Pages

My 3H

My 3H

Wednesday, January 12, 2011

Jalan2 lagi

Ni je laa kerja kiter beranak semenjak laki aku cuti.. jalan..jalan dan jalan....haha.. kalau duk teperap kat rumah bosan gak kan.. laki aku mula cuti hari tu pada 4hb sampai la 18hb ni.. puas la aku ngan anak2 manja ngan dia kan..echeewahhh..hihihi.. so hri tu kiter jalan2 pi ke Hua Ho Tanjung Bunut.. jauh la sikit dari rumah..padahal byk lagik branch Hua Ho yg dekat2 mcm kat Manggis, Kiulap ngan Gadong.. kite saje jer nak mkn angin..terus nak pekene ayam penyet yg sedap banget kat situ.. rugi sape tak try.. eheh..

Nak citer pasal Hua Ho ni..ownernya adalah cina Bruneian..org panggil dia 'Ah kok' tak tau le betul ke tak ejaan dia.. dulu dia ni niaga secara kecil-kecilan,org cakap dia jual brg gune basikal kerumah rumah..then perniagaan dia maju,lalu beliau pun membuka sebuah kedai runcit..perniagaan beliau semakin maju dan maju lalu terhasil lah Hua Ho.. gedung yg besar,siap ada mall lagi..huhu.. tu la namanya rezeki kan.. rumah dia besar wooo..siap ada eskalator lagi..bygkan lah camne besarnyee.. kene pi beraya la gong xi ni nanti.. muahahaha.. tak rajin haku..biasa kalau tym2 perayaan cina ni ramai la org berduyun pi rumah dia sebab dgr2 angpownya lumayan.. ish3.. org kaya la katakan..

main snap2 gambo lak semasa dlm perjalanan ke Hua Ho tanjung bunut..huhu Hanif makin molat tak? penat woo tgn aku dukung dak montel ni...


sila jgn gelak tengok muke aku yer.. tembam gilerrr.. dh berkilo naik berat aku ni semenjak beranakkan c Hanif tu... aduihhhhh.. kene diet la mcm ni...


ni pose dari Hadif ntah apa2 la.. aku suh senyum dia tayang gigi lak, siap ngan hidung kembang lagi.. hihihi.. Hadif.. Hadif...

ok laa.. stop citer pasal owner dia, so sampai je kat sana.. kiter naik tingkat 1 dulu.. sebab perut pun masih kenyang.. kat tingkat 1 terdapat expo..mcm2 barang ada di jual.. mcm beg, dress, accessories, mainan, cadar.. kebetulan gak aku cari subang yg dh hilang.. nasib baik ada yg silver.. murah lak tu.. oh yerr kat tingkat 1 tu gak ada permainan arcade tau,di panggil UNI.. siap ada bumper car lagi.. tapi setakat ni Hadif lum pernah main kat situ, biasa main arcade kat Mall Gadong jer.. sebab kat saner dekat ngan food court..so sambil mkn leh tengok dia main.. hihi.. dh puas lepak2 kat tingkat 1 kiter pun turun bawah, pi kat food court dia.. masa utk mkn.. mcm2 makanan boleh try kat situ.. pilih jer food court mana yg korang suke.. so mcm biasa aku ngan laki aku order nasi ayam penyet, tapi hari tu laki aku tukar selera dia try tempe + tauhu penyet..dimsum ayam steam tak tinggal yer.. menu utama kite.. sedappp.. hihi.. pas tu laki aku pesan cakoi kosong.. minuman kite lak aku pesan ice cendol, laki aku pesan milo shake.. besttttt...




ni la minuman kiter.. teliur tak? memang best.. sedap sgt.. tapi tu ler.. sejuk bangrttt.. tak tahan aku..


hah.. makan la lagi wahai cik Intan.. tambah berat yer.. muahahaha.. sedap weii nasi ayam penyet kat situ.. rasa nak lagi..


laki aku ni control macho ngan nasi tempe+tauhu dia... bersama milo shake yg di rebut bersama Hadif.. haha

Lepas mkn kiter terus chowww.. sebab Hadif ngan Hanif dh mula meragam.. masing2 dh ngantok.. jadiknya dlm kereta dua2 bantai tidur.. so sempat la kite singgah ke Giordano kiulap.. tujuan asal aku nak cari seluar buat diriku.. mandangkan seluar aku semua dh tak muat yer.. tersekat tang perut.. huhu.. tapi sedihnyaa.. aku tak berkenan ngan seluar2 kat situ.. yg bestnye laki aku laa.. dia sempat rembat dua helai seluar ngan harga murah giler.. sebab kebetulan diorang adakan sale.. nak tau tak berape? huhu dua helai hanya $13.90.. seluar pjg lak tu.. kain lak berkualiti.. beruntung awak bang...
Hmm.. demi memuaskan hati, laki aku suruh aku cari kat Milimewah lak.. hah.. nasib jumpe. akuambik dua helai jeans.. ok gak la.. harga pun okay.. tapi berjam gak aku cari size yg sesuai.. haha..kalau dulu muat size 26,27.. 28..sekarang dh bertambah angka tu yer.. nasib2... kene kempiskan perut ni.. syg ler kat seluar2 kesayangan aku.. dh dapat apa yg di cari.. terus balik rumah.. mlm tu kiter rehat jer kat rumah tak jln2 dh.. letih woo.. mlmni apa citer lak yer? hihihi belum plan lagik......

2 comments:

Rizziela said...

memang intan nampak berisi lah :D

Intan@mama Hadif & Hanif-Brunei said...

ahaha.. tu laa.. belum tengok dpn2 lagik, huhuhu...

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.