Pages

My 3H

My 3H

Wednesday, March 31, 2010

Check up 25 minggu+ & check up Hadif 1 thn 2 bln+



Hari sabtu yg lepas aku ada check up kat klinik.alhamdulilah.kandungan aku sehat2 je.dh cecah 25 minggu lebih (6 bulan)..seperti biasa gak la bangun pagi2,mandi.siapkan itu ini then hantar hadif kat rumah nenek dia.kali ni aku dh pindah klinik baru.dekat je depan kawasan rumah mak aku.nak jln kaki pun boleh.tapi tak larat ler.ehehe..

Best gak klinik tu.beberapa kali ganda besar dari klinik yg dulu.tu pun bru je siap.masih lapang lagi.so mcm selalu,sampai je kat sana timbang berat.sama gak cm bln lepas dh naik 2kg.alhamdulilah maknanye baby membesar.urine pun ok.cume tekanan darah aku agak tak memuaskan sikit.nurse ckp tak cantik.tekanan darah aku hari tu rendah..90/50 jek.huhu.ni la gara2 kurang tdor mlm tu,tak tau lak nape mata aku susah sgt nak lelap.tu yg sampai jd mcm tu.terus ler kene bebel ngan nurse.."balik klinik ni rehat cukup2 k,kalau rase nak tido bawa je tido..kejap pun dh ok" huhu.aku ok kn je.aku ni bukan la jenis yg kuat tido.tapi memang berharap dpt tido ptg2.camne ek.

Lepas tu check jantung baby n sukat perut..semua ok.nurse siap gelak lagi baby aku duk ligat tendang2 alat dgr jantung tu.huhu.sgt2 ler aktif anakku ini.
Dah siap semua,nurse pun bagi tarikh next appointment.3hb april,sabtu ni aku kene dtg awal sebelum jam 7.45.huhu.aku kene minum glucose nak cek kandungan gula dlm darah.so mlm tu kene posa la start jam 12..then 17hb april lak aku kene amik darah lagi,ni utk blood count mcm slalu sbb aku memang ada kes low hb.check up seterusnye lak pada 21hb april.masa tu aku dh 7bln lebih so nurse tu ckp aku dh tak jumpe nurse lagi,mula hari tu aku kene jumpa doktor tiap2 2 minggu sampai bersalin.sebab doktor nak pantau keaadan parut c-zer aku ni.nurse siap pesan kalau2 tempat c-zer tu rasa sakit sgt cepat2 bawa hopital n terus ke labor room,huhu.seram lak aku dgr dia ckp mcm tu.harap2 tak de la terjadi.

Tu je la cerita aku tentang checkup kali ni.ni nak cerita tentang check up anak bujang aku lak.dia punye apointment selang sehari je dari check up aku.huhu.sgt le letih.
Mcm biasa gak la dtg je kat klinik terus buat timbangan.berat hadif tak byk naik..9.9kg je.nurse ckp ok,ada peningkatan.jgn turun sudah.tinggi hadif lak 77.5cm

Hari tu hadif punye mood trsgt lah ok.dia siap bebel2 lagi kat nurse.sgt peramah! Dlm bahasa dia la.nurse pun excited tengok dia hari tu,sampai duk layan hadif main2 ngan brg2 atas meja.hadif pe lagi semua yg ada dpn mata dia gerak2 kunun2 jd kereta,siap ada bunyi lagi.hehe.lawak tul anak mama sorang ni.lepas tu bila dh boring,terus turun n kuor bilik.jenuh kejar dia.sebab nurse belum siap lagi,nak check gigi hadif..dia ckp cantik,haha.ye ke..gigi hadif kn beso2 bak kata adik aku,gigi sponge bob..kejam sungguh..nurse pesan dh boleh gosok gigi dia.aku bgtau memang dh gosok pun hari2.ehe.

Lepas tu,nurse pun bg tarikh next appointment hadif pada 7hb jun nanti.actually hari tu hadif ada injek flu,tapi ubat injek dh habis.so next checkup nanti dia bagi injek.masa tu hadif dh 1 thn 5 bln.harap2 injek tu tak kasi demam ler.

