Pages

My 3H

My 3H

Monday, March 8, 2010

Bad hobi laaa...

Seperti biasa rutin mama tiap2 pagi,kemas2 dapur la kan.hadif lak tiap pagi before mandi mesti minum susu dulu.so mama pun pasang la chanel kartun 613..favorit hadif.hadif pun baik je baring kat bantal sambil nenen.mama pun senang la buat keje,skali2 tu intai hadif gak.

Awal-awal tu ok lagik,dia nenen sambil kaki goyang2 tengok kartun kesukaan..mama pun lama la biar dia.tak intai dulu,lelama mcm mama pun agak2 susu hadif gerenti dh kurang n hadif dh kenyang.sbb kalau dh kenyang hadif akan tunggang botol n tumpah2kan lebihan susu yg tertinggal.so mama kena pastikan before hadif buat aksi tumpah menumpahkan tu,mama kena cepat amik botol..sebabnyer tak mau susu hadif ada di merata lantai.jenuh la mama nak mop selalu.

Tapi. . . . . . Mama dh betul2 terlambat..tengok2 hadif lagi cepat buat bad hobi dia tu.huhu hadif2.. Sabo je la..

mama snap gambo dari blakang,kunun tak nak hadif tau yg hadif dh kantoi



eh eh tengok, snap gambo dari depan pun boleh buat tak tau juga..sampai mama harus lh jerit panggil Hadiffff!!! Haa terus letak botol dan lariiii..mama geram sangat hokey..


Lepas tu apalagi,kejar hadif yg sememangnya dah berjalan ngan laju kekadang mcm nak belari lagi..memang lenguh mama,dah la bawa perut yg dh makin berat ni.huhu.dapat je hadif terus angkat masuk bilik mandi.sebab baju n seluar habis basah ngan air susu tadi.

Huhu..my son aa..u'r so noty2.but mama tak kisah,mama anggap noty2 tu tanda hadif pintar n cerdik.hadif kan dalam proses belajar.semua nak buat,semua nak coba..jangan terlebih..sudah..ehehehe.

Alhamdulilah hadif dah boleh jalan ngan jayanye,dh pass lesen pun..lepas dh pandai jln ni mama tak sabar2 lak nak tunggu hadif pandai bercakap.huhu.sabo2 la mama Hadif ooiii..ekeke..sekarang ni hadif memang kuat membebel dlm bahasa dia,bak kata abah dia bahasa german.kekadang anak jiran sebelah pun dia bawak ckp dlm bahasa 'german' tu.sampai mak budak tu pun gelak sakan tengok hadif membebel ntah pape..ahaha..

4 comments:

Rizziela said...

Wah! Hadeef dah terrer berjalan..

Haziq masih belum boleh berjalan lagi...hujung bulan ni dah masuk setahun...harap2 cepatlah boleh berjalan sayang...

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Memang dh terror dia kak ziela..sabar..tk lama lagi sure haziq pun boleh.mcm hadif dlu pun lambat gak.1 thn 1 bln lbih bru boleh..ehe..

ladybird said...

hahaha tan mainan c adek 2~ p masa ne nda g ku marahi hehe.. rakat x ah lantai..

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Haha..dh nyangku hobi anakku n anakmu msti sama..fotokopi bh..ehehe

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.