Pages

My 3H

My 3H

Friday, December 17, 2010

Dah 6 bulan


Alhamdulilah..hari ni tanggal 17hb baby hanif aku dh pun masuk ke usia 6 bulan..alahai tak terasa tul kan..kalau waktu mengandung dulu terasa mcm lama jer nak lahirkan baby..terasa letih je nak usung perut kasana kemari.. hmm dh 6 bulan ni makin2 manja c hanif ni tau.. dah tau nak mintak dukung,tak nak di letak lelama lam rocker atau walker..tak syok kot..paling syok kat tgn mama ler..huhu..ingat tak letih ke nak dukung dia ni,bukannya ringan..tambah2 lak hanif ni kalau kat tgn tak mau diam..suka buat mama dia pusing2..

Hmmm..hajat di hati nak tukar menu bubur hanif ler, tapi belum ada ke'rajinan' lagi..wakaka boleh ke ayat mcm ni,tak leh blah tul.. mama hanif ni memang ada sakit mls sikit..huhuhu.. setakat ni hanif masih lagi menikmati bubur kosong + susu formula dia (dumex dulac)..ok jer.. masih berselera dia makan..takut lak kang kalau aku tukar rasa dia mcm terkojut,so kene pelan2 ler jwbnnyer..oh yaa.. dh masuk 6 bulan ni..nampak gayanyer hanif kene try dumex next stage,iaitu dumex dupro.. abah dia lak pesan try tin kecil dulu..takot tak serasi..tul gak kan kang beli terus buat stok kalau tak serasi rugi byk tu.. setakat ni stok susu hanif utk 1 bulan ialah 2 tin besar (1.6kg) plus 1 tin sederhana besar (8o0gm)..hanif kuat minum banding hadif masa baby dulu.. hoho jgn tak tau aku dulu sampai bersilat nak bagi hadif habiskan susu.. tgh2 mlm lak aku terpaksa kejutkan dia tu pun kdg2 tak habis..beza ngan hanif ni..tym2 nak susu jer dia buat sound baik punya,siap pusing2 lagi kat katil..so aku dgn pantasnya on lampu kecil n bancuh susu dlm keadaan mamai..ahahaha.. tu la pengorbanan seorang ibu kan.. pengalaman yg berbeza2..

okay laa sampai sini dulu yer.. nanti2 kite citer lagi yer.. keadaan mata tak berapa mengizinkan..mcm kene gam..alasan ler tu padahal jeles tengok ketiga2 hero tercinta dah sedap di buai mimpi...uhuhuhu...

No comments:

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.