Pages

My 3H

My 3H

Monday, January 31, 2011

Majlis doa kesyukuran

Semalam kiter gi kat rumah mak ngah aku kat Rimba Gadong.. ada majlis doa kesyukuran, berdzikir & papat jambul utk baby tgh Azrin aku.. dulu aku pernah buat entry pasal baby dia kat sini.. tgh Azrin aku terpaksa buat majlis ni kat rumah mak ngah kau a.k.a akak pak ngah aku sebab rumah dia jauh kat Temburong.. kat sini ramai org.. tu yg diorg suggest buat kat sini jer.. acara bermula selepas sembahyang isya'..ramai tul tetamu yg dtg,kem pun penuh. oh yer mlm tu makanan catering jer..hihi.. ringkas tak yah susah2 nak masak ngan cuci pinggan.. acara di mulakan dgn majlis berdzikir dari kumpulan dzikir perempuan..

sempat amik gambar baby jap ngan mama dia tym tunggu masa nak keluar utk di papat jambul.. tak terasa kan skang baby ni dh 1 bulan.. mama dia pun dh habis pantang


ni kiter gelar baby omputih.. putih gilerr kulit dia,tambah lak rambut kuning keemasan ngan mata dia yg greyish.. aduhh semua yg tengok baby ni agak surprise..tapi tak heran la sebab ayah baby ni putih gak.. hihi..


kumpulan dzikir


Ni acara papat jambul baru bermula.. semua takut nak gunting hujung rambut baby tu, sebab halus sgt..tambah2 lak syg nak gunting sebab rambut dia tu special woo.. ehehe..




kira2 jam 9 mlm acara pun selesai.. alhamdulilah.. tu pun kiter tak balik terus..hadif agak teruja bermain2 ngan sepupu2 dia kat sana.. tapi... ada tapi yer mlm tu mood c hanif lak kurang baik, tak tau naper dia tak mau kat org, tiap kali org nak dukung dia mula le buat muke sedih terus nangis ..nangis lak mcm kene cubit jer.. aduhai.. lenguh aku dukung dia jer.. yg buat aku geram waktu otw balik.. masuk kereta jer terus gelak2 lompat2..agaknya hanif pilih tempat kot..sebab jarang kiter gi sana..huhu..hanif.. hanif.. bikin aku gemessss.. muahaha..

Wednesday, January 26, 2011

Samsung Galaxy tab idamanku

Korang ada wishlist tak? hihi semestinya ada kan kan.. well lebih baik berterus terang.. huhu.. wishlist aku adalah sebuah android.. iaitu samsung galaxy tab. aku dah tergila2 kat gadget ni..seriussss.. en.huby pun memang dah sedia maklum tentang hal ni.. konon2 la.. aku manja2 lepas tu bgtau pasal wishlist aku ni.. siap merengek lagi.. huahuahua.. jawapan en.huby? ok laaa.. nanti abg belikan.. tapi nanti tau.. tunggu rezeki lebih.. hip hip horayyyyy.. nanti tu bila ekk? moga2 cepat laaa bang ye.. dh tak sabar nak pegang.. hishhhh.. berangan dulu la jwbnya.. ntah2 tak de nye nak dapat mende ni..

Ermmmm.. kenapa aku suka ngan samsung galaxy tab ni? sebab dia ada full web browsing.. okay la sesuai dgn diriku yg giler surfing.. then ada flash player, ni utk org yg minat ngan game kat facebook (mcm aku hihi).. suka ngan size dia yg sederhana besar 7 inchi.. so muat kalau nak masuk dlm handbag senang nak bawak sana sini kan.. ohh ya.. dpt buat call, video call, sms.. camera pun depan belakang.. ok laa.. kalau nak tau lebih detail lagi tentang samsung galaxy tab ni sila klik kat sini yer.. ada full specs ngan video dia sekali..


Ni laa dia idaman kalbu ku.. bila laa nak dpt huhuhu..



Mula2 dulu sebelum tau pasal samsung galaxy tab ni.. aku dh berkenan sgt ngan apple ipad.. tapi suevey punya survey.. samsung lagi ok.. ipad ni lak agak besar kan.. mcm takut terjatuh jer.. tapi bagi yg minat ngan game, best pakai ipad.. fungsi dia semua sama mcm iphone cuma beza size jer.. tapi sygnyer takde flash player..tu yg aku berubah fikiran tu.. hihihi (mcm confident je aku yg huby aku akan belikan samsung galaxy tab hahaha lantak le)


Monday, January 24, 2011

Jungle Gym

Hoho.. dh lama tak bersiaran..gara2 belum top up prepaid.. hihihi.. well seperti yg d janjikan entry kali ni pasal hadif gi main kat jungle gym yg terletak di kiulap gadong.. ni adalah 1st tym menjejakkan kaki kat sini.. biasa dgr org jer.. bukan apa, masa belum mengizinkan.. so akhirnya sampai gak masa laki aku cuti hari tu.. sebenarnya dh awal kiter sampai kat sana.. tapi lambat masuk sebab hari tu jungle gym di book sepenuhnya oleh kerabat di raja.. ada sambutan hari jadi cucunda Kebawah Duli iaitu Pg Anak Abdul Haseeb yg ke 5 tahun.. nasib tym kiter sampai tu majlis dh pun selesai.. so kene tunggu pekerja2 kat situ siap membersihkan..

abg Hadif yg tak sabar nak masuk.. siap tarik tgn abah dia lagi ke pintu masuk.. haha..