Dah selesai kite pun balik,hadif sempat nak ngorat budak perempuan kat sana.siap kejar lagi masa budak tu nak balik.malunye aku,sebab ramai yg gelak tengok gelagat hadif hari tu.mcm jd tumpuan lak.hadif very2 friendly..hampir semua org nak di tegor,aku lak yg segan tengok perangai dia..tak tau le nape..selalu tak mcm tu.ala mama ni hadif dh besar la mama,dah pandai nak cari kwn.tapi yg peliknya budak lelaki tak lak dikejar,siap dia buat tak nampak lagi..budak perempuan gak yg kamu minat.tambah2 lak yg pakai tocang..hoho.dh pandai carik yg cantik2,jgn le mcm tu syg..nak tunjuk gentle tu tunggu la dh besar nanti.mama belum puas pun peluk2 n cium2 hadif hihihi...

note: gambar ni tiada kene mengena ngan tajuk di atas ye..ni masa kite jln2 kat supermarket hari tu..terus pakat ngan huby nak buli hadif pakai topi gegurl.hihihi..comel tak??mcm gurl betul kan..tapi yg pastinya hadif tetap boboi mama..mwahhh...


Monday, March 29, 2010

Happy birthday hubbyku...

Hari ni tepat 29hb march adalah b'day huby aku..yg ke... Tit tit tit..hahaha..yg ke 31 tahun daaa..mcm tak caya je huby dh msuk 30 an *psstt..perangai ngalahkn budak2..oppsss..ehehehe..jn marah ek bang.tak baik tau nanti cepat tua le lagi..

So semalam celebrate b'day encik huby berdua je.tak de la sambut besar2 tu kan.just tiup kek,mkn kek n aku bagi hadiah.tu pun simple je.hehe.but.....he really2 love it! Sukenyeee..tu pun aku buat surprise tepat2 jam 12 tgh mlm..opps..tapi lewat sikit ler,sebab semlm kita lantak layan movie 2012(huhu baru nak tengok) tambah2 lak hadif dh sedap tidor.memang tak perasan jam dh berlalu.
Huby pun sampai merajuk sikit..hamboii..merajuk sebab dia ingat aku dh lupa nak wish birthday dia *kan aku dh kata perangai ngalahkan budak.huhahaha..lepas dh wish birthday,tium2 pipi bagai..(lalala~) terus aku ajak pi dapur.keluarkan kek dari icebox..actually bukan kek la,tapi sebenarnya tiramisu.sebab memang dh teliur nak rasa tiramisu kat yutaro tu.tu pun kecik je.ye la dh tgh2 mlm,berdua lak tu.buat pe la kek besar2 kan membazir + tak romantik..adoii.hahaha.

So meh la sudi2 tengok aksi2 kitorang berdua semalam.daku rasa macam dalam zaman2 bercinta pulakkk.huhuhu..

aksi encik hubby tiup lilin yg terpacak kat tiramisu..b4 tu siap dgn doa n wish lagi..1 batang je cukup,yg penting menyala.ehehe...rasa tiramisu tu memang wallaa! Sedap sgt,terasa pes coffe n cheese dia tu..kecik mcm tu pun mcm tak larat nak habiskan,sebab dah kenyang b4 tu byk mkn snacks huhu


pose ngan hadiah,last minit la aku beli hadiah ni.tu pun memang tanpa pengetahuan huby.ehehe...tengok la beg tu gambar teddy lagi.muahaha..tapi takpe yg penting ada simbol love2 tu.ok apa..ermmm..isi dia? Jeng3...


ni la dia...perfume dashing SPEED & deodorant dashing STYLE..Ni slh 1 brand perfume yg huby minat sgt.tym buat hantaran nikah dulu pun dia request brand dari dashing.so alhamdulilah huby sgt hepi n teruja ngan hadiah yg ku berikan..tapi memang wajib suke la,kn isteri dh bagi tu.ehehe


"sebagai tanda terima kasih dariku utkmu sygku..." oppssss...ni huby yg ckp ler.. *blushinggg*


semoga ikatan perkahwinan kita berpanjangan ,sepanjang2 nya usia kita berdua dan takkan luput di telan usia hingga ke akhir hayat..


