Pages

My 3H

My 3H

Friday, November 20, 2009

Sarapan sempoi



Ni je la menu sarapan aku pagi tadi,sempoi berabis...haha..malas nak fikirkan benda lain dah.yg penting perut terisi awal pagi.aku ni jarang sangat nak minum numan panas waktu pagi2,minum pun kalau huby dh pakse.tu pun dia yg buatkan.haha.

Kelmarin pun simple gak,aku juz ambik sarapan honey flakes cmpur dutch lady milk.elok gak la.sebab aku kategori yg tak gemar minum susu.so tym2 preggy ni molek beno lah ambik sarapan mcm tu.sedap gak.

Menu aku yg tadi tu ubi kentang goreng + telor ngan sos.minum lak peel fresh orange marigold.hehe.sangat sempoi kan.senang je babe nak buat sarapan kentang ni.ambik kentang,buang kulit.potong panjang2 pas tu goreng n toskan..then panaskan minyak,masukkan telur dan sos cili,masukkan kentang tadi.taruk gula n garam sikit,gaul la sampai sebati.walaaa dah selesai,sedap n amat mengenyangkan.kekadang aku wat minum petang kekadang malam.ikut selera nak makan.hihihi.tambah2 lak tym preggy ni aku tak berapa nak makan nasi,so sebagai ganti buat kentang ni.ok gak kan,sekurang2nye ada carbohydrate n protein.cheh dah belajar food n nutrition lak(dulu aku ambik subject ni kat sekolah menengah).hehe.

5 comments:

Rizziela said...

rajinnyer intan memasak..

ziela ni kalau time pregnant..manja yg amat..semua nak senang..hubby bawa g makan kat kedai ajer.....wife malas masak...

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Hehe kak ziela,tak rajin sgt pun.kalau huby pi keje.paksa gak msk.kalau tym dia off day,automatik lak dtg mls.ehehe.wekend bru la mkn kat kedai atau beli lauk tunjuk.hihihi..

K. Ejja said...

kemain korang yek.. den ni dr dl.. peknen ke x ke.. mmg kene msk.. ahhaha.. x de nye somi nak msk.. sbb nye dia x tau msk.. wakakaka...
grg telur pun takut2.. kui3x..

Intan, nasib la blog mu tulis dlm bhs kami phm.. kalo bhs brunei.. abis kero2.. mata den nak bc & phm kan.. ahhaha...

U all kat sek mmg ada blajar bhs melayu ka? Bagus btul bhs nye ni..
Abis.. bhs brunei blaja gak ka?

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Wakakaka..tu la.nasib huby den pndai msk.tu pun tengok mood dia.kalau dia nak msk,tak pyh suruh,dia sndri yg offer.ekeke.

Kalau mu tengok kat entry yg awal2 memang den ada gune bhs Brunei.den cmpur2kan.tapi since dh byk knal ngan korang,member2 forum.terpakse la den pkai bhs standard ni.nanti org tak phm apa yg den merapu sorang2.haha.
Ha'ah kat skolah dulu memang ada belajar bhs ni.den lak cemerlang dlm subjek tu.dari periksa drjah 6,menengah 3 smpai 5 den dpt gred 1 dlm bhs.ekeke.lps tu rajin bca novel,tu yg makin terror.tapi tak lah handal sgt.kdg2 ada gak ayat2 yg den tak reti.huhu.

Intan said...

Nampak sgt menyelerakan tul lah...

Nak try lah resipi intan yg simple nie but looks yummyyy!

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.