Pages

My 3H

My 3H

Wednesday, August 12, 2009

Pemberitahuan

Uiks,mcm suspen jer topik aku kali ni kan.Actually aku nak bagi tau pasal cara aku berblogging ni.Kalau korang nak tau,aku buat post,upload gambar,add widget hanya menggunakan hp aku yg tak seberapa canggih ni.Dengan menggunakan opera mini.Lain la kalau hp aku E-series.Tak yah susah2 gune opera mini.Terus jek mcm gune lappy.Kan kan kan.Smileys

Gerenti ada bloggers yang heran dengan list live traffic feed(bagi yang ada feedjit ni)sebab tak de keluar pun bendera Brunei kalau aku lawat blog diorg.Ye tak? Haa..Itu le sebabnye aku nak beritahu gak ni.Coz aku buat blog walking dengan hp gak,using opera mini.Aku pun heran jugak,sebab tiap kali blog walking gerenti kat traffic feed tu,menunjukkan aku dari Norway atau Dallas.Heran sungguhkan.Kalau pakai lappy baru le timbul bendera Brunei tu kut.Smileys

Then pasal gambar2.Aku cume snap guna hp aje(lagi skali,yg tak berapa canggih)huhu.Sebab tu la kualiti kurengz.Tapi tak pe lar,yg penting ada gambar gak kan.So aku juz upload gambar dari imageshack,dengan menggunakan ucweb6(boleh bukak byk window,byk upload sekaligus).Tapi aku terpaksa shrink dulu gambar2 itew,sebab mampush credit aku kalau sizenya besar banget.Eheh.Lepas tu aku pun tempek la pic itu dengan menggunakan kaedah Html.Dengan gune html ni aku dpt susun2 pic aku.Kekiri ke,kanan ke atau tengah.Dengan html tu jugak aku dapat tempek emoticon/smilies.Smileys

Korang rasa cara aku ni susah ke?Bagi aku ni la cara yang paling relax.Ekeke.Sebab aku boleh berblogging dengan cara berbaring terutama tym2 nak masuk tidur.Hehehe.Santai2 gitew.Kadang2 je aku gune lappy itu pun kalau broadband ada kat aku atau wireless.Smileys

Sekian itu aje entry aku.Sekadar berkongsi informasi,chewah.

P/s: pagi tadi aku demam teruk.Huby aku panik! Subuh2 bangun terus basahkan tuala,tampal kat dahi aku.Siap bagi makan ubat lagi.Huhu.Aku demam giler,giler pun tak demam macam aku.Malam ni rasa cam dh okey.Alhamdulilah.Harap2 sembuh sepenuhnya.Smileys


2 comments:

Noina said...

wah..baguslah..hehe..tak yah susah2 nak ngdap PC ka intan..hehe

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Tu la kan ina.Kdg2 intan blogging sambil dukung hadif lagi tau.Ekeke.Tak yah susah na on lappy,nk connect lgi.Tu yg kdg2 lappy smpai bhabuk sbb jrg dsentuh ehehe.

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.