Pages

My 3H

My 3H

Wednesday, November 18, 2009

Tag-Baby related product

Dah lama tak buat tag kan..hari tu aku telah pun di tag oleh jiey(mama ian) dah lama tag ni tersimpan akibat kemalasanku nak on internet.huhuhu.

okaylah jom siapkan tag ni...


List 5 expensive baby-related product i don't regret buying.
(Definition of expensive is something priced 200 onwards)


1. Baby rocker- amat berguna tym hadif masih baby2 dulu.letak je dlm tu hadif akan tidur lama,kejut je boleh bounce.kaler dia hijau.mahal sebab boleh pakai sampai umur 2 thn,dia boleh transfer jadi seat.

2. PLaypen- sampai sekarang masih pakai.Hadif tidur dlm tu tiap2 malam

3. ---

4. ---

5. ---

List 5 cheap baby-related product worth buying.

(Definition of cheap is something priced 200 below)

1. Baby 1st stroller- beli yg murah je,sebab kecik n senang nak bawak.

2. Walker- memang worth sgt,hadif boleh explore 1 rumah n aku pun senang nak buat keje.yg paling penting senang nak bagi makan coz walker hadif ada stopper so tak dpt nak lari2 eheh.

3. Bottle n food warmer- hari2 gune utk panaskan bubur hadif,tym dlm pantang dulu gune utk panaskan bm.

4. Buaian- still gune sampai sekarang.if not hadif takkan tidur lama,tambah2 lak tym demam memang berbaloi nak kasi dia tidur dlm tu.

5. Diaper bag- Hadif ada 2 diaper bag,yg 1 besar boleh packing brg2 hadif tym balik kg.yg 1 lagi kecik je utk bawak tym pi klinik n pi jln2.


List 5 baby-related product i regret buying.

1. Baby-carrier (basket)- hadif ada yg brand mamalove.jarang nak gune sebab badan dia akan jadi agak melengkung dlm tu.sekarang dah simpan ka almari.

2. Baby carrier (pouch)- hadif tak nak masuk dalam tu,tak berapa selesa agaknye.hubby n intan pun tak suke sebab bahu jadi sengal,so lebih prefer pakai stroller.

3. Tollyjoy bottle warmer (carry)- jarang nak pakai sebab lebih suke bancuh susu terus.kdg2 simpan dlm tu susu kejap je panas.kecuali kalau nak jln dekat2 je baru gune.

4. Wide neck bottles- ada dua biji,belum pernah pakai pin.beli sebab cantik.tengok2 hadif reject ngan puting wide neck mayb dh terbiasa n selesa ngan puting pigeon.

5. Goldbug baby caps- langsung tak pakai sebab topi2 tu kecil sangat,ingatkan muat sebab hadif lahir kecik je.nyesal beli.mahal lak coz ada 3 caps dlm 1 paket tu.

Akhirnye dah selesai pun aku siapkan tag ni,agak susah gak nak pikir sebab aku tak banyak beli barangan baby,kalau penting n beguna baru tergopoh nak cari.ekekekeke.

So sekarang tiba lah masa aku nak tag korang k,sesiapa yg ada dlm list rajin2 lah buat ye...

  • sz Ira156 (mumy Elly)
  • kak intan (mumy Arissa)
  • kak ejja (mumy Elys)
  • Ain (mumy Ahnaf)
  • Zie (mumy Alya)
  • Nae (mumy Harraz)
  • Nadia (mumy Rania)
  • Kak Ziela (mumy Haziq)
  • Yongnoina (mumy Nabila)
  • kak Watie (mumy Aqil)
  • Ieda (mumy Arissa)
  • kak Munira (mumy Rayyan)
  • Eyna (mumy Alisya)
  • Chumel (mumy Alya)
  • Antz Ady (mumy Ayesha)
  • kak Ummi (mumy Irfan)





No comments:

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.