Ada gak dlm 20 minit kiter tunggu kat luar, sampai naik lenguh kaki.. huhu.. dh dpt masuk terus bayar tiket.. murah jer.. ikut ketinggian anak.. mcm Hadif tu bayaran $3 je.. abah dia pun boleh masuk sekali.. so alang2 tu laki aku pun bayar utk c Hanif sekali.. jawabnyer aku pun kene ikut masuk le kan. aduiii.. penat gak jln terbongkok2 kat kawasan yg rendah , mana nak dukung c tembam Hanif tu lagi..sakit punggung haku... ohh yer syarat nak masuk kat mainan junge gym tu di mestikan memakai stokin.. termasuk ibu ngan ayah sekali..


c Hanif ni lak memula agak takut2 nak pegang ball tu.. lelama baru la ok.. agaknye terkejut nengok ball yg banyak tu..


Excited sungguh Hadif main
kat floating ball tu.. siap tak toleh kat mama dia lagi..


Berjalan di ribuan bola.. Hadif sebenarnya tak suka jln atas ball tu, hihi..


we play & learn.. ni mengajar erti graviti.. hadif hairan nengok ball tu tgh floating..


baby Hanif pun tak ketinggalan yer nak amik floating ball..


sempat meniarap kat piano mat, actually mat tu mengluarkan bunyi piano tapi hari tu tak berfungsi.. dh rosak kot..


Dah penat main masa utk makan lak.. kat situ terdapat fast food corner.. ada spaghetti, pasta, pizza, mee, burger, fries n bermcm2 lagi.. tak habis nak sebut woo ...so kiter order yg simple jer sebab tak lapar sgt.. laki aku order mee goreng, aku lak pesan spaghetti n fries utk Hadif..tapi dia tak mkn sgt pun sebab masih nak sambung main lagi.. mandangkan masa main terhad sampai 2 jam.. byk masa lagi utk Hadif, jadi kita biarkan je lah.. nasib dia pandai bawa diri..


ni 1st tym masukkan Hanif kat baby chair.. aku try dulu.. rupanyer dh pandai duduk kat situ,so lepas ni senang ler kiter nak mkn kat luar hihihi..


Hanif pose bersama abah.. say cheseee.. Hanif terpakse di sombat yer sebab nak hisap meja baby chair tu, huhu..



Dah haus.. kite minum dulu...


Tak sampai pun 2 jam.. kiter dah surrender.. Hanif pun dah nyenyak tido kat stroller.. so masa utk balik.. penat gak nak tunggu sampai 2 jam tu, tapi memang fun gak la.. terasa selamat main kat situ, oh yer kat sana pun ada terdapai wifi, so kiter leh la online sambil anak2 bermain.. seronok kan..

Monday, January 17, 2011

Ke Time Square

Lagi entry pasal jln2.. hihi.. oh yer kat Brunei pun ada Time Square tau.. tapi tak besar sgt, huby ckp lagi besar yg ada kat Malaysia..huby pernah singgah sana dulu masa dia pi KL utk buat show International Tattoo pd tahun 2007.. dh lama kan, masatu masih ngan status bertunang.. hihi. ok laa smbung citer.. sampai je kat sana kiter singgah mkn dulu kat food court, 1st tym mencuba so tak tau lagi court mana yg sedap, main hentam je ler.. tu pun berpandukan pada gambar menu tu.. gara2 perut yg sudah lapar..

berposing jap ngan c Hanif yg baru bangun tidor


makanan dh sampai so Hanif terpaksa di masukkan ke dlm stroller ye.. hihihi..


Aku ngan nasi ayam yg ntah ape2 rasa dia, tak shuker arr.. sedap lagik nasi ayam mak aku ko tau, tu laa yg di namakan indah gambar dari rasa.. ahaha.. aku mkn tak abis pun.. last2 aku order pau chicken kat dimsum, sedap gak..


Hadif pun turut menjamu selera mee laksa abah dia.. makan sambil main.. huhu jenuh nak suruh dia duk diam..


tu dia makanan kiter.. nampak sedap jer mee laksa tu kan.. huby ckp sedap, tapi aku rasa entah lah..ke aku yg tak pandai nak makan laksa..


So lepas dah siap makan, perut pun dah kenyang.. kiter gi kat Time Zone .. ala2 arcade la ni yer.. tapi best la kat sini ada mcm2 permainan, tapi ada yg belum bukak lagi sebab masih slm proses nak siap.. mcm biasa laa kalau nak main kene beli tokken dulu.. Hadif pun bukannyer pandai main mende lain yer.. tak lain tak bukan masuk mainan2 mcm ni jer..

hihihi.. mcm ye ye jer c Hanif tu kan.. kuat tul tgn dia duk pegang motor tu.. saje je try dudukkan dia,ingatkan takut tapi tak.. happy lagi ada..


mcm gaya big bos je kat belakang tu..


amboiiii santainye diaaaa..


