Pages

My 3H

My 3H

Saturday, August 1, 2009

Puri epal nyum2

Ptg tadi,tetibe je aku rajin nak bersih2kan peti sejuk.Since pindah rumah ni,belum pernah di cuci lagi.Huhu.Pemalas tul kan dan sekarang peti sejuk aku dah bersih berkilat hokayy.Macam baru beli je.Hikhik.scuba diving

Tapi tu juz intro utk topik ni je.Masa aku keluarkan sgala brg2 kat dlm peti sejuk.Baru teringat ada buah epal yg masih fresh kat dlm tu.Hmm,nak makan dh jemu la pulak.So tetiba timbul keinginan nak buat puri epal for Hadif.Aku dpt resepi dari internet.First tym ni nak try bgi buah kat Hadif.Dh lma nak cuba bgi tapi asyik tertangguh(alasan org mls).Wahaha.

Senang jek nak buat homemade puri ni.Ori ok,no pengawet2.Di jamin selamat dan bersih utk anak kesayanganku itu.diving

Memula buang kulit epal tu.Then belah,buang tengah.Potong kecil2.Kemudian rebus sehingga lembut.
Image Hosted by ImageShack.us


Dah lembut,tos kan kejap then lenyek2 sampai jd puri
Image Hosted by ImageShack.us
Tarraaaaa...Dah siap.Senang kan.


Then ambil sikit utk di suapkan.Selebihnya boleh simpan dalam container,masukkan dalam peti sejuk.Kalau tym nak beri makan,keluarkan dulu then panaskan dlm food warmer atau rendam dlm air panas mendidih.
Image Hosted by ImageShack.us


Seisi percubaan pertama aku menyuap puri epal ke Hadif.Sukses! He lyk it! Walaaaa.. Memula je mcm blur sikit dgn rasa epal tu.Ye la baru pernah kan.Hikhik.
Image Hosted by ImageShack.us
see..Sampai tarik tgn mama lagi kalau lambat suap.


And finally for our 1st tryin'.......
Image Hosted by ImageShack.us
wah! Licin-liciiinnnn...happy smileys


Image Hosted by ImageShack.us
Ermmm..Dah habis ke mama?Ada lagi ni sikit.Hadif jilat ye,shedappp sgt.Esok Hadif nak lagi bolehkan mama


Hadif suka ye,nanti kita try buat puri dgn buah2 yang lain pulak k sayang.No problemscuba diving

No comments:

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.