Pages

My 3H

My 3H

Wednesday, July 14, 2010

Bila dua hero dah tidur

Rasa dh lama tak update kan, perasaan malas dtg lagi tambah lak bizi melayan dua org anak..abg hadif ngan perangainye yg semakin noty..tak reti diam..huhu..baby hanif lak tiap2 jam nak nyusu..mana lagi ngamuk tym2 nak tido..tapi alhamdulilah senang je nak jaga baby hanif..tak byk ragam..nangis waktu nak nyusu n waktu pampers penuh je..sama mcm abg hadif waktu baby dulu..

Kalau dua2 hero ku ini bangun memang penuh lah rutin aku..mcm2 yg aku kene buat..seronok gak layan diorang..nak2 lak waktu keje rumah dah selesai..tiba masa diorg tido memang sunyi je ku rasakan..tapi waktu tu la peluang keemasan aku utk siapkan keje..ambil peluang memasak, kemas2 apa yg patut..keje pun smooth je..tak de pe yg nak di hiraukan..tapi tu la kene buat cepat2..takut lak slh seorang bangun,atau lebih haru lagi kalau dua2 sekali bangun..uhuhu..

Aku biasa tido kan diorang jam 10.30 tiap2 hari lepas dah siap mandi n minum susu..selalu dua2nya tido lama..kdg sampai cecah jam 12.30..memang siap la keje aku kan..ehehe..

shedapnyee baby hanif tido..tu pun lepas dah puas ulit kat shushu gantong..ngehehe..


abg hadif masih tido dlm buai hokeyy..kalau tak buai takde nye nak tido..uhuhu..spring buai tu pun dah mcm tak mampu je menampung berat dia..takpe la yg penting abg hadif tido ngan nyenyak ..


bila dua2nya dah lena begini la keadaan rumah aku..senyap dan sunyi..hanya ada suara tv..ehe..aku ler tu amik peluang keemasan tengok tv ngan aman..ekeke..


Tu bila diorang tido waktu pagi ke tengahari..tido waktu petang lak lain citer..sebabnya..aku akan join tido sekali ler..bak kata org putih take a nap! Ahaha..nak gak rehat kan setelah penat buat keje pagi2..sedap woo..tido petang..tapi yg tak sedapnyer bila baby hanif dah ek ek..tu maknanya nak sumbat le tu..uhuhu..

* wah tak lama lagi baby hanif menjangkau ke usia satu bulan..tak terasa kan..mcm baru je aku bersalin hari tu..huhu..tapi yg bestnye tak lama lagi dah nak tamat tempoh berpantang aku..horrayyy..ye ler tu..aku ni pantang pun mcm tak pantang..ye la dah kat rumah sendiri sapa nak larang kan,huby tego pun aku buat dek je..kuikuikui..apa2 nanti tanggung sendiri ok! Muahaha.. *

3 comments:

Rizziela said...

Cutenya bb Hanif tido...RIndu plak nak kelek bb

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Ehe,memang sonok..apa lagi kak ziela..cpt2 le buat adik buat haziq tu..

mia said...

merasa intan jaga dua anak ..mia dulu cam tu jaga si kembar time pantang..jgn kata nak tgk tv..apa jadi kat dunia mmg tak tahu..tv lama tak tgk..nak makan mandi pun lari curi2 ..pengalaman2.

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.