Pages

My 3H

My 3H

Tuesday, December 21, 2010

Bengkak gusi..sakitttt...

Huwaaaaaaa.. gusi aku bengkak.. sakit gilerr weiiii.. semalam n pagi tdi ok2 jer..tup2 menjelang tgh hari tetibe jer gusi aku ni berdenyut2.. minggu2 yg lepas aku memang ada sakit gusi ni..tapi kejap2 hilang..sekarang dtg lagik, nampak gaya gigi bongsu aku ni nak tumbuh.. dah check mcm ada gigi baru nak tumbuh.. memang sakit ke ek? kalau gigi bongsu nak tumbuh? kalau betul la, cepat2 lah kau tumbuh wahai gigi..tak tahan aku dgn rasa mcm ni..aku sampai jadi moody..asyik nak marah jer.. sian anak aku ngan laki aku jadi mangsa kemarahan.uhuhuhu...

sekarang ni rasa berdenyut tu ada kurang sikit sebab lepas telan 2 bijik panadol.tak tau ler kot krg sakit semula..jgn ler membawa ke malam yer.. susah aku nak tido nanti.. tadi dh try petua2 yg aku google.. salah satunya kumur2 ngan air garam, aku bukan takat kumur2 siap tempek lagi garam tu kat gusi yg berdenyut tu..pedih gilerrr.. lepas tu aku try lak tumbuk kayu cengkih n tempek kat gusi.. ni lagi parah.. memang nampak kecut gusi aku tu tapi rasa berdenyut tu makin kuat makin sakitttt.. sampai aku tak dapat nak bukak mulut..nak cakap pun kene ketap bibir..nasib adik aku ada kat rumah aku waktu ni..leh la dia layan c hadif tu..huhu.. moga2 tak berlarutan la bengkak gusi aku ni.. sekarang ni yg aku harapkan hanyalah telan panadol, janji sakit tu berkurang kira okay laaa tu.. kang tak pasal2 aku moodyyyy je manjang....

Sunday, December 19, 2010

Sepupu baru aku

Representing sepupu baru aku yg lahir pada 17hb yg lepas..ni adalah anak ketiga dari uncle aku, tgh Azrin (adik mak aku)..alhamdulilah dah selamat pun mak ngah aku lahirkan baby comel ni..kulitnya putih banget..ye la dh mak ngan bapak dia pun kulit putih ala2 mat salleh..huhu adik beradik mak aku putih2..aku tak putih sebab ikut kulit ayah.. ceh apa pulak aku dah melalut ni..ehehe.. oh yer.. ini baby gurl tau..huhu jeles tul nengok org dpt baby gurl ni..dah lah cute bebenor..beray baby ni 2.36kg jek..comel kan, kurang lebih mcm berat Hadif dulu..kecik jer..

Nama baby ni lak belum tau lagi..abah dia cakap suprise..hukhukhuk nak surprise2 lagi yer..ehehe..tentu akak ngan abg dia org yg paling happy..ye la akak dia dh pun berusia 10 thn n abg dia lak dah 8 thun..bygkan lah jauh tul kan jarak diorang.. sure rumah diorang sekarang ni bertambah meriah ngan sora baby hihi.. apa2pun tahniah buat tgh Azrin n tgh Nadiah aku..buat mak ngah selamat berpantang yer..



huhu jgn tak tau..rambut baby ni kuning tau..bak rambut patung barbie..alahai.dh besar nanti gerenti cun melecun..ehehe..


beberapa jam selepas di lahirkan..sdg menikmati manisnya madu..semoga pertuturannya kelak yg baik2 belaka..aminnnn..

Friday, December 17, 2010

Dah 6 bulan


Alhamdulilah..hari ni tanggal 17hb baby hanif aku dh pun masuk ke usia 6 bulan..alahai tak terasa tul kan..kalau waktu mengandung dulu terasa mcm lama jer nak lahirkan baby..terasa letih je nak usung perut kasana kemari.. hmm dh 6 bulan ni makin2 manja c hanif ni tau.. dah tau nak mintak dukung,tak nak di letak lelama lam rocker atau walker..tak syok kot..paling syok kat tgn mama ler..huhu..ingat tak letih ke nak dukung dia ni,bukannya ringan..tambah2 lak hanif ni kalau kat tgn tak mau diam..suka buat mama dia pusing2..

Hmmm..hajat di hati nak tukar menu bubur hanif ler, tapi belum ada ke'rajinan' lagi..wakaka boleh ke ayat mcm ni,tak leh blah tul.. mama hanif ni memang ada sakit mls sikit..huhuhu.. setakat ni hanif masih lagi menikmati bubur kosong + susu formula dia (dumex dulac)..ok jer.. masih berselera dia makan..takut lak kang kalau aku tukar rasa dia mcm terkojut,so kene pelan2 ler jwbnnyer..oh yaa.. dh masuk 6 bulan ni..nampak gayanyer hanif kene try dumex next stage,iaitu dumex dupro.. abah dia lak pesan try tin kecil dulu..takot tak serasi..tul gak kan kang beli terus buat stok kalau tak serasi rugi byk tu.. setakat ni stok susu hanif utk 1 bulan ialah 2 tin besar (1.6kg) plus 1 tin sederhana besar (8o0gm)..hanif kuat minum banding hadif masa baby dulu.. hoho jgn tak tau aku dulu sampai bersilat nak bagi hadif habiskan susu.. tgh2 mlm lak aku terpaksa kejutkan dia tu pun kdg2 tak habis..beza ngan hanif ni..tym2 nak susu jer dia buat sound baik punya,siap pusing2 lagi kat katil..so aku dgn pantasnya on lampu kecil n bancuh susu dlm keadaan mamai..ahahaha.. tu la pengorbanan seorang ibu kan.. pengalaman yg berbeza2..

okay laa sampai sini dulu yer.. nanti2 kite citer lagi yer.. keadaan mata tak berapa mengizinkan..mcm kene gam..alasan ler tu padahal jeles tengok ketiga2 hero tercinta dah sedap di buai mimpi...uhuhuhu...

