Pages

My 3H

My 3H

Monday, September 27, 2010

Cerita pasal raya

Salam semua..fuyoo dh lama blog aku tak update,lately ni rasa mls nak menaip.cerita byk tapi nak karang tu yg agak2 'm' ckit.hihi..tapi ada ke yg kisah kalau blog aku ni tak update??huahuahua..
Okaylah aku pun nak cerita pasal raya tahun ni,aku buat yg ringkas je la yer..

Raya ke 1: Semua adik beradik,ipar2 n anak2 buah berkumpul kat rumah mak bapak.mcm biasa lah bersalaman minta ampun maaf n collect duit raya hihi,syahdu je waktu tu memang mengalir airmata.uwaaa..pagi tu mak jamu kite ngan mee hoon goreng,ayam goreng,nasi impit ngan kuah kacang.semua sedap..dh selesai kite pun pi konvoi ke rumah nenek di daerah Belait n Tutong.prjalanan yg amat jauh.nasib anak2 tak byk ragam.lepas tu kite pi ke rumah pak ngah di Lamunin n ke rumah mak ngah di Lambak dia buat openhouse hari tu...

Raya ke 2: Encik suami ada seisi berziarah ngan kerabat Di-Raja pagi tu.so aku ngan anak2 rehat je kat rumah,ptg kite pi beraya ke rumah akak aku ngan adik ipar aku,pas tu pi ke rumah mertua ngan pak sedara suami aku.dh selesai kite pi rumah mak nak tolong mak siapkan apa yg patot sbb esoknya kite nak buat rumah terbuka..

Raya ke 3: pagi2 kelam kabut siapkan anak2.hajat nak awal dtg tapi terlewat gak.huhu.nasib belum ada tetamu yg dtg.meriah le sgt rumah mak hari tu,tak putus2 yg dtg.menu kite hari tu mee rebus kuah ubi manis,nasi putih,daging msk kari,ayam masak merah,telur kuah kacang n pajeri nenas..semua shedapp.terutama mee rebus tu memang favorit aku ngan suami.hihi.

Raya ke 4: Aku wat mkn2 sikit kat rumah aku.1st tym buat ni,memang kelam kabut sikit.yela mana nak uruskan anak,nak cuci pinggan lagi.huhu,nasib suami aku ringan tgn,dia yg byk buat keje.hihi.meriah sgt rumah aku hari tu.menu aku simple jer nasi ayam ngan satay (satay tempah jer) nasi ayam lak aku mintak mak masakkan.sedap giler,ramai yg dok puji.mak aku msk dua trip tu pun tak cukup,huhu.ada yg lewat dtg tak sempat mkn,dah habis.bygkan je la hari tu sampai jam 12mlm tetamu dtg.mana nak cukup kan.apa2 pun memang best walau trsgt letih.

Raya ke 5: kite pi beraya..konvoi ngan mak.memula pi rumah adik aku n pak sedara suami aku..pas tu rumah pak ngah ngan rumah mak su..

Raya ke 6: Mak ngah aku buat openhouse sbelah ptg(adik beradik mak aku ramai tau tu yg byk mak ngah huhu) tapi kite agak lewat dtg sebab aku ada appointment klinik ptg tu.lepas dari openhouse tu suami ajak pi beraya ke rumah mak uda dia lak.sbelah mlm lak stay kat rumah je sbab kwn2 nak dtg beraya..

Raya ke 7: Kite pi rumah Sepupu aku kat kg Bebatik,dia adakan rumah terbuka..lepas tu dh tak tau nak pi mana suami ajak pi jln2 mall Gadong lak.hihi.cuci mata syiok gak,mcm dh lama tak round2 sana.

Raya ke 8: Ada 3 buah rumah yg buat rumah terbuka.kenyang giler aku waktu tu.sampai dh tak larat nak mkn kat rumah yg last.huhu.rumah pertama rumah sepupu aku kat kg.Masin.kedua rumah pak ngah aku kat Kiarong..last sekali rumah sepupu aku kat Perpindahan Lambak..

Raya ke 9: pi beraya sambil lepak kat rumah mak su aku..dia jamu kiter ngan nasi lemak..sedap giler..memang dh lama aku idam2 nak mkn nasi lemak dia tu..aku mkn dua round..hihi..mlm tu lak rehat2 je kat rumah mak,nak mandikan anak2 sebelum balik rumah..

Aku cerita sampai raya ke 9 ni ja le yerk.. Yg selebihnya dah tak gi mana2 dah..ada la gak tu pun kat rumah pak sedara suami aku,dia wat rumah terbuka gak.tak ingat raya keberapa dah..hihi..

*maaf yer gambar raya takde huhu..tahun ni memang tak sempat2 nak amik gambar..ye la kan susah nak pegang camera bile ada baby ni..sedihnyer gambar kite sekeluarga pun takdo..huhu..harap2 tahun depan dapat amik gambar semua,tak pun kite pi amik gambar kat studio je la yerr*

Sunday, September 12, 2010

Salam Aidilfitri



Salam Aidilfitri buat semua.. Ampun dan maaf di pinta jika ada salah silap dan terkasar bahasa..

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.