Pages

My 3H

My 3H

Monday, October 17, 2011

Ke Mall Gadong

Alahai dah lama aku jeruk entry aku yg lepas kan, jawapan sama kes malas, wakaka padahal senang jer nak update klik on galaxy tab, klik bloggeroid. . Giler pemalas kan. Ni pun update entry sambil sandar2 kat katil, di temani c Hadif yg baru nak terlelap mendengar bunyi keypad aku ni. Citer ni memang dah basi dah, terlalu byk aktiviti so terpaksa la semadikan kat blog ni gak kan.
Mlm tu adik2 aku tido kat rumah aku lepas kiter gi lepak2 kat jungle gym, sebab plan asal nyer besok hari kite nak gi ke Mall nak tengok suami aku buat show ngan army US. Tetibe lak plan tu tak menjadik sebab tunang adik aku yg nak jadi driver kitorang kene dtg standby keje, frust giler. Suami aku pun dah hilang semangat nak buat show. Nak pergi sendiri lesen takdo wakaka. Lagipun kalau ngan adik2 aku ni senang sikit. Boleh tolong tengok budak2. So tido la kiter mlm tu dalam kehampaan. . Chiss ayat dah lebih2 pulak kan hihihi. .

Bangun je tido pagi tu mama sms aku, dia tanya jam berapa show laki aku start, aku jawab ler tgh hari jam 12.30. . Mama bagitau diorang otw nak ke mall, aku buat muke cebik sambil balas sms mama. Alaa apasal tak ajak kiter, sms aku berbau simpati le sikit kan. . Dup dap dup dap tunggu mama reply sms aku, huh tak ajak le ni takpe arr. . Tetibe hp bedering. Mama telpon wei dia tanya nak ikut tak, ooo mesti ler. Terus mama ckp okay gi la mandi dulu. Cam tau2 je mama aku kan yg kiter2 ni belum mandi muahaha. Terus la siapkan anak2, pack brg yg perlu d bawa. Mama ngan ayah sampai pun memang belum siap lagik, nasib la mama tolong bajukan Hanif. Ngan aku lagi nak pasang tudung bagai. Nasib tak senget.

Okay dah siap semua terus zoom gi Mall Gadong, nasib baik tak susah nak cari parking, ayah aku dah bising dah sebab tak jumpe2 parking. Alahai ayahku hari minggu le kan confirm ramai tambah lak ada show hari tu. Terus naik atas fuh belum start pun, perut dah berkeroncongan sebab tak sempat nak sarapan. Apalagi ajak semua naik foodcourt, masing2 order makanan. Aku order Singapore chicken rice jer ngan teh c special. Alhamdulillah lega rasa bila dah kenyang. Terus turun bawah bawa anak2 jumpe ngan abah diorg, sebab laki aku dah berkali kali telfon tanye kiter kat mana. Lepas seisi jumpa tu naik tingkat 3. Tengok show dari atas konon tak mau sesak kat bawah tu. Tapi last2 aku turun gak sebab nak tengok live, bila laki aku nampak je hadif dia panggil masuk hah amik ko menyanyi sambil dukung anak. .



Sempat gak aku ngan nama ambik gambar ngan army US, serius tinggi bangett. . Amik gambar pun kene fokus jauh2 sebab nak balancekan ketinggian aka kerendahan kiter wakaka.




Sayangnyer tak sampai habis pun kiter tengok show tu sebab anak2 dah meragam nak tido ngan c Hanif yg tengah 'melabur saham' lagik selalu je kan tiap kali gi jalan2 tak sah nak membuang budak sorang ni, banyak makan ler tu huhu. . Sampai rumah mandikan budak2 jap bagi susu terus tidor. Aman. . . Petang tu aku relax jer baring tengok tv sementara menanti kepulangan c suami ekeke. .

posted from Bloggeroid

No comments:

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.