Pages

My 3H

My 3H

Sunday, November 29, 2009

Kacau apa tu?

tekunnye dia nak connect2 hifi tu,mama ambik gambar pun tak perasan


amboi,siap duduk antara dua sujud lagi ek


Hmm ni la keje hadif,kalau mama dh sibuk kat dapur.kalau hadif diam2 tak nangis,tak jerit ka..tu maknenya ada la yg dibuatnye tu.mama pun sure la intai hadif,kut2 la dia kutip benda masuk mulut.tapi ni la hobi terbaru.dulu tengok je mama cucuk wayar altec lansing kat hifi,sekarang hadif pun dh pandai nak cucuk gak.tengok la kusyuk sungguh.

Apa la mama ni,hadif kan dh besar dh 10 bulan pun.3 hari lagi dh nak masuk 11 bulan,wah anak mama ni dh nak 1 tahun la sebulan lagi.huhu.cepatnye masa berlalu,dulu baby sekarang dh nak jadi toddler.

Lupa lak nak cerita milestone hadif sepanjang dia dh 10 bulan ni.apa ek progress hadif..hmm tak banyak gak la.hadif dah pas merangkak ngan lajunye,dah selalu ikut mama kedapur n kekadang merangkak ke depan pintu bilik mandi,duk tunggu mama siap.hehe.ingatkan dulu hadif takkan merangkak tapi mama silap rupenye hadif ada skip dia pandai niarap tapi tak berapa menjulur,dari niarap pandai duduk dulu lepas tu baru merangkak.mcm tebalik lak kan,biasa niarap then merangkak baru duduk.hehe.takpe la yg penting hadif boleh buat gak akhirnye.tak sabar nak tengok dia berjalan lak.

Dah pandai ikut arahan,kalau mama nyanyi lagu "geleng geleng kecapi"(lagu brunei) hadif ngan pantas buat geleng2 kepala..dh pandai bye2 n clap2 kalau dgr lagu "if u happy n u know it clap ur hand"(ni lama dh pandai) lepas tu buat 'mua bida' ni maksudnye buat muka hodoh.haha.
Gigi hadif lak ada 2 batang lagi nak menonjol,maknenye hadif bakal ada 6 batang gigi.huhu.

Lupe nak cerita lak masa mama baru2 pregnant hari tu hadif manja sangattttt! Tak boleh jauh ngan mama.mcm2 ragam hadif,sampai mama naik pening.lepas tu asyik nak menangis je.hadif jelez kut sebab ada adek kat perut mama ni.
Sekarang dah tak lagi,hadif dh jadi gud boi mcm dulu.dah tak manje2,tak nangis malah dah pandai bedikari main sorang2.nampak mama n abah je terus senyum2..u such a nice boy la cyg..mmuahz..nanti jadi abg yg baik k syg..

*esok anniverasy mama n babah 30 november, yang ke 2 tahun.alhamdulilah..."ya Allah,Kau berkatilah perhubungan suci kami ini,Kau panjangkanlah perjodohan kami ini hingga ke akhir hayat seperti mana yg Kau inginkan...amin..."

Hmm..apa yg special ek?ehe..last year babah bawa mama dinner kat restoran Aminah Arif,lepas tu bagi present 1 set jam tangan wif cincin.masa tu hadif masih 7 bulan dalan kandungan mama.tahun ni celebrate ngan hadif sekali la n adek lak 2 bulan dlm kandungan mama sekarang.hehe...insyaallah tahun dpn celebrate anniversary ber- 4 lak.

2 comments:

Rizziela said...

Wah! kejap ajer masa berlalu...Hadif dah nak masuk setahun dah ek....

Selamat Ulang tahun perkahwinan yang ke 2 untuk Intan & hubby...semoga perkahwinan ini kekal untuk selamanya...

Semoga rumahtangga intan bahagia selalu dengan hadirnya seorang lagi insan kecil di dalam kandungan intan...

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Ha'ah kn kak ziela,tak terasa hadif dh nak setahun.rasa kejap je ngandung n jga dia tym bb dlu.ehe..
Tq kak ziela :D ..moga2 wish kak ziela tu dimakbulkn.amin..semoga rumahtngga kite kekal ke akhir hayat.memang tu harapan setiap psgn yg berkahwin kn..
Hehe,dh tak sbr nak tunggu kelahiran bby kdua ni.tu bru 2 bln kalau dh 7,8 bln tak tau la mcm ne.sure excited + takut.huhu.

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.