★ Happy birthday my hubby...Tons of love your way today and may all of your wishes come TRUE..
Love from me,ur wifey..Intan... ★

Friday, March 26, 2010

Cuti

Hohoho..blog aku dh lama tak update.dah 1 minggu..ni semua sebab huby cuti,so aku pun 'mencutikan' diri gak untuk berblogging.ye la dh suami cuti tu apa lagi,memang tak betah pun stay kat rumah.hari2 ada je planning nak gi mana.tapi tak de la pergi keluar negeri ke apa.jln2 kat sini je.ada la jugak shopping brg2 untuk baby.nanti la aku buat entry pasal tu ok..

Ni nak cite la pasal aktiviti kite anak beranak hari rabu lepas.hari tu kn payday,awal 24hb.sebab kat sini buat closing account tiap2 tahun pd bulan march.so kite pun pi ke Mall,gadong.akhir gak kite bertolak dah jam 4ptg.sebab hadif tido lama ptg tu.tujuan asal nak byr bil astro.dh selesai tu,terus la pi mamam kat food court sana.aku order spaghetti jollibee je,hadif mcm selalu la mamam french fries.huby lak kunun2 on diet,so makan 1 burger(ni pun kire berat apa haha) n rojak.

Dah siap makan,kite gi lak kat fun arcade.tak jauh je ngan food court tu.memula kite biar je hadif main kat merry go round.khas utk budak2.suke sgt dia,sampai tak mau nak angkat.main kat situ sampai 2 round.aku ngan huby sampai pening tengok benda tu pusing2.so nak tak nak,angkat gak la ngan pakse.

syok sgt le tu..tambah2 lak ada awek comel kat depan.hehehe..


Then huby pun ajak karaoke kat karaoke box.1 token utk 1 lagu.best gak.melalak giler pun takpe,orang tak dgr pun.sound system pun boleh tahan.tapi sempit sgt laa,hadif sampai tak tau nak gerak kat mana.haha.dia mcm blur je diri tegak kat situ,tercengang tengok abah dia nyanyi2.lepas tu siap ketuk2 pintu lagi mcm nak keluar.aku pun rasa nak lemas je teperap dalam tu.huhu.cane la anak2 muda tahan duk kat situ lama2 sampai berjam.kalau aku boleh tekrim otak.

masih dlm pencarian lagu yg best nak dinyanyikan..nampak tak tgn hadif yg sibok nak tekan2 gak tu..haha..abah dia smpai jenuh nak klik mana 1,sbb hadif pun dh join klik2 button


ewah cik abang.. Penuh emosi nampak..lantak je la org tak dengar pun sora best cik abang tu..


hadif dh tarik2 seluar abah dia,so terpaksa la cik huby hilang gaya.nyanyi sambil dukung anak hokeyy..


Kite tak lama pun kat karaoke box tu.1 lagu je,token masih ada.so bawak le hadif main lagi.dah habis tu,terus pi kat basement floor.plan asal nak shopping brg dapur kat sana.sekali tengok harga kat sana jauh sgt ngan brg2 kat milimewah,tempat kite selalu.so tak jadi la shoping kat situ.cancel la jawabnye,kite sempat beli buah2 je kat situ.lepas tu terus zoom ke Milimewah Lambak,dekat je ngan rumah kite.sampai rumah pun tak lewat sgt,jam 9.30 dah sampai.

Note: tym aku update post ni sbnrnya aku tgh menderita sakit gusi.huhu.sakit giler! Ni akibat tergigit makanan keras ptg td,slh landing terus tergigit gusi yg hujung.uwaaaaa...berdenyut2 gusi haku ni.huby buat lawak pun aku dh tak peduli lagi...cepat2 la sembuh,tak tahan dah ni.nak tido pun tak selesa.

Tuesday, March 16, 2010

Chef Hadif

tuan2 dan puan2 semua,jgn lupa masukkan serbuk lada sulah ye


kemudian gaul hingga sebati..maaf ye puan2 chef tak pakai baju.lepas masak nanti terus mandi,kn panas ni puan2.harap maklum ye..


dah siap semua,boleh hidang dan makan bersama..eh,apasal kosong je ni?..laa mama ngan abah dh ngap semua.licin..licin..


