Pages

My 3H

My 3H

Monday, January 24, 2011

Jungle Gym

Hoho.. dh lama tak bersiaran..gara2 belum top up prepaid.. hihihi.. well seperti yg d janjikan entry kali ni pasal hadif gi main kat jungle gym yg terletak di kiulap gadong.. ni adalah 1st tym menjejakkan kaki kat sini.. biasa dgr org jer.. bukan apa, masa belum mengizinkan.. so akhirnya sampai gak masa laki aku cuti hari tu.. sebenarnya dh awal kiter sampai kat sana.. tapi lambat masuk sebab hari tu jungle gym di book sepenuhnya oleh kerabat di raja.. ada sambutan hari jadi cucunda Kebawah Duli iaitu Pg Anak Abdul Haseeb yg ke 5 tahun.. nasib tym kiter sampai tu majlis dh pun selesai.. so kene tunggu pekerja2 kat situ siap membersihkan..

abg Hadif yg tak sabar nak masuk.. siap tarik tgn abah dia lagi ke pintu masuk.. haha..


Ada gak dlm 20 minit kiter tunggu kat luar, sampai naik lenguh kaki.. huhu.. dh dpt masuk terus bayar tiket.. murah jer.. ikut ketinggian anak.. mcm Hadif tu bayaran $3 je.. abah dia pun boleh masuk sekali.. so alang2 tu laki aku pun bayar utk c Hanif sekali.. jawabnyer aku pun kene ikut masuk le kan. aduiii.. penat gak jln terbongkok2 kat kawasan yg rendah , mana nak dukung c tembam Hanif tu lagi..sakit punggung haku... ohh yer syarat nak masuk kat mainan junge gym tu di mestikan memakai stokin.. termasuk ibu ngan ayah sekali..


c Hanif ni lak memula agak takut2 nak pegang ball tu.. lelama baru la ok.. agaknye terkejut nengok ball yg banyak tu..


Excited sungguh Hadif main
kat floating ball tu.. siap tak toleh kat mama dia lagi..


Berjalan di ribuan bola.. Hadif sebenarnya tak suka jln atas ball tu, hihi..


we play & learn.. ni mengajar erti graviti.. hadif hairan nengok ball tu tgh floating..


baby Hanif pun tak ketinggalan yer nak amik floating ball..


sempat meniarap kat piano mat, actually mat tu mengluarkan bunyi piano tapi hari tu tak berfungsi.. dh rosak kot..


Dah penat main masa utk makan lak.. kat situ terdapat fast food corner.. ada spaghetti, pasta, pizza, mee, burger, fries n bermcm2 lagi.. tak habis nak sebut woo ...so kiter order yg simple jer sebab tak lapar sgt.. laki aku order mee goreng, aku lak pesan spaghetti n fries utk Hadif..tapi dia tak mkn sgt pun sebab masih nak sambung main lagi.. mandangkan masa main terhad sampai 2 jam.. byk masa lagi utk Hadif, jadi kita biarkan je lah.. nasib dia pandai bawa diri..


ni 1st tym masukkan Hanif kat baby chair.. aku try dulu.. rupanyer dh pandai duduk kat situ,so lepas ni senang ler kiter nak mkn kat luar hihihi..


Hanif pose bersama abah.. say cheseee.. Hanif terpakse di sombat yer sebab nak hisap meja baby chair tu, huhu..



Dah haus.. kite minum dulu...


Tak sampai pun 2 jam.. kiter dah surrender.. Hanif pun dah nyenyak tido kat stroller.. so masa utk balik.. penat gak nak tunggu sampai 2 jam tu, tapi memang fun gak la.. terasa selamat main kat situ, oh yer kat sana pun ada terdapai wifi, so kiter leh la online sambil anak2 bermain.. seronok kan..
Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.