Pages

My 3H

My 3H

Wednesday, November 16, 2011

Gadget baruku

hihi soe dh lama tak bersiaran kan, bukan aper sebab anak aku c Hanif kurang sehat..alhamdulillah sekarang dh pulih dari ulser yg menyerang kat lidah dia..seriau oo kalau aku ingat balik rasa tak mau ingat jer..bayangkan aku tak tidor semalaman..tidor pun tak sampai 3 jam.. memang aku rasa dah mcm zombie hidup. eyh zombie memang le hidupkan cume dia dah mati..erkkk.. putar belit dah..pokok pangkalnyer memang kepala aku weng2 jer 2,3 hari yg lepas.. lepas bawak dia gi klinik private baru lah ok, ptg ngan mlm aku tibai tido. nak balas balik energy aku yg dah byk hilang huhu..mujarab tul ubat tu..syukurr..walau agak mahal tapi cukup berbaloi-baloi...

oh yerr apasal tajuk lain citer aku lain pulak kan..ekeke tu sebagai intro jer, mukadimah sekejap nak membenarkan diri ni yg dah lama tak hapdet.. ekeke aku dah beli laptop baru..chewahhh.. bangga le sikit kan sebab dah lama idam ni mini laptop ni atau kata lain notebook le kan.. alhamdulillah akhirnye tercapai gak wishlist aku.. nak tengok tak?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
jeng3....................................................................


comel tak? aku rasa ni la pilihan aku yg tepat..harga pun sesuai kira in budget la.. aku beli ngan harga B$498 ada free gift dvd external since mini laptop ni memang takde built in dvd..kire ok le kan aku jarang main dvd pun.. so pakai bile perlu je contoh kalau nak install app atau game, free mouse serta mousepad.. nak tau full specs dia, ok aku copy je kat sini yer:


FEATURES AND SPECIFICATIONS:

* Processor :Intel® Atom™ Dual Core processor N570 (1 MB L2 cache, 1.66 GHz, DDR3 667 MHz, 8.5 W)
* Chipset: Mobile Intel® NM10 Express Chipset
* Memory: 2GB DDR3
* Hard Disk Drive: 500GB
* Display Screen: 10.1" SD 1024 x 600 (WSVGA) resolution, high-brightness (200-nit), Acer CineCrystal™ LED-backlit TFT LCD
* Video Type: Intel® Graphics Media Accelerator 3150 (Intel® GMA 3150), with 64 MB of dedicated system memory, supporting Microsoft® DirectX® 9
* Audio:
- High-definition audio support
- Two built-in stereo speakers
- MS-Sound compatible
- Built-in digital microphone
* Network Interface:
- LAN: Fast Ethernet
- Bluetooth® 3.0+HS
* Wireless LAN: Acer InviLink™ Nplify™ 802.11b/g/n Wi-Fi CERTIFIED™
*Weight: 1.30 kg (2.87 lbs.)2 with 6-cell battery pack
* Dimension: 256.5 (W) x 184 (D) x 24 (H) mm (10.17 x 7.28 x 1.01 inches)
* Battery Type: 48 W 4400 mAh 6-cell Li-ion battery pack
* Battery Life: Up to 8 hrs battery life
* Card Reader: Multi-in-one
* Camera: Built-in Webcam
* Standard I/O Ports
- Multi-in-1 card reader
- Three USB 2.0 ports
- External display (VGA) port
- Headphone/speaker/line-out jack
- Microphone-in jack
- Ethernet (RJ-45) port
- DC-in jack for AC adapter
* Special Keys: Multi-gesture touchpad, supporting two-finger scroll, pinch, rotate, flip
* Operating System: Genuine Windows 7 Starter
* Warranty: 1 Year Limited Local Warranty - Parts and Labor

Software Included
  • Microsoft® Office Starter: reduced-functionality Word and Excel® only, with advertising. No PowerPoint® or Outlook®. Buy Office 2010 to use the full-featured software.
  • Bing™ Bar
  • Windows Live™ Essential
  • Physical Characteristics
    Height24 mm
    Width257 mm
    Depth184 mm

    ok tu dia.. tapi ada beza sikit aku nyer operating system bukan windows 7 starter tapi diorang dah upgrade ke windows 7 home basic..ehe..tu jek..yang lain sama..korang tengok tak dia nyer hard disk..gabak besar kan utk mini laptop mcm ni. 500GB ko.. korang boleh simpan berapa banyak gambar pun, hatta game ker..app atau apa2 je files kat sini.. habisss aku transfer semua gambar anak2 kat dlm tu..ehe.. tak susah nak cari..


    tu diaa.. ada 4 colour.. poning mata ku nak pilih yang mana 1 pilihan kalbu.. memula nak biru, tapi sayangnyer dh habis stok.. nak oren lak dh melepas ada wanita india tu dah awal pilih kaler tu..melepas lagik..tanye punye tanye yg tinggal kaler pink jer.. mujur tak pink sgt..hihi.. nama gelaran dia pink peach.. yg lain2 tu gelaran dia kuning: lemon yellow, biru: blue curacao, oren: orange papaya.. kaler2 dia tu memang sesuai buat wanita mcm aku ni kan..manisss jer.. ekeke.. sekarang dah senang ler nak online, nak main game ker tak yah kacau laptop c suami dah..susah oo sharing2 ni..now masing2 dah boleh layan lappy masing2.. anak2 sile main samsung galaxy tab yer..jgn kacau mama ngan abah.. wakaka..tapi yg penting aku suke sgt2 ngan lappy aku ni, slh 1 sebab senang nak bawak..sumbat je dlm handbag!

    No comments:

    Related Posts with Thumbnails

    My Lovely Awards

    My Lovely Awards

    My Popular Entries


    I made this widget at MyFlashFetish.com.