Pages

My 3H

My 3H

Saturday, November 6, 2010

Alhamdulilah rezeki anak

Alhamdulilah.. Kalau sudah rezeki anak tidak akan kemana... Baby Hanif salah seorang baby terpilih yg akan menerima kurnia anugeraha peribadi dari Kebawah Duli Yg Maha Mulia Paduka Seri Baginda Raja Isteri Pengiran Anak Saleha.. Semua baby di Brunei yg lahir mulai dari 7hb oktober 2009 sehingga 7hb oktober 2010 dikehendaki mendaftar ke pejabat daerah masing2 utk menerima anugeraha tersebut..insyaallah Hanif akan menerima wang sejumlah BND 1k pada esok hari..yg d adakan di Istana Nurul Iman..alhamdulilah leh la buat simpanan utk dia.. Huhu.. Bedebor aku nasib suami mesti ikut gak besok..
Semestinya semuanya kelam kabut nak uruskan itu ini..mule2 kene mintak gambar ukuran pasport baby,lepas tu salinan surat beranak.. Hari ni lak ambil kupon pass utk di bawa ke istana esok..

Esok lak kene awal bangun..sebab kene bekumpul jam 6.30 pagi di pejabat daerah..utk naik bas khas ke istana.. Ada yg ckp mesti bawak baby,ada yg ckp tak bawak pun boleh..tu yg aku masih berkira2 ni nak bawak atau tak..huhu..harap2 tak di pakse.sebab kesian lak nak bawa,gerenti lama tunggu giliran nanti..takot lak hanif meragam nak tido,nak susu..mana nak salin pampers lagi.. Tambah2 lak kene pakai baju kurung dan kasut..bygkanlah dukung anak bejam2 nanti..sengal weiii... Ko bygkan je yg menerima nanti sampai 3ribu lebih.. Lama tuu..

Apa2 pun besok le aku update citer lagi yek.. Sekarang ni nak siap2 nak pi cari kasut..huhu.. Tu la aku jenis tak suke pakai kasut..yg ado sandel biasa jer sebab bagi aku tu yg selesa..ekeke...

4 comments:

Rizziela said...

Wah! memang betul2 r ezekilah intan....

Kan best kalau kat Malaysia pun ada buat macam tu :D

KINA said...

wah seronoknya ada pulak anugerah macam tu yeah..hehe

Intan@mama Hadif & Hanif-Brunei said...

Hihi tu la kak ziela,alhamdulilah rezeki anak..mula2 mcm tak caya je..tapi lepas kene explain itu ini bru phm..tarikh tu sbnrnya tarikh bday Kebawah Duli Raja Isteri.. Bertuah ler Hanif lahir in between tarikh tu.. Hehe

Intan@mama Hadif & Hanif-Brunei said...

Alhamdulilah Kina..dh selesai pun kemarin.. Memang sonok..yg twin mcm wiwin kina lagi beruntung coz dpt double..huhu...

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.