Pages

My 3H

My 3H

Tuesday, June 30, 2009

Mama & Azeeq b'day celebrations

We celebrated our mum n anak my sis b'day on 27jun yg lepas.Just celebrate simple2 je.My mun actual b'day pada 20jun yangg ke 43 tahun n azeq lak(my nephew) actual b'day pd 24jun yang ke 3 tahun.Kurg lbih je kn.So celebrate sma2 je la.We do barbeque dat nite.Fuh,puas hati coz shedap2 yg dpanggang.Ada ayam,sosej,udang n daging.Menu lain nasi ayam,mee goreng,buah agar2..(kelupis n ayam kari,my auntie sponsor.Tq babu)hehe..


Image Hosted by ImageShack.us
my mum,potong da purple kek.Actually kn tym my mum potong kek ni pisaunya patah.Haha.Ye la kek ice cream yg beku no wonder la keras.Nyum2 kek ice cream yam!


Image Hosted by ImageShack.us
Giliran Azeq my noty nephew,potong kek.Lawa senyum..Hehehe


Image Hosted by ImageShack.us
ni org yang suka interframe.Kahkahkah.Rehan(abg azeq).Nak gak join potong kek.B'day lama lagi la on 18th september.Sabar ye


Image Hosted by ImageShack.us
mama yg sedang bz kerat daging panggang.Control ayu la.Ekeke


Image Hosted by ImageShack.us
my hubby n rehan posing outdoor spot bbq,pose dgn sosej panggang.Haha.


menu2 yang terhidang di atas mejaImage Hosted by ImageShack.us


antara tetamu2 yang hadir.Sedang menjamu seleraImage Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Info: Harap maaf ye gambar agak kurang memuaskan.Huhu.

Thursday, June 25, 2009

Hadif watch Barney

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us
ni la kegiatan hadif di masa lapang(selalunya lepas mandi,bangun tidur n lepas nyusu)ehehe.kartun kesukaan hadif ialah barney..tengok tu,kusyuknye dia.



Image Hosted by ImageShack.us
anak aku ni,sampai tak sedar yg mamanya snap pic dia


Image Hosted by ImageShack.us
yuhuu hadif..mama here...ooo..dh ada barney tak nak mama ek hehehe.


so tym2 hadif sdg asyik dgn barneynya dapat le aku ambil peluang utk mandi,memasak n kemas2 bilik.hadif dh ada 10 collection barney antaranya:
-Barney's house
-Super singing circus
-Rhyme time rythm
-More barney songs
-Let's play school
-Let's pretend barney
-The farm
-Ready set play
-Everyone is special
-Now i know my abc
Semua ni dh habis hadif tengok.huhu.sampai aku pun susah nak pilih yg mana 1 lagi nak di mainkan.

Sunday, June 21, 2009

Babah's r/c drift collections

Ni la,hobi hubby aku.dia minat sgt dgn remote control drift.so dah dia minat tu,layan je la.r/c ni,byk tul brg2 dia.mesti ada spare tyre,batteri,charger n yg penting casing body dia.banyak pilihan.pilih je nak jenis kereta apa.
Hubby aku biasa beli kat little M gadong.aku pun suke singgah sana sebab dpt beli beg,lawa2 wo.hehehe.
So ni la antara koleksi r/c hubby aku.tak le byk sgt.lupa lak nak cerita,hubby aku selalu main r/c dgn geng2 dia kat stadium hassanal bolkiah.di sana la diorang berlumba drift,ala2 tokyo drift tu.haha.tak dpt lumba kereta betul,lumba r/c pun jadilh.fyi,28hb ni diorg mengadakan pertandingan lumba r/c.hubby aku pun join gak.gudluck hubbyku!


salah satu favorit r/c drift hubbyku,kereta jenama ford mustang.white colour wif blue stripes.ala2 kereta classicImage Hosted by ImageShack.us





yang ni kereta jenama subaru.ni gak favorit r/c drift hubby aku before ford mustang
Image Hosted by ImageShack.us






koleksi r/c drift hubbyku yang terbaru.kereta jenama skyline r35.yang ni agak mahal la,sebab ada lampu spotlight kat depan n lampu break kat belakang.warna lak 2D,dua tone,purple n hijau.hubby aku jarang main kereta ni.sebab sayang.takut rosak katanya.hehehe
Image Hosted by ImageShack.us






Image Hosted by ImageShack.us
ehh..hadif pun join main r/c drift babah ek.hehe.jgn suspen,hadif pegang casing body dia je.apalagi abis di hisapnye casing r/c babah dia tu.tunggu la hadif dah beso nanti.sure babah dia ajar main r/c gak.anak babah la katakan.

Relax minda

jom relax our mind for a while.saja2 je aku karang cerita nie.hehe.



