Pages

My 3H

My 3H

Wednesday, September 14, 2011

Citer Raya






Agak- agaknyer lah masih belum terlambat nak ucapkan Selamat hari raya buat semua sahabat handai, saudara mara serta keluarga tak kire lah di mana jua berada,uhuk uhuk org lain dah lama citer pasal raya blog aku lak dah basi ngan citer bulan puasa.maaf lah yer ni la akibat tak rajin (bukan malas yer) walaupun ertinye sama jer, ekeke. okay la meh citer pasal raya kitorg. . Mcm tahun2 yg lepas gak raya pertama kiter gi kumpul kat rumah mak,mak jamu kiter semua makan mee goreng, ayam goreng, nasi impit ngan kuah kacang. .Waduhhh sedap bangett,tapi tu laa tak de nyer nak mkn byk sebab dah tau dah raya pertama ni confirm semua rumah jamu makan makan dan nakan. .Alhamdulillah itu la rezeki namanyer. . Dah selesai semua kiter konvoi gi kat rumah sepupu aku dia wat openhouse. .kemudian konvoi ngan family semua la yer ngan kakak,adik,ipar2 semua.meriah sgt ada 5 buah kereta, kiter gi rumah nenek sebelah ayah.tu memang rutin tiap tahun. . Beziarah ngan nenek laki dan nenek bini. .

Raya tahun ni alhamdulillah berjalan dgn lancar, byk gak rumah sedara ngan kwn2 kite gi berbanding tahun lepas al maklum la tahun lepas susah sikit nak jln2 sebab ada baby.Hanif masa tu baru jer 2 bulan lebih. . Tahun ni hah amik ko aku tak sangka yg dia akan dapat 'kaki' tym raya ni sebab tengok dia mcm malas je nak bukak langkah,abah dia ajar melangkah pun dua buat dek je. . Sekali tengok penghujung bulan puasa dia dah terkedek kedek bangun jln sendirik. . Mampusss ngan abg dia lak yg semakin aktif duk lari2.sonokk gilerrr aku ngan abah dia dah mcm security guard nak halang diorg dari pegang mende ni, kacau gelas raya.belum lagi part2 nak hidang kuih raya atas meja,memang tak de. Org dtg rumah baru sibok nak angkat kuih dari dapur yer.huhu. Tapi tu la kata org raya ni meriah dgn kehadiran anak2. . Ye la mcm kite masa kecik2 dulu, tiber je raya kite lah org yg paling sibok banding mak kite kan kan kan. .

No comments:

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.