Pages

My 3H

My 3H

Thursday, November 5, 2009

Hubbyku bertolak ke Jerman

Ramai yang tanya,apasal lama tak update?huhu.memang dah lama aku tinggalkan blog ni.sebab ada 'sesuatu' yg membuat aku jadi 'pemalas'.hmm..nanti lah aku bagitau apa 'sesuatu' itu okay.buat masa ni belum bersedia lagi nak umumkan.huhu.

Entry ni nak cerita pasal huby aku yg dah pun bertolak ke Jerman pada 3hb yg lepas.ngam2 hadif masuk 10 bulan.eheh.huby aku bersama seramai 36 orang,kesemuanya dari pancaragam ABDB(Angkatan Bersenjata Diraja Brunei)menyertai festival muzik yg dianjurkan oleh The Association of German Armed Forces.
Huby aku sebagai penyanyi utama.hehe.bangga ni bini dia ni.
Pancaragam ABDB ni bagi mewakili negara Brunei.antara negara2 yg turut serta ialah Bulgaria,Republik Czech,Belanda,Poland,Russia,Amerika Syarikat dan tuan rumah Jerman.

Jam 3ptg kitorang dh bertolak ke airport,dari rumah mak aku.tumpang kereta mak dan pa aku je.sebab kereta huby ditinggalkan dsana.aku pun akan stay kat rumah mak,sebab huby tak confident sangat kalau aku dan hadif je kat rumah.lagipun bukan lama sangat pun,hubby balik Brunei 13hb ni.

sempat posing dalam kereta(gambar kurang jelas sbb snap gune kamera depan hp)


Sampai je kat airport,belum ramai orang lagi.so ambil la peluang makan,minum n lepak2 kat jollibee(fast food).cuaca lak panas,memang haus sesangat.

ni la parents aku


adik aku yg bongsu,Wafi Izzuddin.


rupa budak yg macam keboringan tengok org asyik makan.hehe


cedap ye fries tu sayang,terus hilang boring


aku dan huby nak pose gak


salah satu menu kat Jollibee,Nancho Overload.menu baru,try2.sedap gak.dalam tu ada keropok nancho,fries,mushroom,beef,mustard n cheese.murah je B$3.25.yg lain tak sempat snap dah masuk dlm perot.ekeke.overall B$35 je.


Selesai je makan minum,kitorang pun turun.huby lak ada latihan penyerahan bendera.lama gak tunggu sampai hadif dh meragam sebab mengantuk.

akhirnya terlena gak kat nenek dia


mak aku dah surrender,sengal tgn dukung dak bam2 ni.so letak ler kat stroller dia.


adik aku wafi dan ummi(anak mak su aku)family mak su aku pun turut hadir ke airport gak.


Jam 6.30pm baru la huby berlepas.huhu.sedih gak tym tu,walaupun sekejap,tapi terasa gak sebab huby akan berada kat negeri org barat.jauh berbatu.

sebelum belepas,berbaris utk upacara penyerahan bendera.tetamu kehormat yg hadir adalah pemerintah ABDB Pehin Halbi.


huby sempat usap2 kepala anak kesayangan dia,tak cukup ngan tu dicium2 lagi sampai la dak tu terbangun tidur.


pose hadif n abah sebelum belayar.sama tak?hehe


Selesai je huby dan rombonganye berlepas masuk.kitorang pun balik.lenguh gak kaki sebab lama berdiri,nak duduk kerusi dah penuh.masuk kereta baru la lega.dalam perjalanan balik tu sempat gak singgah kedai jap,beli barang sikit.

hadif di umpan main kat milimewah.suke sgt dia,masukkan je syiling 50sen,bergoyang2 la hadif dlm tu.tu pun dia tak mau berhenti.nak main lagi.ehe.


Sampai je kat rumah mandikan hadif,lepas tu terus dia tidur.letih sgt la kut.nasib baik takde meragam cari abah dia.huhu.

Jam 9mlm,huby pun call.bagitau diorg dh sampai kat airport Singapore.untuk transit flight menuju ke Frankfurt.sempat la huby beli baju sejuk,complete ngan scarf2 sekali.jam 11.45pm huby call lagi,nak info yg diorang dh nak bertolak ke frankfurt.
Esoknye jam 1 tengahari,baru la huby call lagi,bagitau dia dah sampai kat Frankfurt.huhu.lama tul kan,12jam duk dlm flight.kat sana tak lama,sebab transit je.naik flight lagi untuk ke Berlin.jam 4pm bertolak.sampai kat sana jam 8.45pm.huby call bagitau diorang dh sampai kat Berlin dan terus disambut makan tenghari(kat sana siang huhu).huby ckp kat sana sejuk sebab musim salji.huhu.sonoknyer.lepas tu diorang di bawa melawat ke tempat2 yg penting dan ke tempat2 bershopping.Hari ni lak diorang akan buat latihan,rehearsal utk acara muzik festival tu.

3 comments:

K. Ejja said...

Yuhuuuuuuu..

anto pi airport yek.. mu leleh x ms hubby nak gi tu? hehehe...

Hadif mcm mana? ok ka da 2-3 hr ayah x de ni...?

Nape mu panggil "berlayar" ?
bkn berlepas..? naik kapal ka?
hihihii.. sorry tanye..
bhs lelain kot..

** den da hapdet !

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Ekeke..takde la leleh..ada la part2
sedih tu.tpi den pandai cover.hikhik..

Hadif ok je,kekadang jek mcm meragam.tapi tak ler smpai cari abah dia.hadif ni lain,kalau dh nampk abah dia dpn mata bru la nangis mintak dukung.

A'ah la kak ejja.kat sni kdg org yg pigi naik flight pun panggil 'berlayar'.dia mcm panggilan utk yg akan pigi jauh.biasa panggil 'berlepas' la..

Mu dh update ek.ok den nak terjah :D

Anonymous said...

[b]All of these girls are online now! just click on your favourite to go to their cam![/b]

[url=http://adf.ly/1DBj][img]http://www.hourlynetnews.com/mtree/1.jpg[/img][/url] [url=http://adf.ly/1DBj][img]http://www.hourlynetnews.com/mtree/2.jpg[/img][/url]
[url=http://adf.ly/1DBj][img]http://www.hourlynetnews.com/mtree/3.jpg[/img][/url] [url=http://adf.ly/1DBj][img]http://www.hourlynetnews.com/mtree/4.jpg[/img][/url]
[url=http://adf.ly/1DBj][img]http://www.hourlynetnews.com/mtree/5.jpg[/img][/url] [url=http://adf.ly/1DBj][img]http://www.hourlynetnews.com/mtree/6.jpg[/img][/url]
[url=http://adf.ly/1DBj][img]http://www.hourlynetnews.com/mtree/7.jpg[/img][/url] [url=http://adf.ly/1DBj][img]http://www.hourlynetnews.com/mtree/8.jpg[/img][/url]
[url=http://adf.ly/1DBj][img]http://www.hourlynetnews.com/mtree/9.jpg[/img][/url] [url=http://adf.ly/1DBj][img]http://www.hourlynetnews.com/mtree/10.jpg[/img][/url]

this will keep updating with the latest girls!

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.