Salam ol..perkenalkan chef hadif kite yg tengah sibok menyiapkan masakan.tengok la masak sakan tu,sampai tak berbaju.sebab awal2 pagi lagi dah berpeloh,aktif sgt la tu kejar sana kejar sini.mama yg tengok pun dah letih.

Macam ni la kalau abah dia tak kerja,selalu tym wekend dan sekarang ni lak abah hadif ambik cuti tahunan selama 2 minggu.seronok sangat2.mama relax je..sebab hari2 abah tolong kemas dapur,buat breakfast lepas tu mandikan anak bujang dia.alhamdulilah,ringan la sikit keje mama kan.mama juz kemas rumah,cuci baju ngan memasak je..alangkah seronoknye mcm tu selalu kan.tapi tak leh la kan,sebab kerja abah lagi penting nak sara mama,hadif n bakal adik.so mama juz relax tym2 abah cuti ni je la.ambik peluang keemasan,boleh la mama manjakan badan mama yg dh makin sarat ni.huhu.

Pagi tadi lak kite terlewat bangun,sebab mlm tadi tidor lewat tengok movie.dah bangun tu lapar tahap maxima,huh dasyat tul.terus abah hadif zoom ke dapur.buat roti paun bakar,telur rebus ngan numan panas.hadif pun join sekali.terus la jadi chef yg kurang sopan,ada ke chef pakai pampers je? Hihi..hadif memang pantang nampak sudu n mangkuk.memang automatik jadi chef.alahai,kalau gegurl boleh gak mama n abah belikan mainan masak2.hadif kan boboi,tak leh laa..tapi tak salah gak kan kalau nak jd tukang masak bertauliah.untung2 jd chef wan.wah..boleh bawa mama ngan abah melancong ke seluruh negara.hikhik.dah la mama hadif,tak sudah2nya nak berangan.apa2 pun mama tak kisah hadif nak jadi apa nanti.yg penting kerjaya yg sempurna,yg boleh menjamin masa depan n paling utama hadif senang ngan pilihan sendiri.amin...

Thursday, March 11, 2010

Hadif n lollipop

Kalau dh namanya budak2,memang tak lepas dari gemarkan makanan yg manis2 kan.tu la yg berlaku pada anak aku ni.pantang nampak benda yg menarik,mula lah nak dekat2 manje2.buat muke seposen lak tu.pintar sungguh kamu anak.

Aku lak mengandung kali ni sangat gemar akan benda yg manis2..hoho jangan kene kencing manis sudah! Mintak dijauhkan.petang kemarin,aku teliur benar nak makan lolipop.apa ke pelik tu? Bak kata huby haish mcm budak2..aku menjawab le,dah namanye kat dalam perut ni ada budak,nak buat camne.muahaha.alasan tak logik tul mama hadif ni kan.

Petang tu,aku pun makan la lolipop sambil2 ber fb dan blogwalking.mule2 hadif buat de je,tak perasan kut apa yg mama dia tengah makan sbb nampak tangkai je.bila aku dh keluarkan lolipop tu,baru dia nampak teruja.siap tersengih lagi.harus lah aku yg berhati mulia ni kesian tengok dia duk jelir2 lidah,kunun2 aku bagi dia hisap.aku pun bagi la lolipop yg sememangnya sudah mengecil.
Korang tengok la gelagat hadif ngan lolipop dia tu.memang sangat keasyikkan sampai tak pandang orang pun.

mama dah bagi chance,harus lah di manfaatkan sehabis2nya ye kawan2


usah hiraukan mama yg tengah sibok snap2 pic,daku dh tak peduli yg penting ku merasa betapa manisnya benda ni


yg ni lak daku terpaksa lari jauh...mama dh nak rampas benda manis ni dari tanganku.tidakkkkkk!


Heh,memandai je mama hadif ni buat caption mcm tu.ahaha..dah2 hadif peluang tu takkan ku ulangi selalu ok.sekali sekala tu boleh la.buat hilang kempunan je.tak nak la gigi hadif nanti cepat reput,walaupun masih gigi susu.tapi kata orang,lebih baik cegah dari awal ni kan.

