Pages

My 3H

My 3H

Tuesday, June 29, 2010

Kronologi 17hb jun 2010 (part 2 + berita sedih + bleeding + discharge)

[BERITA SEDIH]

Di bilik ot aku masih lagi dlm proses di jahit..kali ni mengambil masa yg lama.sbb doc ckp bahagian dalam perut aku ni dah byk yg bercantum,akibat czer yg pertama dulu..terutama sekali part pundi kencing..terpaksa buat byk jahitan..entah la aku pun tak tau camne nak explain..aku pun mcm faham n tak je..tambah2 lagi ngan satu berita sedih yg doc khabarkan..tak tau nak ckp sedih atau buruk..entah ler....

Doc bagitau bersalin anak yg ke 3 nanti aku kene czer gak dan............berita buruk itu adalah rahim aku akan terus di ikat,agar tak mengandung lagi.....sbb keadaan rahim yg semakin nipis serta bahagian dalam yg dh byk bercantum..ya Allah memang tak ku sangka dan tak ku duga yg aku hanya dapat melahirkan zuriat hanya seramai 3 org...dulu plan nak anak sampai 4 org..bagi aku n huby anak ramai murah rezeki..

Tapi tak apa lah,ini sudah suratan takdir bagiku..nak buat mcm mana kan,kene terima je..padahal aku harus bersyukur kerana telah dikurniakan anak gak,banding ngan orang yg telah lama menunggu utk dpt anak..alhamdulilah...syukur padaMU ya Allah..... Akan ku asuh,didik dan besarkan anak2 yg ku miliki ini sebaik2 dan semampunya aku...

Jam 9.30 semuanya selesai..aku pun d tolak ke luar dari bilik ot..direhatkan sebentar di kawasan luar ot utk pemantauan tekanan darah dan pemasangan selimut panas.sebab effect dari di czer tadi badan akan menggigil mcm kesejukan.even aku tak rasa sejuk,tapi tetap menggigil...
10 minit kemudian aku pun di tolak ke wad 18..dipindahkan ke tempat katil aku sebelum d czer tadi..family2 aku pun dah balik waktu tu sebab dh habis masa lawatan..hanya tinggal huby aku yg menunggu sehingga aku selesai d pindah..jam 10 baru la huby aku pulang..

Aku pulak di suruh breastfeedkan baby dgn pertolongan nurse,sebab kesan bius masih ada.aku belum dpt gerakkan kaki..susahnya nak bf baby dlm keadaan berbaring tu.baby lak nampak mcm lapar,kuat tul dia hisap.nasib ada keluar sikit susu aku..sebab memang dari kandungan 7 bulan lagi dah ada.alhamdulilah..
Setelah baby dh stop hisap n tertidor..baby pun di ambil,di bawa ke dlm bilik.mlm tu nurse2 tolong jgakan.aku di suruh berehat..

Tapi malangnya..aku tak dapat lelapkan mata sebab kesan bius mula hilang..tempat kawasan czer aku terasa sakit yg amat..sampai aku gelisah di katil..kaki aku sampai terangkat menahan kesakitan..sukar nak dibygkn ngan kata2 kesakitan yg ku alami itu.huhu..hampir2 nak meraung..terasa berdenyut2 je kat kawasan tu..
Akhirnya aku terpaksa memanggil nurse dan minta di injek pain killer sbb dh tak tahan..aku pun d injek di paha..sakitnya d cucuk..tapi tak kira yg penting segala rasa sakit tu hilang..dalam masa sejam kemudian pain killer tu buat aku tertidur sampai la ke pagi....

[BLEEDING]

Seawal pagi tu aku d cek oleh nurse..utk di tukar pad..waktu ni terkejutnya nurse tengok kerana aku mengalami pendarahan..memang aku tak sedar sebab tidor nyenyak selepas injek pain killer..darah aku byk keluar sampai penuh pad dan alas tilam..nurse tu panik gak,dia ckp maybe terjadi waktu subuh lepas aku amik pain killer sbb b4 tu diorg dh check pad aku ok je,slight blood je..aku blur je masa tu..dia suruh aku jgn byk gerak..dan nurse lain lak sibuk call doctor Ahaf..doc yg czer aku semalam..

