Pages

My 3H

My 3H

Friday, April 1, 2011

Pasal c Hanif lagi

Rasa2 dh lama tak update pasal c Hanif ni..alhamdulilah dah masuk 9 bulan lebih pun..tup tup 3 bulan lagi dah nak setahun.. Dah besar anak kedua aku ni.. Rasa rindu lak waktu2 dia masih baby dulu..nak baby lagi? Ohh tidak.. Buat masa sekarang kene tumpukan utk membesarkan diorg dua dulu.. Plan nak rehat panjang..trauma tika melahirkan c Hanif dulu masih terasa.. Huhu..

Hanif dah pandai apa ek? Hmm.. Tak banyak gak.. Merangkak pun belum lepas2 lagi.. Baru angkat2 muntot.. Kat tilam berani gak dia gerak ke depan..kalau kat lantai yg keras memang niarap je le jawabnyer..laju sgt dia menjulur ke depan.. Alhamdulilah dah pandai duduk sendiri..dah tak tumbang2 lagi.. Kdg dia boleh tahan lama berdiri sendiri kalau kita lepaskan tangan.. Nak jalan awal ler tu..tak sabar nak main kejar2 ngan abg Hadif ker..

Hanif tak suke makan bubur..tak kira bubur blend ke atau tak.. Dia memang buat muka..siap nak termuntah lagi..tak tau pasal pe dia tak nak..kalau ikutkan c Hadif dulu kuat sgt mkn bubur sehari sampai 3-4 kali..tu la lain anak lain ragam.. So Hanif makan nasi yg kite mkn..haha..sambil aku suap Hadif ,terus la aku suap dia sekali..tapi sebagai top up haruslah aku kasi dia mkn nestum agar kenyang yg betul2 kenyang.. Biasa aku bagi nestum yg soya..laju je dia mkn.. Ingat nak try yg perisa madu lak kat dia..sebab yg madu tu ada tin besar..lama sikit pakai..haha..

amboii..bukan main suke lagi c Hanif ni..bila di dirikan mcm tu..belagak le tu kunun dh jadi budak besar..


duduk ngan santainyer..gelak pasal apa kh?


vrommm..vromm..tengah sewa car abg Hadif..hihi..tunggu dh besar sikit yer..baru abah belikan utk Hanif..


1 comment:

Noy said...

basar udah c hanif...nda terasa 9 bulan dah....
mmg nya 1 child to another is different..
my 1 st boy doesnt like to eat..my 2nd ani bisai mknnnya

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.