Pages

My 3H

My 3H

Wednesday, May 5, 2010

Persediaan utk adik hadif

Alhamdulilah..kandunganku kini dh di trimester ketiga..dh pun nak cecah ke 8 bulan.kejap je masa berlalu kan,tak terasa tak lama lagi adik hadif akan lahir.smoga berjalan lancar n selamat semuanya..huhu.dh makin dup dap dup dap rasa ini bila memikirkan tiba saatnya nanti.ku akui memang tak sabar nak bertemu dgn cahaya mata kedua kami ni.gender?? Ehehe.belum tau lagi.insyaallah minggu depan aku ada perjanjian ultrasound.tu pun kalau baby bekerjasama nak tunjuk.kalau tak,alamatnya surprise la..ehehe.. Apa2 pun tak kisah lah dpt gurl atau boy lagi.yg penting selamat n sempurna...

So ini aku nak tempek la pic2 brg2 persediaan utk menyambut bakal adik hadif nanti.takde la byk sangat.mana2 yg penting je la yg di utamakan.lagi pun brg2 hadif dulu pun masih ok..mcm katil,rocker,carrier,walker n stroller.semua tu dh boleh turunkan ke adik..abg hadif dh besar kan.hehe.

10 pasang baju lengan panjang n pendek..kira2 cukup la kan.baju2 bekas hadif dulu ada yg masih boleh dipakai.kalau beli banyak takot membazir lak,baby kan cepat besar..yg kat bawah sekali tu romper baru beli semalam.hikhik.hati tak tahan tengok sbb comei sgt terus zappp..


tuala,hood blanket,topi,mitten + booties n stokin..yg ni pun tak beli banyak.bekas hadif dulu mak ai belambak masih ok..yg ni juz nak cukupkan syarat.kesian gak kat adik kalau pakai yg bekas je kn.kena la ada yg baru..ehehe..


yg ni brg keperluan lain..breast pad,wet tisu,set mandian anakku,bedak ruam,cotton n anakku bath mat


tilam sweet cherry n 1 set bantal..ni beli lain2 sebab tak jumpe tilam yg 1 set ngan bantal yg berkenan di hati..suke yg ni sebab colour dia boleh match baby boi or gurl..agak2 creamy gitu


yg ni lak mak su aku yg bagi,since anak dia dh besar n tak pakai lagi mende ni.so turunkan kat aku..ehehe hepi sgt,dapat free mothercare baby box n bouncer yg masih baru lagi.alhamdulilah murah rezeki baby...


Buat masa ni tu je la yang dah tersedia.hanya tinggal diapers je lagi yg belum beli.ingat hujung bln ni je la.barang2 utk aku pun tak byk mana pun.sebab yg dulu masih ok lagi..dh plan nak beli pad,cawan,thermosflask n brg2 mandian utk kat wad nanti..
Hmm..baju2 baby pun belum cuci lagi.huhu.belum beli pencuci yg khas lagi.pertengahan bln ni la kene beli.hoho.byk lagi nak prepare kan.takpe2 pelan2 je laaa...masih berkesempatan lagi kan.ehehe..

1 comment:

Rizziela said...

Wah! kejap ajer Hadif dah nak dapat adik....

bestnya intan..Intan boleh bersalin normal ker? or kena C-Zer gak?

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.