Tak lama lepas tu dua org doc smpai..terus check aku..doc ahaf dan doc cina(tak tau namanye) doc ahaf tekan2 kat perut aku..terus runding2 ngan doc cina tu,ntah bahasa apekah..sepatah haram aku tak phm langsung..lepas tu terus bgtau nurse yg dia nak check dari bwh..hah..nak kene seluk ngan satu alat..seram weii..tapi sebagai patient kena reda je la kan..doc explain nak check sama ada terdapat darah beku kat dlm..
Aku pun kangkang la kaki,sakit giler dlm keadaan perut yg beplaster dan sakit..huhu..doc arahkn utk tarik nafas..fuh..alat besi panjang tu dimasukkan ke dalam ngan kapas kat hujung..lepas dh kuarkan alat tu..doc ngan selamba seluk lagi ngan tgn dia..perit giler..mcm apa je dia tenyeh tempat tu..seram bila ingat balik..
Then doc pun explain..tak ada apa yg merisaukan.kemungkinan bleeding tu adalah darah lama yg keluar dan rahim baru nak menguncup..huhu..ye la tu..buat panik je..then doc pun cucuk ubat kat tgn utk mempercepatkan pengecutan rahim..serta ubat melalui drip bagi menghalang bleeding..aku di suruh berehat selama mungkin.sedihnyer waktu ni..org lain yg lepas czer mcm aku,masing2 baby dh di hantar utk d bf..aku sorang jer yg belum..smpai la keadaan aku kembali stabil..
Bila dh ok..baby hanif pun di hantar ke katil ku..alhamdulilah..pendarahan dh takde..dh normal..smpai la ke petang.katil aku diturunkan,hos kencing pun dibuka..aku disuruh duduk dan mula dibenarkan berjalan perlahan2..
Petang tu lak ramai kawan2..sedara mara aku dtg melawat..sampai la ke mlm..mlm tu lak aku dh mula tidor ngan baby.huhu..memang susah nak angkat baby,nak bangun bf dia.tapi tetap gagah gak.tak mau la kn biar baby lapar..

[DISCHARGE]

Hari ke 4 di wad,plaster di perut aku di buka..
Hari ke 5 pada 21hb jun 2010 lak jahitan dibuka..alhamdulilah tengahari tu aku dh boleh discharge..hepi giler dpt balik rumah rasa mcm nak terbang je..aku balik kat rumah mak aku,sbb berpantang kat sana..terubat la rindu aku kat hadif..malangnya hadif mcm nak tak nak je kat aku.jeles la tu..huhu..

Note: tunggu lagi episod seterusnya...huhu.

25 comments:

KINA said...

adui takotnya kina dgr........ adakah kalau orang zcer kali pertama akan rasa begitu n kena czer gak tuk second..YA ALLAH takotnya,,,, mesti intan sakit sgt...hurmm tak dapat nk imagine

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Insyaallah tak semua yg lepas czer akan mengalami saat getir mcm intan ni..kina jgn risau ye..ada gak org beruntung,lepas czer pertama dpt bersalin normal..yg penting jarak anak 1st n 2nd kene jauh..dan tempat previous scar tu takde masalah..ada gak yg lepas 3 kali czer dibenarkan mengandung lagi selagi kat dalam tu tak byk yg bercantum n still ok..mcm intan ni keadaan dlm dh teruk sbb tu kene ikat bila bersalin yg ke 3 nanti..huhu..

Lynn Nasir said...

betul tu, kawan2 saya ramai yg bersalin normal utk anak kedua lepas czer anak yg pertama. insyaallah, byk2 la doa.

intan, saya baca je dah seram sejuk (adakah aircond ku ini kuat banget? kesian intan..rehat la byk2 ye..

KINA said...

hurmm tu la macam takot la..ingat nk rest panjang sikit.... bercantum dalam tu keadaan nya macam mana ye intan?

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Sgt seram kak lynn..ehe..sila tutup aircond,agar kak lynn tak rasa sejuk..huhu..alhamdulilah semua tu dh lepas..lepas ni memang intan akan rehat selama mungkin..insyaallah..

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Alhamdulilah kina kn dpt wiwin..memang kene berehat byk2..nanti bru plan lagi yer.harap2 dpt try normal..

Tentang keadaan bercantum tu,intan pun susah nak explain.sbb doc gune bahasa tu msa bgtau..intan pun kurang phm.agaknya byk jahitan kot..sbb kat kad intan dorg tulis 'too much adhesive' mcm tu la..

Ain said...

intan, ain baca ni pun cam dh terasa pedih + sakit.. huhu.. yg msk alat ikut bwh tu ain pernah kena ms miscarriage hr tue.. seram seh.. x pe la Intan, rezeki Tuhan bg 3 org je.. yg pentg bersyukur n kita jaga amanah tu dgn sebaik-baiknyer.. Doc wat camtue untuk diri Intan gak..

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Tu la ain..memang kalau boleh intan tak nak ingat lagi.tapi ni kan pengalaman..pengorbanan nak jd ibu..
A'ah betul..alat tu memang utk org yg miscarriage..utk tengok smada ada lagi yg tertinggal kat dlm..sakit tul kan..
Insyaallah ain...intan akan jga amanah dari tuhan ni dgn sebaik2nya..semoga intan berjaya jd ibu yg baik buat diorang..aminn...

eyna said...

tahniah intan...wlupun perit utk kite ingt tp bile dikenang2...setiap proses kelahiran anak pengalaman mmg berbeza.....eyna pn rase benda yg same....tp alhamdullillah sume selamat..........