Image Hosted by ImageShack.us



korg tau tak kenapa siput babi berjalan kemudian stop,jalan lagi then stop.begitu la seterusnya.hehehe.
Kesiankan.sebabnya,siput babi ni sepanjang perjalanan tu sentiasa berfikir...
Siput babi: hmm...aku ni siput ke?ada yg kata aku ni babi
Siput meneruskn perjalanannya.kemudian berhenti lagi
Siput babi: konpius tul aku,kalau cnform aku ni siput.siput je la.tak usah le sebut babi tu.haram tu! Nanti tak pasal2 lak aku kena tuduh pembawa selesma.huh.
Siput meneruskan lagi perjalanannya.
Siput babi: tapi agaknya aku siput la.sebab aku tak tau pun rupa babi tu camne.aku pernah tengok siput biase.memang sama cam aku.yehhaa!
Siput dengan girangnya menyambung perjalanannya.
Siput babi: tapi......apa kena mengenanya aku dgn babi ye?sama ke rupa babi tu dgn aku.tak mungkin la.agaknya moyang aku kot yg saja2 letak nama ni.ala..supaya nak pemez.
Kata siput menyamankan hatinya.
Dia pun meneruskan perjalanan seperti biasa.biasa la siput,lambat.jauh2 pun tetap gak kat situ.
Tetiba,siput babi ni terjumpa dgn sekumpulan budak2 nakal.sdg bermain2 di padang.terdengar budak2 sedang bergaduh.salah seorang dari budak2 itu meludah ke muka kawannya.
Kawannya,amat lah marah plus geram.lalu menjerit "hei! Babi kau!"
Gulp! Siput tadi terkejut campur kegembiraan.
Siput babi: sekarang aku dah tahu jawapannya! Yes! Itu rupanya babi.nasib baik tak sama.ertinya sah lah aku siput.ooo..patot la pembawa virus,diorg suke ludah2.huh.
Siput babi pun terus la berjalan.tapi still gak jalan,berhenti.sebab masih berfikir sampai akhir ke hayatnya.
Hmm..fikir lah kau siput babi.aku pun takdo idea nak explain kenapa siput babi dpanggil siput babi.wuahahahaha.



cerita ini tiada kena mengena dgn sesiapapun.hanyalh rekaan semata-mata.hehehe
Dicipta oleh: mama Hadif Qusyairi..peace~

Monday, June 15, 2009

pic Hadif 5 bulan

dh lama tak update blog.so jom layan pic2 hadif yg dah pun 5 bulan.dh beso dh anak aku ni,heheh..
chakkkkkk!

nangish kah tew?



da cute pose

my sexy baby



anak mama gelak ek..



so serious...

hadif jd magnet

tengok la aksi hadif ne,tym2 demam mcm ni le gayanye.huhu.kuat sungguh hadif pegang bdn mama.kalau di tarik makin rapat le dia peluk.haha.kerja aku pun terdelay,letak je start la meraung..


sonok ek sayang..peluk2 ngan mama..manjenyeeee anak mama ni,mcm babah dia gak wuahuahuahuahua...(jgn tengok pic yg 1 ni lama2,huhu nampak aurat aku) haha.

Wednesday, June 3, 2009

Ellysya b'day celebrations


My sis celebrate her daughter b'day on 1st june.Actually belated bday la,ellysya actual b'day pd 27may yg ke 1 tahun..But we postponed ke 1hb,ambil public holiday smpena hari jadi abdb.Celebrate at my mum house la,so smua menu my mum yg msk.Hehe.Antara menu pd hari tu ayam msk merah,daging rendang,telur wif nenas msk kari,mixed vegetable msk sos tiram,sayur labu kuning cmpur cangkuk msk lemak,nugget,sosej,fishball,mee goreng, cocktail sbg desert,agar2 n kuih muih..Huhu byknye..Sedap yo..Ekekeke n we ol pkai bju ikut tema,we use blue for boys n pink for gurls


ni le kek b'day ellysya,perisa icecream strawberry.Simple je,tapi rasanya fuh,so yummy


Image Hosted by ImageShack.us



cupcake ni hadiah dari jiran my mum.So special coz tiap kek tu ada ejaan,words hapy b'day to Az-Nafeesa Ellysya.Nice taste but so sweet hehe.

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

acara potong kek,mama elly yg potong..Elly juz eksyen2 pegang pisau.Kahkahkah.We ol tak bg elly tiup lilin,phm2 je la.Takot tesembor air liuq..Ngeee~


antara tetamu yg hadir,sembang2 le tew

Image Hosted by ImageShack.us


makan tym..D kem yg dsdiakn,dgn pelbagai menu yg shedap2

Image Hosted by ImageShack.us



cute hamper,given to ol childrens yg hadir.Pssstt..Hadif pun dpt,tapi yg tukang mkn mak dan bapak dia laa.Kah3


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us



Image Hosted by ImageShack.us

my hadif main bouncer,hehe.My sis yg pegang.Mula2 hadif takot2.But lma2 jd sukeee coz mcm kna buai dlm bouncer dia le tew



bouncer tym..Ni la bouncer large circus.Murah je $150,coz my sis d beri diskaun.Me n huby pun ikot main.Kah3.Tapi tak leh lama2,pening woo.Mcm dlm kapal je rasanya

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

selesai acara,b'day gurl n mumy dia membuka hadiah2.Byknye hadiah elly,lawa2 lagi dari nenek-nenek(my mum punya adik beradik)also from me,my sisters n ipar my sis


amboi,b'day gurl menari2..Ekeke..Elly suka dgn lagu rancak2,pantang dgr gerenti menari.So cute my little niece.Mwahz

Image Hosted by ImageShack.us

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.