Pages

My 3H

My 3H

Wednesday, October 28, 2009

Baby siapa ni?



lena d pelukanku


Bam bam tul baby ni kan.baby ni jiran aku punya biras punya baby(huhu macam susah tul nak explain).usianya baru 2 bulan.biras jiran aku ni baru je start kerja semula selepas habis pantang.takde org yg nak jaga anak dia.so minta tolong la kat jiran aku ni,jaga baby n anak dia yg dua lagi dalam tempoh 2,3 hari.

Awal pagi tu jiran aku ni ketuk2 la pintu,ingatkan siapa ngan suara baby menangis.kalau malam2 gerenti meremang bulu roma.hihihi.jiran aku tu pun mengadu la dia panik baby tu tak mau diam.dh pujuk mcm2 nangis gak sampai bengkak mata.kesian tengok baby tu.aku pun ambil alih lah dukung baby tu,mule2 memang tak mau diam gak.aku tanya la kat jiran aku tu,baby tu dh nyusu lum.jiran aku cakap dah try bagi tapi taknak.aku hairan,sebab baby tu nampak lapar je.aku tanya lagi baby ni susu apa.jiran aku jawab sebelum ni dia fully bf je.laaaa..patot lah tak mau susu botol.dah tu mak baby ni tak pernah ajar pun,dah le tak bawak ebm.terus dia bekalkan susu formula.huhu.kesian kan,baby tu sanggup tahan lapar sampailah mak dia balik tengahari.

Sebelum tu memang susah nak pujuk2,aku suruh jiran aku tu try puting yg lembut jenama pigeon,kaler coklat gelap.tak pernah pakai pun.hadif tak nak,nak yg pigeon kaler kuning je.baru la baby tu hisap susu,tu pun 2,3 teguk je dia lebih rela tahan dahaga demi susu ibunya.tak lama lepas tu mengamuk balik.aku sumbat ngan pacifier,dodoi2.terus diam dan dah mula ngantuk.tengok baby tu dah lena selenanye aku letak kat buai hadif.takut nak letak kat bawah nanti dilanggar hadif lak.naya tu.jiran aku lak ambil kesempatan uruskan anak2 dia dan anak biras dia kat sebelah.kesian gak kan sebab jiran aku belum masak lagi sebab baby tu tak mau diam.kat rumah aku sedap je dia tidur.sebab sunyi kut.hadif pun behave je,tak kacau pun baby tu.mule2 je dia macam geram terus tarik stokin baby hehe.tandanye belum ready nak beradik ni.ekeke.tapi aku memang teridam sangat nak dpt gegurl macam baby tu,tapi aku masih belum ready lagi.huhu.sabor2 yek intan,rezki tak kemana.insyaallah ada la zuriat kedua tu nanti.amin.

Hadif sedang buat apa ye tym2 mama dia bz tidurkan baby gurl tu...

Ooo..sedang asyik tengok kartun..ehe..gud boi la anak mama ni


13 comments:

Rizziela said...

wah! pandainya intan jaga bb

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Hehe.. Takde la kak ziela.biasa2 je,dari pengalaman jaga anak.tapi kalut gak.sbb hadif msa bb tak prnah nangis2 mcm tu.huhu..

K. Ejja said...

wah3x...

susah nak xplain pangkat bb tu..
jiran nye bb nye biras.. hukk..huk..

Jgn kata mu.. den ni pun.. dah 3 anak, kalo pgg bb org yg kecik.. mcm kekok jgk.. tp kalo anak sendiri.. br lahir.. mcm otomatik tau handle..

leh x gitu? hehe..

K. Ejja said...

Lum apdet new entry ka?
takan boipren x da.. x de mood kot..? hehehe..

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Huhu kak ejja.. Ni la.jap lagi nak update.uhu..bukan takat takde boifren je takde mood.ada sesuatu yg buat den jd 'malas' ni ha..nanti la den bg tau kat mu yek..ehehe

Anonymous said...

Hi! I've been following your site for a while now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Huffman Texas! Just wanted to tell you keep up the excellent work!

Visit my blog post :: pikavippi
Stop by my homepage - pikavippi

Anonymous said...

Hello to eνеry onе, the contents present аt this web site aгe genuіnely remarkable fοr peoplе knowledge, wеll, keep up thе niсе ωоrk fеllows.


Also visіt my weblog ... pikavippi
my web site:

Anonymous said...

We stumbled oveг here diffeгent wеbsіtе and thought I
mіght as well сheсκ
things out. I like what I seе so noω
i'm following you. Look forward to finding out about your web page for a second time.

my homepage; http://Galaxys3.fr
My weblog ;

Anonymous said...

We stumbleԁ ovег hеrе dіffеrent
webѕіte and thought I might аs well check
thіngs оut. I like what I see ѕο
nоω i'm following you. Look forward to finding out about your web page for a second time.

Also visit my web site: http://Galaxys3.fr
my page >

Anonymous said...

I blog frequеntly and I reаlly thаnκ you
for youг content. Your article has really peakeԁ
my іntеreѕt. I am goіng to boоκmark yοur site and keep chеcking fοr new informаtіοn
about oncе peг week. I opted іn fоr yоur RSS feeԁ as well.


my web blog ... samsung galaxy note 2
Look into my homepage ;

Anonymous said...

Thаnkѕ on yοur marvelouѕ posting!
I cеrtаіnly enjoyed гeading
іt, you arе a grеat authοr.

I will be sure to bookmark your blog and definitely ωill cоme back sometime sοon.
Ι want tο еncourage continue yоur great
wоrk, have а nice day!
My webpage :: buying followers on instagram

Anonymous said...

What a data of un-ambiguity and preserveness
of precious know-how about unexpected emotions.



My web-site ... get followers

Anonymous said...

Greetings from Ohio! I'm bored to death at work so I decided to browse your blog on my iphone during lunch break. I love the knowledge you present here and can't wait to take a
look when I get home. I'm amazed at how fast your blog loaded on my mobile .. I'm not
even using WIFI, just 3G .. Anyhow, good site!

Also visit my site get followers

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.