Pages

My 3H

My 3H

Friday, April 23, 2010

Semakin hari semakin noty!

Tengok je tajuk,memang dh tau dh kalau bukan pasal hadif.huhu.hadif syg..ni mama nak cete pasal kisah hari isnin yg lepas.masa tu kite tinggal berdua je kat rumah.tu pun setelah 2 mlm tidor kat rumah nenek.balik rumah pun sebab rindu kat rumah n nak beli stok makanan utk abah.yela abah kn still tak leh balik lagi.ptg tu kuar kejap je sbb nak amik kite.terubat gak kejap rindu ni kn.

So mlm tu mama buat la keje cm biasa.kebetulan byk sgt baju yg belum dicuci.so mama buat pelan2,juz cuci baju2 hadif je.pagi sok,bru la baju2 mama.kene buat mcm ni sebab dh sarat kn.huhu.
Sambil cuci baju mama lyn hadif tengok kartun n msk sup.tetibe hadif dh 'yak' lak.mama pun buka sluar hadif nk cuci.tapi bfore tu mama pi dapur jap nak tengok sup tadi.tetiba hadif pun dh ada kat dapur,mama heran hadif lari laju2 ngan usung lesung batu.kuatnya hadif..kn berat tu,wlaupun lesung tu kecik molek je.mama pun terus kejar hadif..tapi tak sempat nak kejar,sebab mama kn low speed..tengok2 hadif dh main air! Dh siram satu bdn.siap pegang hose lagi!
Mama pun jerit..memang dh marah dan geram.bayangkan la,masa tu hadif bru je siap mandi..tetibe..mama tengok lak dlm besen tempat mama rendam baju ada remote dvd! Uwaaaa! Mama siap jerit lagi! Memang mama tak perasan waktu bila hadif bawak remote tu taruk kat dlm tu..

aksi hadif yg sdg main air..habis bsh! Masa ni tak perasan lagi mama tgh snap gambar


whoaaaa! Dah kantoi!


ni la remote dvd yg dh jadi mangsa..dh rosak okey! Lain yg mama tekan lain yg kuar..uwaaaa..


lesung batu yg hadif usung ke bilik mandi.gerenti niat hadif nak masukkn dlm air gak,tapi dh teruja nak main air.terus lupa,letak ja kat situ


Lepas tu,mama pun ganti baju hadif.nak marah pun dh tak guna kn.sbr je la.
Tak cukup dgn tu,selesai ganti baju.hadif selongkar lak pampers dia.habis terabur.ok fine! Mama dh letih.terus masuk hadif dlm buai..tak lama lepas tu terus Zzz...

keadaan pampers yg dh berterabur


dak noty yg dh letih!


5 comments:

Rizziela said...

bestnya....tp letih nak layan

Lynn Nasir said...

hahaha..kurus plak mama dok ngejar hadif :D

nur salihah nordin said...

sabar erk kak....aksi kejar mengejar...uhuhuhu~ alya p0n same kak....lebey kurang jerk... :) penat mmg x usah ckp le...akak lagik le berbdn 2....

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Kak ziela: huhu..tu la kak memang penat..meriah rumah dgn keletah dia tu..ehehe..

Kak lynn: hehe kak, intan memang dh slim melim.. Yg susahnye kejar hadif ngan perut memboyot ni..

Chumel: tu la kene sbr je dgn aksi mengejar anak ni..tambah2 lak ngan keadaan skrg ni.memang penat..ehe..

Intan@mama Hadif-Brunei said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.