Pages

My 3H

My 3H

Monday, May 24, 2010

2nd ultrasound

Hari sabtu yg lepas aku dah buat ultrasound kali kedua..as plan la kan,sebab dah masuk 32 minggu hari tu..doctor nak check uri,sama ada masih kat bawah atau dah di kedudukan yg normal..n keputusannya uri masih kat bawah.huhu.. Doc ckp macam takde harapan nak naik sebab baby pun dah besar..tambah2 lak position baby breech..aktif tul baby ni kan..


ni bukan gambar scan baby tau..ni adalah gambar placenta(uri) doc siap stapler lagi kat kad besar aku,sebab kata dia senang nak research nanti..dah tebal kad aku ni,macam2 kertas ada..masa hadif dulu nice n tidy jek..huhu..


Tapi alhamdulilah gak tahap placenta previa aku ni level 1 jek,hanya 4cm dari serviks..ok lagi la banding hari tu hanya 2cm dari serviks..

Hmmm..mesti ada yg tertanya2 kan aku bakal lahirkan baby apa..ehehe.. Dah nampak dah,baby amat2 bekerjasama.aku belum tanya doc lagi,dia dah tengok part tersembunyi tu..n da result adalah...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



Tadaaaaaaaaa... Hikhikhik.. Insyaallah aku bakal menimang baby boy lagi buat kali kedua..memang dah dapat teka dh,sebab doc tu siap gelak lagi tym sebut gender baby aku..tak tau napa dia gelak,sebab dia tau kot aku ada hati nak dapat sepasang..hoho..sabo je la.. Tak kisah dah nak dpt boy or gurl,yg penting aku ingin semuanya berjalan ngan lancar dan sempurna..aminnn...
*mama Hadif ni belum dpt geng lagi la jwbnye..keh3.. Takpe la dpt gak 3 hero(termasuk encik huby la tu) kan.sure pening nak layan..makin jadi tarzan woman la daku nanti..hahaha..

Note: So memandangkan result ultrasound aku ni baby dlm keadaan songsang (kepala baby kat atas ye) doc dah bagi tarikh 5hb dpn utk buat scan kali ke-3..huhu..dh byk kali buat scan kan.takpe la..sonok gak dapat tengok baby kat dlm.excited sgt tengok baby hari tu,dia siap gosok2 muke ngan dua tgn dia yg comel tu.syg lak lupa nak minta copy dia..huhu..oh ye..berat baby aku lak masa 32minggu hari tu dah cecah 2.1kg..doc ckp 2 minggu besar dari tarikh due..alhamdulilah baby membesar ngan sehat..tak sabar nak ketemu kamu ler cyg......

8 comments:

Noina said...

Salam Mama Hadif..
Lama betul tak singgah sini..
Seronok tgk org ngandung nih..hehe..ada gak teringin tapi nanti dulu lah..hehe..

Ina doakan semuanya selamat nanti.. Amin.. :)

uzzeh said...

hi intan..
hihi doa byk2 k mudah2an ley normal..hani dulu placenta previa gak..xsilap hani stage yg 2nd last tuh...nawfal plak breech..doc da bg date utk csec..tp alhamdulillah, last scan sblm csec, nawfal da x breech, placenta trus naik..hihi

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Salam ina..ehe..singgah2 le selalu..
Insyaallah moga2 nanti ina pun ada baby,boleh teman2 nabila kan..
Amin,tu la yg intan harapkan.moga selamat semuanya.

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Hai hani..
Tu la hani,memang berharap sgt boleh normal.nak gak rasa pengalaman push2 tu kan.lagipun normal senang nak jaga bby..
Harap2 baby pusing la nanti..amin..

Rizziela said...

Hi intan..bertambahlah geng hubby..Intan gak la yg kena buli nanti :D

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Hehehe betul tu kak ziela..habis la intan kene buli, sabo je la huhu..

Noy said...

udah u tau the gender..
me alum lagi..
my famili di rumah pun mengharapkan girl..
yatah malas me scan cos krg i be too frustrated..

tapi ok jua boy..ada kawan anak kitani bermain..
yang penting sihat...
:)

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Noy,panya u pun bakal ada baby kh?ehe.bru me tau 2.yata ah.me pun angan2 dh kn dpt sepasang.p na apa la,boy pun ok.ada jua nyambut bju2 abgnya.ehehe

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.