Pages

My 3H

My 3H

Friday, November 13, 2009

'Sesuatu itu'



Ingat tak entry aku hari tu,aku ada sebut 'sesuatu itu'..inilah yg aku maksudkan,alhamdulilah aku dah pregnant lagi,dh 6minggu sekarang ni.aku buat upt ni setelah lewat 4 hari,sepatut due peod 1hb hari tu.tapi tunggu punye tunggu tak pun menjelma.lepas tu breast aku rasa sakit je manjang huhu..sebab tu aku memang dh suspect yg aku dh pregnant.

Pagi,4hb tu dgn bismillah aku pun buat upt gune yg celup.dalam hati dh kata jgn le dua line.sebab masa tu aku memang tak ready lagi.pekara pertama yg aku fikirkan sebab aku lepas c-zer dan pekara kedua lak hadif masih kecil.tapi nasib tak menyebelahi, upt yg aku buat tu dgn cepat je naik 2 line.terang lak tu..huhu.mcm2 yg aku fikirkan masa tu.untuk memastikan aku pun try lagi buat upt yg drop,tu pun aku buat jam 9 malam.result positif gak.memang sah la tu kan.

Tapi sekarang ni,alhamdulilah.aku dah dapat menerima kenyataan.Allah dah tentukan rezeki buat aku.lambat atau cepat semua di tangan-Nya.malah aku dh tak sabar nak tunggu perut membesar dan tak sabar nak tengok anak kedua aku ni.harap2 dpt gegurl lak kali ni,kalau boboi pun alhamdulilah.ada lah teman hadif bergusti.ehehe.

Memandangkan aku dah positif pregnant,aku pun buat research kat internet berkaitan dgn pregnant selepas c-zer.alhamdulilah,takde apa2 yg perlu dirisaukan.ada 1 kes yg aku terbaca anak dia yg first bru 6 bulan(lahir czer)tapi dah pregnant 4 bulan,dah selamat lahir.
Lepas tu aku baca lak info tentang czer ni.jahitan czer akan kering setelah 2 minggu,kering sepenuhnya lak dlm masa 6 bulan.pregnant selepas czer yg belum smpai 1 tahun lak berkemungkinan akan diczer lagi sebab bahaya jika contraction berlaku,boleh menyebabkan pendarahan rahim.part ni,yg aku gerun sikit.sebab masih terbyg saat di czer dulu.huhu.tapi apa2 pun,aku akan reda je.yg penting aku dan baby yg bakal lahir selamat.

'ya Allah,kau permudahkanlah perjalanan kandunganku ini,semoga anak dalam kandunganku sehat dan sempurna,selamat hingga dia dilahirkan,amin ya rabbal al-amin'



10 comments:

Jiey^Mien said...

Congrats dear..
=)

Intan said...

Wahhhh nak nanes rasa dengar intan dh peknen!!!.

Jelesssss ni :( Nak peknen jugakkkk!

Tapi...I'm happy for u dear! Tulun doakan intan pon peknen sama ye ;)

Tahniah tahniah tahniah!!!

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Tq so much jiey..harap2 lepas ni jiey pregnant gak.ian pun nak jd abg kan ;)

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Huhu kak intan jgn la nanes2..teharu lak intan..wah,kak intan pun dh plan nak preggy ye..:D..sonoknye.arissa pun dh besar kn,dh boleh jd kakak.

Fuhh..intan tiup ckit,smoga kak intan akan pregnant dlm msa terdekat ni.kite sma2 membuyung k.nanti bby kite pun sama membesar.amin.hehe.tq kak intan.mwahz.

Rizziela said...

tahniah intan...bestnya...

lepas ni mesti dpt bb gurl

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Tima kasih kak ziela..hehe..tu la kan..hrp2 yg kedua ni dpt gegurl,dpt kumpul gown n riben..hehe.kalu boi lgi pun alhamdulilah gak,3 lwn 1 ekeke.

K. Ejja said...

Congrats ye..
(kali ni kat blog plaks nak wish..) hehehe...

Jaga diri elok2.. semoga selamat smpi bsalin.. Mudah2an dpt bb girl..
leh la melaram join Elyss.. ekekkee...

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Tq byk2 kat mu.mu la org yg paling byk buat wish.kalau da anugerah.boleh menang tu.wakaka.
Huhu amin.. Den pun beharap sgt dpt gegurl,tak thn tengok elys melaram.nak gak merasa.
Wei,mu dh ada blog ek?apasal tak bgtau.huhu.kejamnyer.den dh follow mu.nanti den listkn k.

Ain said...

tahniah Intan.. take care, semoga dapat bb gurl lak kl ni..

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Tq ain ;) ehe.moga2 masin la wish ain tu.intan n huby memang beharap yg kdua ni gegurl lak.

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.