Monday, December 13, 2010

Hadif...Hadif

Tak lain tak bukan kali ni nak cite pasal abg hadif saja jer nak update entry..kang dtg penyakit malas kang berminggu2 aku tak buat entry..hihihi.. hmmm..budak ni dah semakin byk akal.. budak lelaki la katakan..huhu.. pagi tadi mcm biasa ler aku tengah sibuk2 kemas2 dapur..ruang tamu aku dh kemas baik punya.. dh sapu2 dh kemas2 brg mainan.. sekali aku keluar dapur..hah hambik ko dia selerak balik.. habis meja2 dia sorong..hairan gak kuat tul dia sorong dua buah meja tu..patot la bingit telinga aku..tak cukup ngan meja2 tu..dia angkut sekali tool box ngan bakul taruh atas meja..alahai.. super aktif.. lepas tu siapa yg letih? mama dia ni gak.. adoii tu lum lagi dak hanif besar mau roboh rumah nanti..



tengok ler buat muke innocent lagi.. hihi


Perangai terbaru lagi tym2 aku sibuk nak suap adik dia makan bubur.. dia pun sibok gak nak suapkan..sampai ngamuk2 dia nak pegang sudu..nak tak nak kene bagi gak..Hanif lak mcm ye ye jer buka mulut..tambah la abg tu dia suke hati..haha..

nasib baik adik dia tak termuntah..muahaha..

Friday, December 10, 2010

Puding hasil tgn encik suami



hihi.. jgn tak caye.. puding ni hasil buatan dari encik suami tau.. tak sangke tul aku yg suami aku pandai wat puding.. sedap giler.. tak tipu.. aku sorg pun leh habiskan, tapi kene berebut ngan Hadif dulu ler.. muahaha.. aku suke sebab tak terlalu manis..sdg2 jer.. cara buat pun senang.. hanya perlu roti marie perisa coklat, nestle cream, susu manis, buah peach n coklat rice.. itu jer..

mula2 campurkan nestle cream ngan susu manis.. lepas tu tuang sikit2 dlm container, susun roti marie d atas.. tuang lagi cream tadi..lapis lagi ngan susunan roti marie.. ulang sehingga cream mencukupi..jgn habiskan yer.. last sekali susun buah peach kat atas.. kemudian taburkan coklat rice.. senang je kan.. biarkan beberapa minit supaya roti marie mengembang..lepas tu letak dlm peti sejuk, dh sejuk boleh la d ngap.. sedap di mkn sejuk2..hihihi

Thursday, December 9, 2010

Bukan malas, tapi takde mood

Salam semua.. huhu dh dekat 3 minggu blog aku ni tak ber update.. sebenarnye aku bukan malas cuma takde mood nak buat entry baru semenjak template blog aku rosak hari tu.. huhuhu.. lepas tu mula la aku buat projek mencari dan terus mencari template baru.. save,tukar,save lagi,tukar lagi.. sampai akhirnya terjumpa yg ni.. hmm ok lah kan.. cantik tak? korg kene ckp cantik yer.. kang aku merajuk kang.. muahahaha..

hmm.. nak tau perkabaran tentang Hadif n Hanif? alhamdulilah hero2 aku tu dlm keadaan sehat2 aje.. tambah2 c Hadif semakin banyak akal wooo.. naik pening aku layan kerenah dia, skang ni dh pandai nak ngamuk2 bentak2 kalau tak dpt mende yg dia mintak..hadoiii..hobi baru lak suke sgt ngan mainan yg berunsurkan ABC.. selalu kalau pi kedai mainan..byk mainan yg berlonggok n yg n yg best2 langsung dia tak amik.. sekali nampak permainan alphabet terus sambar bagi kat abah dia..maksud nak suruh bayar le tu.. alhamdulilah moga2 Hadif cepat belajar.. abah dia pun dh belikan mainan laptop alphabet buat dia..huhu.. budak skang ni beruntung sungguh kannn..

tentang Hanif lak.. dah semakin bijak.. hoho.. bertambah2 manja lagi.. pantang nampak aku lalu lintas depan dia mula lah meraung mintak dukung, kadang sampai aku terpaksa jln slow2 n sembunyi2..kdg tak berjaya jugak, tu yg buat kerja seharian aku delay asyik nak layan budak manje tu..milestone Hanif lak semenjak dh 5 bulan ni.. dah pandai meniarap dgn jayanye, tapi lum boleh melungsur ke depan lagi..dh pandai main bubbling..ketawa terbahak2..dh kenal suara aku.. skang ni hobi tidur meniarap, dah start makan bubur nasi..aku campu ngan ubi kentang, blend dan campur ngan formula milk dia.. kuat mkn tau..1 mangkuk cepat jer habis..alhamdulilah seronok jer tengok anak mkn hasil air tgn sendiri kan..dh tepat 6 bulan nanti baru lah tukar menu sikit..hihihi..

okaylah.. dh lewat dh ni.. mls dh nak celoteh panjang2.. meh aku tempek gambo dak berdua ni yer..


Hadif sdg naya adik dia..haha sampai teliur c Hanif tengok abg dia mkn keropok..tunggu la dh besar nanti ye cyg..

Hanif sdg buat bubbling..habis basah..

Abg Hadif ngan lappy dia..jom bermain sambil belajar ;)


mcm nak sama besar je kan.. hihihi


duduk diam2 kat situ yer..

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.