Pages

My 3H

My 3H

Sunday, October 24, 2010

Two tigers hehe

Yuhuuuu.. Dh lama tak bersiaran.. Dah tau dah alasan apa.. Malas + letih..huhu sah2 le bukan blogger tegar, letih woo dah ada dua anak ni,tekejar2 daku nak uruskan diorg..haha.. Ni pun nak update pasal hadif n hanif je.. Dh lama tak tempek gmbar diorg kan.. Hanif sekrg dh pun berusia 4 bulan, cpt tul masa berlalu, dh besar dh baby aku ni..

So tak yah taip pjg2 jom cuci mata tengok dua budak rimau ni.. *akibat berangan nak dpt anak kembar,kembar lain tahun pun jadik laa ehehe*.. Tu yg skang ni aku minat sgt beli baju yg sama, nasib bdn hanif ni besar..byk gak size yg aku dpt..baju rimau ni pun aku beli secara online..ala yg pemes skang ni baby gap pj's tu hehehe.. Nanti2 la aku tempek gambo2 diorg yg lain k..








Kalau tengok daru gambar2 tu ,cm tenang je kan.. Jgn tak tau naik berpeluh aku nak amik gambo dua beradik ni.. Paling payah nak suruh hadif duk diam..hanif ok2 jer, aku gayakan mcm mana pun dia tetap ikut perintah muahaha.. Tengok le bulan2 akan dtg sah2 mcm abg dia gak..hihihi..

Monday, October 4, 2010

Tukang kutip botol susu

Sekarang ni Hadif dah pandai ikut arahan..apa yg kite suruh ngan pantasnya dia bertindak..hehe..tapi kekadang dia blur gak..aku tunjuk benda yg dekat dia buat tak nampak..lepas tu sengih2..mcm sengaja je.misalnya tadi aku mintak dia ambik kutip tisu yg kat lantai..memang dekat je ngan kaki dia..aku tunjuk ulang2 dia senyum jek padahal dia dah nampak tisu tu..alih2 dia pi lari ke bilik amik benda lain then bagi kat aku..lepas aku dah buat tak peduli, baru la terhegeh2 amik tisu tadi..takkan tu kes naya mama tu namanye..haha..tak la Hadif nak gurau ngan mama je kan..huhu..nakal sungguh kamu wahai Hadif...

Mende baru yg jadi hobi Hadif lak sekarang ni ialah kutip botol susu..haha..lawak je bunyik dia kan.. Tapi memang betul.. hadif sekarang ni habis je 1 botol susu terus baling.. Sampai aku pun tak larat nak kutip..kadang sampai tergolek bawah sofa..aku pun 2x5 je kekadang lepas jek bagi Hanif susu main letak je..konon nanti2 la kutip n kumpul sekaligus cuci semua..aku letak tak nentu ada kat meja,atas speaker, kat rocker..ni sebab nak rush la..lepas dh burppkan..dodoi2 jap si Hanif tu sampai lena terus sambung buat keja lain..
Haaa.. Sekarang ni keje aku jadi mudah..dah ada tukang kutip botol susu..muahaha..beruntung aku, anak sendiri jadi tukang kutip..Tapi yg part2 nyorok bawah kerusi tu dia belum pass lagi..harus la dia nangis mintak aku amikkan..nak tak nak aku kene la nyorok gak,tak mau la biar botol tu lelama kat situ..Hadif memang suke buat mama dia ni banyak keje kan,sudah2 la main baling botol tu..huhu..untung badan aku kecik,ngam2 je..wakaka..

chakkkk! Amboi2 sampai penuh tangan nak kutip botol susu sendiri ngan botol susu adik tu, siap buat muka comel lagi..ala2 nak amik gambar untuk iklan botol susu la pulak hihihi..


lepas dah siap kutip semua botol susu tu Hadif letak ler kat 1 meja..clever boy! Mcm tu la boleh tolong mama..ringan gak keje mama sikit kan sayang..


Tak terasa tul la kan kemarin 3hb Hadif dah pun berusia 1 tahun 9 bulan..huhu..cepatnye anak aku ni membesar..mcm baru je aku ngandungkan dia,lahirkan dia n jaga dia..lagi 3 bulan Hadif akan menjangkau ke usia 2 tahun..seriusss mcm tak caye je anak sulung aku ni dah besar..
Sebenarnya memang tak sabar pun nak tunggu diorang membesar..tahun depan leh la aku belikan diorang baju yg sama,sebab aku gerenti raya tahun depan size badan diorang mesti lebih kurang jer besar..lepas tu boleh la aku berangan mcm dpt anak kembar..hihihi..bestnyerrr...

Sunday, October 3, 2010

Karaoke ngan grandma

Wah wahhh.. Hadif bukan main lagi tau karaoke ngan nenek dia.. Ni tym kite lepak2 kat rumah mak..saje2 buang masa lepas pi beraya..konon pi kejap je nak mandikan anak2..tup2 sampai ke malam lak kite kat sana..encik huby pun sempat buat taik mata..muahaha..

Petang2 tu takde org yg beraya kat rumah mak..so pe lagi kitorang balun la pasang karaoke..aku pun turut munyumbangkan suara..dah lama tak test vokal..padahal kat rumah aku pun ada set karaoke..tapi tu la susah nak on bile dah ada Hanif..kesian ke kan kalau baby dengar bunyik bising2 ni..tak pasal2 lak kang telinga dia berdengung..keh3..

Hadif berduet ngan grandma dia..nampak real je kan haha..lagu apa ntah..


amboi.. Ni dah hafal lirik ni siap pusing kebelakang lagi..mama pun kalah ni..tengok muka stim tu mcm ye ye je tengah menghayati lagu..


Ada chance nak jadi penyanyi tak Hadif tu? haha..jgn la yer nak..kalau jadi penyanyi nasyid boleh je dan yg lebih penting Hadif mesti pandai mengaji dan pandai meng'Azan..sejuk perut mama.. Aminnnn...

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.