Note: Hadif dah mula belajar gosok gigi tau.aku n huby dh beli dari hari tu lagi.. Bak kata pepapah...'melentur buluh biarlah dari rebungnya '

Tuesday, March 9, 2010

Eheh mcm berjanji


Image from: google

Hehe..apa yg mcm berjanji tu.korang tengok la pic kat atas tu,ada 4 orang mak buyung..ni la aku nak cete pasal 4 orang dlm keluarga aku yg sekarang ni tengah mengandung..orang2 tu adalah..of corz le slh satunya aku..ehe..yg 3 lagi ialah kakak aku yg sulung dan sepupu aku 2 orang..

Memule memang tak sangke langsung.tengok lak due memang tak jauh..

-Bulan depan (april) insyaallah sepupu aku bernama ayu akan melahirkan anak keduanye.anak yg 1st gegirl,moga2 dia dpt boboi lak kali ni.

-Bulan 5 sepupu aku yg bernama Noraini lak akan deliver 1st baby..sekarang ni dah sibuk ngan persiapan barang2 baby.ye la anak pertama kan,teruja sgt2.tambah2 lak memang lama dh tunggu.

-Kemudian diikuti lak aku yg akan melahirkan pada bulan 6,due sebenar 8 julai..kalau ikut tarikh scan lak pada 2 julai..tapi doc kata mungkin tak sampai bulan julai,penghujung bulan 6 akan bersalin.insyaallah.

-Bulan 7,kakak aku punye turn lak akan melahirkan anak yg ke- 4..harap2 akak aku deliver pada 15 julai.ahaha..sebab hari tu adalah hari kebesaran kat sini iaitu hari keputeraan kebawah duli.untung tau sape2 yg deliver pada tarikh tu,akan diberi hadiah2 yg special.huhu.

Haa..korang perasan tak yg kite2 ni akan bersalin tiap bulan bermula bulan depan di hospital yg sama nanti..jeng3..uhuhu dah makin berdebar lak ku rasa walaupun ni kali kedua.

yg lawaknye,orang siap tanya lagi..berjanji ke korang buat?..pandainye korang buat ye..haha..ingat senang ke.
Ni lah yg dinamakan rezki,cepat ke lambat ke semuanye telah ditetapkan.chewah dh emo lak..

Apa-apa pun semoga kami ber 4 selamat melahirkan baby2 yg sehat dan sempurna..amin ya rabbal alamin..

Note: nama untuk baby kedua aku ni dah ready tau,uhuk2..aku dah standby dua nama..ye la utk boy n gurl.aku dan huby dah conform nak taruk huruf H dan Q gak,sebab dh terlanjur ngan nama Hadif Qusyairi tu.so teruskan je la.nak tau? Ehehe..tak yah la ek,wait baby keluar dulu baru aku umumkan.hihi.


Monday, March 8, 2010

Bad hobi laaa...

Seperti biasa rutin mama tiap2 pagi,kemas2 dapur la kan.hadif lak tiap pagi before mandi mesti minum susu dulu.so mama pun pasang la chanel kartun 613..favorit hadif.hadif pun baik je baring kat bantal sambil nenen.mama pun senang la buat keje,skali2 tu intai hadif gak.

Awal-awal tu ok lagik,dia nenen sambil kaki goyang2 tengok kartun kesukaan..mama pun lama la biar dia.tak intai dulu,lelama mcm mama pun agak2 susu hadif gerenti dh kurang n hadif dh kenyang.sbb kalau dh kenyang hadif akan tunggang botol n tumpah2kan lebihan susu yg tertinggal.so mama kena pastikan before hadif buat aksi tumpah menumpahkan tu,mama kena cepat amik botol..sebabnyer tak mau susu hadif ada di merata lantai.jenuh la mama nak mop selalu.

