Pages

My 3H

My 3H

Monday, October 24, 2011

Ke Pantai Serasa

Citer hari minggu yang lepas, pagi2 lagi dah wat planning nak gi lepak kat pantai serasa. Pantai ni dekat jer dari rumah parents aku ngan rumah mertua aku. Sebenarnya boleh pun kalau nak gi situ tiap hujung minggu. Tapi tu la kan selalu jer tertunda tambah2 lak si suami buzy ngan keje. Lepas tu baru teringat memang dah lama tak gi situ, paling last kalau tak silap sebelum puasa kot. Giler lama sangat kan macam le jauh sangat.

plan asal nak gi anak-beranak jer. Tetibe tym berwhatsapp ngan adik dia terus sound nak join, mula2 tak caye gak biar betul ko nak baby ko tu. Tapi pikir2 apa la salahnye kan. Untuk membiasakan dengan suasana kat pantai. Lepas tu kiter ajak lak kak ira sekalik, okay now dah ramai hampir semua siblings aku nak gi. Seronok giler, meriah le kite nanti kan.
Sampai je sana pening kepala lak nak cari port yang sesuai, dah ramai orang dah masa tu ye la kiter gi pun akhir sebab nak tunggu cuaca kurang panas le kan kang kesian lak anak2 gi main waktu panas terik. Pusing punye pusing dapat gak port yg sesuai walaupun tak le terbaik sangat, janji hader.

Pemandangan kat Pantai Serasa, cantik sangat kan. Rasa tenang jer lepak kat situ. Angin pun sepoi2 jer, alhamdulillah cuaca masa tu sangat2 mengizinkan

Alahai buat muker lak rasa nak tampo jer nengok muker macam tu wakaka

bola pink hokay!

Ni laa port kiter, seronok gak lepak sambil makan2 kat sana, best melantai soto panas2 lagik.puas hati dah lama mengidam soto uhuhu







Kiter gerak dari situ bile jam dah menunjukkan ke angka 4lebih, tu pun sebab anak2 dah mula meragam. Sebab masing2 belom tidor petang lagik. So singgah rumah parents aku, mandikan anak2 kasi susu kenyang baru tido. Tapi Hadif takdenyer tido sibok jer nak bermain. Sampai rumah mintak susu lagi, terus landing kat sofa apalagi pejam mata tidor.

posted from Bloggeroid

4 comments:

Anis Rosli said...

sabtu lepas anis pergi labuan..naik feri kat jetty Serasa:)..yg kelakarnya..kawan husband cakap ..naik feri tu di Muara...so kami pun drive la sampai ke Muara...cari jetty tak jumpa2...rupa2nya salah information daaa hehe

Intan@mama Hadif & Hanif-Brunei said...

Waa syoknye anis gi labuan, intan pun dh lama tak gi..ekeke.. Laa asal salah info tu.. Hihi..takpe2 bleh gi lagi nanti..

Rizziela said...

bestnya Intan bawa anak anak g pantai...akak x boleh pergi lagi..twin masih kecik

Intan@mama Hadif & Hanif-Brunei said...

Hihi..tu pun tak slalu le kak..panas tak hengat sampai diorg naik selsema..

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.