Pages

My 3H

My 3H

Wednesday, November 11, 2009

Pau




Emmmm.. Teliur tak tengok kuih pau ni?hehe.pau ni homemade tau by my mother 's hand.sedap sangat,dijamin bersih dan yg penting halal.

Aku dah lama ngidam nak makan pau.akhirnya tercapai jua,hanya perlu beli ingredients, tak mahal yg perlu ada isi daging ayam,ubi kentang,yis,tepung..bahan lain yg dah sedia ada sos tiram,kicap,minyak masak(tak yah gune planta),bawang besar dan kertas minyak.

Aku pun dah terror nak buat pau ni,hanya perlu leperkn tepung taruk inti then cantumkn terus letak kertas minyak.hehe,tapi bab2 uli tepung dan buat inti tu belum mahir lagi la.nanti la nak belajar.

Puas sangat hari tu aku makan banyak.haha.kalau beli kedai dah bringgit2 tu.tu pun kekadang kurang sedap.eheh demand tul la.mesti la kan,kite beli pakai money.yg homemade ni kire ekonomi la kan,kalau yg readymade kat kedai tu hari2 beli eko-no-money la jawabnye.muahahaha.

4 comments:

Rizziela said...

pandainya intan buat pau...

ziela x pandai nak buat la

ummiirfan said...

bukan intan wat la ziela.. kan dia kata mak dia yg wat.. hehehehehe

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Huhu kak ziela.. Intan tlg buat je,nak adun tepung n buat inti belum pnah try lagi.hikhik.

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Tul la ummi..ehehehe..mak intan yg buat..kalau intan yg buat conform tak jadik pau,jadi pai la agaknye :p

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.