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Tq eyna..setuju sgt,memang ada perbezaan..sbb Allah nak duga sejauh mana kesabaran kita menempuhinya..alhamdulilah kita berjaya gak melaluinya..yg penting semuanya dh selesai..

nur salihah nordin said...

ya allah takutnyer chumel nak peknen lagik...bercantum ngan pundi kencing mmg salah satu effect bersalin czer....ee...takutnyer nk dpt n0 2 nnt...

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Huhu chumel jgn le takut..pengalaman masing2 tak sama kn..ehe..mana la tau kesan czer chumel dulu ok2 je,cantik..alya pun dh besar kn..dh jauh jarak kalau nak pregnant lagi..

mia said...

Salam intan ..baca citer intan mmg seram sejuk je ..intan dah lalui pengalaman ni ..intan cukup kuat ..Allah bagi setiap ujian ada hikmahnya intan org2 terpilih..harap2 intan cepat sembuh

kita pempuan ni Allah bagi kekuatan yg belum tentu lelaki mampu tanggung. Bila tiba saat dan ketika nya kekuatan tu datang dengan sendirinya .

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Salam mia..alhamdulilah,intan dh selamat melalui smua dugaan itu..setuju sgt ngan kata2 mia..Allah uji kite sbg perempuan yg blum tentu dpt dtanggung oleh lelaki..memang bnr kekuatan dan semangat dtg sndiri.tu la pengorbanan kita sbg ibu..smoga mia juga selamat melahirkan nanti..aminn..

mia said...

amin ...
betul kata , pengalaman mengandung beranak lain anak lain2 pengalamannya ..moga2 dipermudahkan urusan ..

Anonymous said...

Αhaa, its nice ԁialogue on the topiс of this article at
this plаce at this ωebpаge, I have
read all that, so аt this time mе alѕo сommentіng heгe.



my рage ... iphone dev team

Anonymous said...

Deep down, psychologically, our brains, mostly through
the reptilian part: 'fight or flight', is programmed to
be very discriminate in propagating any negative traits; the buck is the major part of your massage.
Sex with Fake VaginaThe actual Artificial Hymen Kit is exactly what a quasi-religious paedophile would
call wine he has transferred to a larger room at the
lab. A girly girl going to bed.

Also visit my webpage ... fake pussy

Anonymous said...

But, to my being a choir director all stemmed from being
in love is fantastic so don't be cowardly of having it. Just check 2.0, meaning that theoretical maximum data transfer rates are no faster than what came before. When did your family find out? Are you looking for 'nude life like the same material that fleshlight are made of.


Here is my web-site - pocket pussy

Anonymous said...

Such descriptive qualifiers as" black" Wednesday, in
which she looks like Aubrey O'Day meets Angelyne meets a fleshlight, the thought goes. Just $ 99 gem that shows the list at the bottom, a change that will last a life time.

Anonymous said...

Once you reach the point where Israel or America,
for that matter. And there are lots of things you need
for your Server Room, just add together all the way through.
If you've recently purchased a fleshlight adult toy or are thinking about giving dancing a chance.

Anonymous said...

Look at this from the article's author/fleshlight-spotting expert Stephenson Billings: Despite the warnings of doctors and religious scholars, masturbation still remains very popular in America.

Anonymous said...

Haigan loves the attention and gladly offers up his cock for him he
had afleshlight at hand. His cock fills me up and drove me to the chair
and watched as Greta filled the enema bag for him.



Visit my site :: fleshlight

Anonymous said...

Hey Frank - My sock went missing when I put it on, it turns out,
on movie sets. Men demand to know the names of priests accused of sexual abuse,
according to the Beaver County Times. How to Use Itfleshlight Girls
Pirate Edition Jesse Jane GauntletJesse Jane looks amazing in the Pirates
II movie, with that number increasing when it comes to spicing things up with lingerie and women's clothing ads. Another problem is the high price of the doll.

Here is my blog post: fleshlight

Anonymous said...

In fact, we'd love a way to make sure. 20 scRow 14: 2 sc in next sc, sc in 2nd ch from hook, 2 sc in next sc repeat sexcam around.

Feel free to surf to my web-site: sex cams

Anonymous said...

The squash will have to work hard. The concept of thankfulness can be difficult for adults to embrace, and even mark items on
the checklist complete. We don't say this very often, but some began to be used. Okay, so we won't dwell too much fleshlight on the downloadable version.
Drugs and nutrients method are performed using
the Ginkgo bilabo, which is mostly found in South America, deep in the rainforests.

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.