Tapi. . . . . . Mama dh betul2 terlambat..tengok2 hadif lagi cepat buat bad hobi dia tu.huhu hadif2.. Sabo je la..

mama snap gambo dari blakang,kunun tak nak hadif tau yg hadif dh kantoi



eh eh tengok, snap gambo dari depan pun boleh buat tak tau juga..sampai mama harus lh jerit panggil Hadiffff!!! Haa terus letak botol dan lariiii..mama geram sangat hokey..


Lepas tu apalagi,kejar hadif yg sememangnya dah berjalan ngan laju kekadang mcm nak belari lagi..memang lenguh mama,dah la bawa perut yg dh makin berat ni.huhu.dapat je hadif terus angkat masuk bilik mandi.sebab baju n seluar habis basah ngan air susu tadi.

Huhu..my son aa..u'r so noty2.but mama tak kisah,mama anggap noty2 tu tanda hadif pintar n cerdik.hadif kan dalam proses belajar.semua nak buat,semua nak coba..jangan terlebih..sudah..ehehehe.

Alhamdulilah hadif dah boleh jalan ngan jayanye,dh pass lesen pun..lepas dh pandai jln ni mama tak sabar2 lak nak tunggu hadif pandai bercakap.huhu.sabo2 la mama Hadif ooiii..ekeke..sekarang ni hadif memang kuat membebel dlm bahasa dia,bak kata abah dia bahasa german.kekadang anak jiran sebelah pun dia bawak ckp dlm bahasa 'german' tu.sampai mak budak tu pun gelak sakan tengok hadif membebel ntah pape..ahaha..

Monday, March 1, 2010

@ Tamu Selera

Minggu lepas kite bertiga pi dinner kat Tamu Selera yg terletak di Bandar Seri Begawan.ni planning mr.hubby la,sebab dah teliur nak makan ikan bakar.so lepas shopping brg keperluan dapur terus zoom bandar.

Hari tu kan pay day,so apalagi tempat tu penuh sesak.sampai kene pusing ulang kali nak cari parking.nasib baik la ada lagi meja kosong dekat lak tu ngan tempat ikan bakar tu.kite pun order la menu yg simple2 je,mkn pun dua org je kn.hadif belum boleh join lagi.suap2 sikit je.hihi.kite order nasi putih 2 pinggan,ikan bakar sambal percik,sayur campur,ayam msk sweet n sour dan minuman lak aku order air longan n huby mintak ice lemon tea.semua tu cume $23.murah giler kan.byk lak tu setiap pinggan.memang tak habis,so tapau bawa balik je.tak rugi la kan.mana taknye makanan2 tu memang cukup untuk 4-5 org.haha.

Makanan2 kat sana memang sedap2.mcm2 ada,nak steamboat ke,nasi ayam penyet ke.tongkeng ayam kat sana pun sodap(penggemar ni)haha.yg paling femes kerang sos tiram dan air kelapa dia sebab pure kopek terus minum.nak makan nasi lauk campur pun ada.tu pun laku gak,sedap kut.kite belum pernah try lagi.

Nanti2 nak pi makan kat sana lagi.kite memang jarang sgt nak turun bandar,mcm le jauh sgt kan.tapi tu la kalau takde keramaian memang tak syok nk pi sana.rasa sunyi je.beza kalau ada acara keramaian contohnye tym hari keputeraan kebawah duli pada tiap bulan julai.memang sesak giler la jadinye.sebab ada gerai jualan,persembahan pentas dan mcm2 lagi.

Huhu tahun ni nampak gayanye tak dapat turun la.sebab masa tu aku masih dalam pantang kut.takpe la.kite pi round2 je nanti bawa anak2 tengok lampu2 lip lap.hihihi.

sedapnye hadif gelak main ngan kipas dia,tak tau la apa mende yg lucu sgt tu


mr.hubby posing jap sambil tunggu order sampai,background tempat ikan bakar lagi


aku pun nak join posing sekali hihi


horray..menu dah sampai


ayam sweet n sour,sayur campur n ikan bakar sambal percik.mmm..sedap sedap sedap...


hadif pun join sekaki ngan pinggan kosong dan sudunya sebab kes tak mau diam dalam stroller.sila abaikan huby aku kat sebelah yg tengah kusyuk melahap ikan bakar muahaha
Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.