Pages

My 3H

My 3H

Friday, December 30, 2011

Cuti-cuti: part 2, Ke temburong

Ni kira sambungan entry lepas lah kan..sengaja aku buat part by part..kes malas nak taip panjang2..ni pun curi2 aku taip sebab Hanif kurang sehat, gigi taring dia baru nak muncul..shiannn merah kat gusi tu..moga cepat keluar lah sang gigi taring dia tu yer..tah tahan mak nok nak layan dia meragam dh tu siap asyik nak berkepit je ngan haku..sudahnya kerja aku pun banyak terdelay..

Meh sambung citer..kiter gi balik Temburong pada 16hb hari tu, bertolak awal gak sebab konon2 nak lepas dari jem..al maklum lah kan kalau nak gi saner kene singgah sempadan dulu walaupun Temburong ni slh satu daerah kat Brunei..tapi kesian ia nya terpisah antara Brunei dan Limbang,sarawak..sebab tu la kalau nak travel naik kereta kene ada passport..lain lah halnya kalau naik boat, tak yah susah2 bayar tambang je terus zoom.. okay, takdernyer nak lepas dari jem yer.. ko bayangkan kiter tolak jam 8 pagi, sampai kat saner dekat pukul 2 ptg yoo..tu belum tolak kite singgah kat Limbang lee..yoo laa mesti singgah gak sebab perut laporr, kene isi dulu..haa bermula dari situ la perjalanan memakan masa sebab nak tunggu ferry yg membawa ke daerah temburong tu..punye laa lamaaaa.. sampai aku sempat main2 amik gambar, makan2.. anak2 aku pun sampai dh berkali2 minum susu, tukar pampers..lepas tu meragam lak sebab dah bosan..ngan aku sekali pun bosan duk dalam kereta..nasib baik servis kat sana dpt tangkap so boleh la berfacebook menggunakan handphone..
 Ini budak yg dah mula bosannn.. kejap2 nak gi belakang..kejap2 pindah ke depan..tido pun dah berkali2..

 si abang pun sama.. nasib kereta nenek dia kat depan gak(kita gi berkonvoi ngan parents aku hari tu)..so dpt gak dia pindah2 kejap..ye laa budak biasa aktif ni memang susah lah nak suruh dia duk diam jer kan..

 untuk mengelakkan kebosanan yang melanda..so meh makan gummy!

 si suami ngan sepupu aku.. singgah ke tepi jalan beli minuman ngan buah rambutan kuning.. sempat pose yerr

haa tu diaaa.. ko tengok tak panjang maner tuu.. 3 jam hokayy kite tersekat kat situ..gerak pun sikit2 jer..sudahnyer lenguh seluruh badan..


Bila dah sampai tu rasa nak berlari jer keluar dari kereta.. kene stretching badan dulu..hadif ngan Hanif lagii laa..siap lompat2 lagi.. lama menahan kot nak main2..haha..rasakan laa. bukan selalu pun mcm ni kan anak2 mama.. kiter gi balik kampung ni bila abah cuti jer..

tu dia wajah2 kepenatan.. santai sebentar kat buaian.. yg sebelah tu adik aku, dia pun menjadi mangsa merangkap sebagai 2nd driver..haha ayah aku letih dia ganti.. laki aku letih dia gak yaang ganti..ekeke.. 

1 comment:

Anonymous said...

Hi there, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just curious if
you get a lot of spam remarks? If so how do you stop it, any
plugin or anything you can recommend? I get so much lately it's driving me mad so any assistance is very much appreciated.

My webpage explore travel agency

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.