aku.Thanks so much bang.Perut memang lapar,tapi mcm takde selera.Apa yg aku telan semua tawar.Aduh,tak suke la.Smileys

Tengahari pulak huby advice suh aku telan panadol dan actifed syrup.Memang dari pagi lagi dia suruh.Tapi aku menolak,sebab actifed syrup tu akan buat aku mengantukSmileys.Tak mau la nanti hadif merengek,susah aku nak layan.Tapi memandangkan selesma aku semakin teruk dgn kepala yg tersangat la berat.Aku terpaksa ambil gak ubat2 tu.Pheww,dlm masa beberapa minit.Aku dah rasa mengantuk sgt.Ku gagahi gak,konon nak suap bubur hadif.Adush tak dapat la,once je aku baring.Mak ai,mata aku terus terlelap.SmileysHuby ckp 1 jam aku tidur.Huhu.Dia yang layan hadif,huby ckp dorg main cak2.Ehehe.Huby aku kalau pasal bawa hadif main memang dia suke.Kalau part2 nak bagi makan,nak tidurkan ke.Dia tak berapa pandai,sebab hadif ni kena ada skill2 tertentu.Cume aku yg tau.Ye la dh aku yg jaga dia 24jam dari lahir lagi.

Aku bangun2 ja dari tidur,tengok dh berselimut.Huhu.Tak sedor pun aku,tym bile huby bgi selimut.Berpeluh aku.Tapi macam magic la pulak,automatik tym bangun tu.Kepala aku dh rasa ringan sgt.Rasa nak menari la pulak.Memang berkesan sungguh actifed tu.Tengok2 huby dh siap2 nak turun kerja.Hadif lak setia je dlm walker dia.Thanks god,hadif tak merengek ke apa ke.Terus aku angkat hadif,tetibe tecium sesuatu.Laaa,dia u'uk la.Apa la abah dia sampai tak perasan.Lepas je cuci terus aku suap bubur.Dh selesai aku pun kemas2 ruang tamu dan bilik tidur yg tak le berapa bersepah pun.Part dapur je,sebab huby aku terlupa nak cuci bekas memasak td.Fuh kejap je aku buat semua,finish! Then bagi hadif susu,habis 1 botol terus tidur.Haa,sampai aku siap buat entry ni,hadif still lena.Smileys

Tu je la entry aku kali ni.Mcm kelam kabut,tapi tak gak.Kalau aku berkeras tak mau mkn ubt2 td.Tak tau la,maybe sampai ni still demam selesma.Memang rumah aku pun mcm kapal pecah le agaknya.Smileys

3 comments:

Intan said...

Nasib baik amik gak ubat tu ye intan...sama lah ngan my hubby, kalo part layan anak mmg pandai but kalo nak bg mamam, nak titun kan anak or nak cuci anak yak-yak...emmm.

Part itew sume dah mmg kerja kita kan :)

Hopefully intan lekas sembuh ye ;)

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Tu la kn kak intan.Itu lh kelebihan jd sorang ibu.Hanya kite2 yg tau cara tangani anak masing2.Ehe.Kire ok le tu,huby kite rajin bermain dgn anak.Sbb intan kdg2 bz dgn kerje2 kat umah ni,kdg2 smpai lupe nak layan kerenah anak.Ehehe.
Thankz kak intan,skrg dh tak demam.Tnggal selesma jek yg masih degil.Hehe.

Anonymous said...

intan175.blogspot.com is very informative. The article is very professionally written. I enjoy reading intan175.blogspot.com every day.
payday advances
canadian payday loans

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.