Pages

My 3H

My 3H

Sunday, December 27, 2009

Hadif swimming

Quack,quack,quack..berbunyi itikku...


hadif n abah,ada ke patut abah bawak hadif kat tempat kolam org dewasa.huhu.mama lak yg takut2,sbb kolam tu dalam sgt.even abah berdiri pun tak sampai


Ni la aktiviti mama,abah,hadif,babu eqah n amit(adik2 mama).kitorang pergi swimming kat kolam renang muara kem.seronok sgt.ni la first tym bawa hadif swimming.sbb hadif kan dh besar,tu yg berani bawa hadif.Swimming trunk hadif tu pun emergency mama beli.nampak beso kn.tak jumpa size hadif.takpe la boleh lama pakai.

Mula2 masukkan hadif dalam kolam tu hadif mcm bengang sikit siap peluk duck tu lagi.agaknye hadif tengah fikir apasal la tempat mandi hadif tu besar sgt,kat rumah kecik comel je kolam hadif.ehehe.lama2 baru la hadif panas.siap jerit2 lagi sambil tepuk2 air tu.



Mama pun join swimming gak,erkk.berendam je.sbb mama tak reti nak berenang.haha.buat malu je.
bukan main suke lagi hadif main air,pandai lak ayun2kan kaki mcm gaya berenang tu.ada gaya jd perenang anak mama ni nanti.eheh.

Lepas je selesai swimming tu masing2 dh lapar.buat2 salin baju kitorang pun sambil makan2 keropok2 n minum dulu buat alas perot.(gambar ada tapi tak dpt tempek coz berunsur 18sx muahaha)

Dah siap semua,kitorang pun pi melahap soto kat restoran berhampiran.rasa dia kureng laa,mahal lak tu.sodap lagi yg mak aku buat.tobat dh tak nak makan soto kat sana lagi..huhu.layanan pun kureng,mat indon tu mcm bengang je.dah tu ada hati lak nak ngorat adik pompuan aku.waduh2 kamu.

mana la soto ni lama nak sampai..lapar dh ni..


Punye la lama nak tunggu soto sampai,sampai abah sempat bawa hadif round2 luar pagar.sbb hadif dh merengek2.letih kut lepas swimming tadi.abah pun ambil peluang exercise katanye..ye la sebab dlm proses nak turunkan berat badan.hmm..tapi malam2 mcm2 lak di makannye.mama pun diam jek jeling2.hahaha.



Selesai je seisi melahap soto.kitorang terus balik rumah nenek hadif.nak mandikan hadif ngan air suam dulu then minum susu.lepas tu baru la kitorang balik rumah.mak long hadif pun ikut gak lepak kat rumah kite.seronok sgt,meriah rumah ngan sepupu2 hadif.lepas je dorg balik,terus sunyi.rasa boring lak tinggal mama ngan hadif je.sbb abah pi buat latihan koir untuk acara perpisahan pemerintah ABDB.

Memang have fun kite kemarin kn syg.next tym kite pi swimming lagi k.kite pergi ngan sepupu2 hadif lak.baru la happening.

4 comments:

Rizziela said...

syoknya Hadif dapat mandi kolam.....kolam orang dewasa lagi tu.....dasyatlah

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Hehe,memang syok sgt la aunty ziela.nanti nak pergi lagi la.

Intan said...

Cute nya dia dok dlm duck tu :)

He he...samalah kita intan coz den pon tak roti berenang...ekeke!

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Hehe duck tu emergency beli.wah sama la.mcm kembar lak.dh la nama sama,dua2 tak reti renang rupanye.hikhikhik

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.