Pages

My 3H

My 3H

Friday, December 11, 2009

Picnic @ Hutan Simpanan Berakas







Ni la aktiviti family aku pada hari minggu yg lepas.kitorang adakan gathering,picnic di hutan simpanan berakas.bunyi mcm gerun la kn,tapi bukan le hutan tebal tu.ni mcm taman rekreasi.mcm2 ada kat situ.ada pantai,taman permainan,tower,tasik dan sbgnya.








Dh lama tak pergi kat situ,hadif pun 1st tym jejak tempat tu.sonok tul.kitorang adakn berbeque mcm2 ada,tongkeng ayam,ayam,sosej,ketam.then makan ala2 potluck.sbb masing2 bwa makanan.best sgt.
Sampai petang kitorang melepak kat sana,borak2 sambil mkn snack lagi.hadif pun sempat tidur.nyenyak je,sedap kut dbuai angin sepoi2 bahasa.



Kitorang balik dlm kul 4,tu pun sbb dh pakat ramai2 nak pi lawat rumah tangah Saiful(adik mak aku),baru pindah rumah kat kawasan Kiulap.huhu.cantik tul rumah dia.3 tingkat,ada kolam lak tu.best sgt.sempat la aku mandikan hadif kat rumah tangah Saiful,sbb lepas masuk hutan kan.tak elok la balik rumah terus mcm tu.alhamdulilah hadif tak meragam pun malam tu.

Lagipun mak aku dah sebut 1 words tu,ntah la ni mcm petua org tua2 ke apa.tym dh sampai kat hutan tu mak ckp mcm ni "dui..tempat hadif selalu main2 ni,tempat hadif rabah2 udah" translate..("alah,tempat hadif dh pernah main2 ni,tempat hadif dh pernah jatuh dah")
Aku pun dh phm,sbb dulu2 pun mak slalu ckp mcmtu kalau bawak kitorang pi 1 tempat yg belum pernah kitorang jejak masa kecil2 dulu.espicially tmpat yg ada kawasan hutan2.mak aku ckp pantang kalau masuk hutan jgn sesekali ckp baru pernah.contoh "hadif baru pernah ke tempat ni kan" haha..nasib aku tak lepas ckp.dalam hati jek.

So apa2 pun memang enjoy sgt aktiviti hari ahad tu.gathering family belah mak aku,dpt le borak2 jumpe cuzen yg dh lma tak bertemu.tu pun ramai lagi yg tak dpt dtg.

3 comments:

Kak Ejja said...

Amboi.. mak yong picnic le pulok..
hang x mabuk2 ka? ok je tu pi jln2..

Kjp je da 10 weeks.. mak aii..
seronok mu erk.. huhuhu..

x po.. x po.. den tunggu thn dpn la br amik baton mu.. ahahha..

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Ekekeke..skali sekale la.tu la kak ejja,den takde lak mabuk2 atau alahan pape.mcm biase jek.mule2 peknan je da lain ckit.

Tu la cptnye dh nak msuk 11 minggu,minggu dpn dh nak msuk 3 bulan.huhu.6 bln lagi nk deliver,seram wei kalau dok fkir2.

Wah2..mu pun dh tk sabo nak kasi adik kat elys ek.ok2 den akan pas baton kat mu tepat2 je lepas den dh deliver nanti.wakakaka.

Anonymous said...

It's awesome to pay a quick visit this website and reading the views of all friends about this piece of writing, while I am also keen of getting experience.

My web page :: unlock iphone 3g

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.