Pages

My 3H

My 3H

Friday, November 12, 2010

Mari vote utk Hanif ;D


Teman2 semua.. baby hanif ada join contest tau.. so apa lagi mari ler tolong vote ramai2 hihi.. contest dbuat oleh kiddostore Brunei..gambar d atas adalah gambar yg di petaruhkan..comei tak.. hihi.. so kalau nak vote sila klik sini yer.. senang jer hanya perlu click butang like!

Saturday, November 6, 2010

Alhamdulilah rezeki anak

Alhamdulilah.. Kalau sudah rezeki anak tidak akan kemana... Baby Hanif salah seorang baby terpilih yg akan menerima kurnia anugeraha peribadi dari Kebawah Duli Yg Maha Mulia Paduka Seri Baginda Raja Isteri Pengiran Anak Saleha.. Semua baby di Brunei yg lahir mulai dari 7hb oktober 2009 sehingga 7hb oktober 2010 dikehendaki mendaftar ke pejabat daerah masing2 utk menerima anugeraha tersebut..insyaallah Hanif akan menerima wang sejumlah BND 1k pada esok hari..yg d adakan di Istana Nurul Iman..alhamdulilah leh la buat simpanan utk dia.. Huhu.. Bedebor aku nasib suami mesti ikut gak besok..
Semestinya semuanya kelam kabut nak uruskan itu ini..mule2 kene mintak gambar ukuran pasport baby,lepas tu salinan surat beranak.. Hari ni lak ambil kupon pass utk di bawa ke istana esok..

Esok lak kene awal bangun..sebab kene bekumpul jam 6.30 pagi di pejabat daerah..utk naik bas khas ke istana.. Ada yg ckp mesti bawak baby,ada yg ckp tak bawak pun boleh..tu yg aku masih berkira2 ni nak bawak atau tak..huhu..harap2 tak di pakse.sebab kesian lak nak bawa,gerenti lama tunggu giliran nanti..takot lak hanif meragam nak tido,nak susu..mana nak salin pampers lagi.. Tambah2 lak kene pakai baju kurung dan kasut..bygkanlah dukung anak bejam2 nanti..sengal weiii... Ko bygkan je yg menerima nanti sampai 3ribu lebih.. Lama tuu..

Apa2 pun besok le aku update citer lagi yek.. Sekarang ni nak siap2 nak pi cari kasut..huhu.. Tu la aku jenis tak suke pakai kasut..yg ado sandel biasa jer sebab bagi aku tu yg selesa..ekeke...

Thursday, November 4, 2010

Baby vitoria



Entry kali ini aku ingin teringin sekali berkongsi kisah realiti yg amat menakjubkan..benar2 miracle..fuhhh.. Aku terjumpa blog ni tika mengoogle..chess ayat apa la yg aku bikin ni..hehehe..

Siapa sangka..seorang baby yg mempunyai simptom anenchepaly ini masih mampu hidup hingga kini..yg di duga tidak akan hidup lama kerna keadaannya yg lahir tanpa tempurung kepala
.. Ketika dlm kandungan ibunya selama 12 minggu,bru lh dpt detect yg baby ni anenchepaly..setentunya la si ibu d bagi pilihan smada ingin meneruskan kandungan atau menggugurkannya..namun jiwa si ibu begitu kental..kerana rasa kasih dan sayangnya pada si anak dlm kandungan..lalu si ibu menjga kandungan sehingga 38 minggu,dan melahirkan babynya yg diberi nama vitoria ini secara ceaser..

Ok lah mls nak cerita pnjg.. Korang boleh layari blog ibu vitoria ni..kalau nak tahu cerita lebih lanjut serta nengok gambar2 baby miracle ni.. Klik kat sini yer...

Monday, November 1, 2010

Beautiful blogger award



Tak sedar2 rupanya aku dah kene tag oleh kina..hihi.. tu la akibat mls nak buka blog..huhuhu..happynyer aku dpt award lagi..leh la aku tempek kat bwh lepas ni utk tambah koleksi.. hihihi..

ok laa. meh siapkan tag ni yer.. ada soalan2 yg perlu di jwb..hihi.. senang jer..


I. Thank the person who gave you this award

* terima kasih byk2 yer kina kerna dh sudi tag n bagi award ni..hihi


II. Tag to 15 awesome

* huhu banyaknyer.. so aku tag je la sapa2 yg ada dlm blog aku ni yer.. kalau sudi sila amik n siapkan tag ni hokeyy...

sis ira
zie fauzi
kak ziela
antz
okid
jie
g.ban
chumel
kak intan
ain
eyna
noina
kak swetsal
mummyar
kak munirah


III. Tell 7 things about yourself

* aduhh..apa ekk..hentam je la..ekekeke

- suka berkawan
- agak peramah la sikit hihi
- suka shopping brg anak2
- pantang di tuduh sesuka hati
- pagi2 layan fb
- sgt gemar kemas rumah
- seorang yg penyayang walau agak garang sikit

apasal 7 jer byk lagi nak bagitau ni..muahaha.. ;p


Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.