" abg kite nak gi mana ni? jgn laju2 tau "


" adik duduk diam2 k, jgn takut.. abg kn pemandu handal " hihihi


Kat sini pun boleh lepak2 sambil minum2 kalau nak tunggu anak2 siap bermain..


Ada mainan ala2 jungle gym gak.. tapi Hadif lom try jungle gym kat sini lagi.. semalam baru try jungle gym kat Kiulap..suka tul dia.. next entry aku citer k..

Lepas dh puas Hadif ngan Hanif main kiter turun bawah, singgah kat supa save.. brg2 kat sana murah2 gilerr.. mcm2 ada.. byk gak aku rembat..dari accessories sampai le beg, Hadif lak tak tinggal beli mainan.. nasib dia pilih yg murah jer,kan apa Hadif ni jenis pemugut.. kejap je boleh hancussss mainan tu.. huhu.. dh penat jalan2 tu kiter pun balik tapi sempat masuk kat bakery Lof.. nampak tart2 dari cermin mcm terliur jer.. alahai makan lagi.. wakaka.. aku beli tart $5.. byk gak sebab 1 jenis tart $1 dpt 3 biji.. aku pilih tart nenas, tart blueberry cheese, tart coklat, tart blueberry n cornflakes(aku lupa nama dia, mcm biskut tapi bersalut kepingan cornflakes).. konon2 nak makan dlm kereta tapi hampeh tak termakan pun masih kenyang.. sampai rumah baru makan.. semua sedapppp... hihi..

Saturday, January 15, 2011

ciannyer abg...

Ni citer ptg tadi.. lepas bagi Hadif mkn tghari.. aku biar jap dia main2 sendiri, konon lepas tu nak tidorkan dia. tup2 dia 'melabur saham ' lak.. so postponed ler.. lepas dah cuci n tukar pampers.. tetibe lak Hanif nangis kat bilik, terkejut dari tidor.. so aku pun masuk bilik, buai Hanif sampai lena.. lama gak.. sebab Hanif meragam, kene pujuk2 lagi.. tetiber je aku dengar sunyi n senyap kat ruang tamu.. mcm musykil jer,Hadif sdg buat pe.. takut dia main menda2 yg tak sepatutnya di main.. sekali tengok.. alahai ciannyer.. dia tetidor kat sofa.. baik punya landing.. aduhhh..rasa sayu lak tengok dia tadi, huhu.. perasaan sorang ibu kan mudah sgt tersentuh..

Ni mesti kes ngantuk sangat la ni, sebab selalunya dia akan cari aku dulu kalau dh mengantuk.. ni tak.. ngan dia sendiri cari spot tempat tido, nasib tak jatuhkan.. haruslah aku pindah tempat,sebelum tu aku cium2 dia dulu.. aduhaii kesian abg kan.. dh pandai bawak diri...

Bila masa la dia landing kat sofa ni.. sebelum tu aku tengok dia asyik tengok kartun sambil berdiri kat dpn tv..


Gaya tido org yg sangat2 mengantuk.. hihi..

Wednesday, January 12, 2011

Jalan2 lagi

Ni je laa kerja kiter beranak semenjak laki aku cuti.. jalan..jalan dan jalan....haha.. kalau duk teperap kat rumah bosan gak kan.. laki aku mula cuti hari tu pada 4hb sampai la 18hb ni.. puas la aku ngan anak2 manja ngan dia kan..echeewahhh..hihihi.. so hri tu kiter jalan2 pi ke Hua Ho Tanjung Bunut.. jauh la sikit dari rumah..padahal byk lagik branch Hua Ho yg dekat2 mcm kat Manggis, Kiulap ngan Gadong.. kite saje jer nak mkn angin..terus nak pekene ayam penyet yg sedap banget kat situ.. rugi sape tak try.. eheh..

Nak citer pasal Hua Ho ni..ownernya adalah cina Bruneian..org panggil dia 'Ah kok' tak tau le betul ke tak ejaan dia.. dulu dia ni niaga secara kecil-kecilan,org cakap dia jual brg gune basikal kerumah rumah..then perniagaan dia maju,lalu beliau pun membuka sebuah kedai runcit..perniagaan beliau semakin maju dan maju lalu terhasil lah Hua Ho.. gedung yg besar,siap ada mall lagi..huhu.. tu la namanya rezeki kan.. rumah dia besar wooo..siap ada eskalator lagi..bygkan lah camne besarnyee.. kene pi beraya la gong xi ni nanti.. muahahaha.. tak rajin haku..biasa kalau tym2 perayaan cina ni ramai la org berduyun pi rumah dia sebab dgr2 angpownya lumayan.. ish3.. org kaya la katakan..

main snap2 gambo lak semasa dlm perjalanan ke Hua Ho tanjung bunut..huhu Hanif makin molat tak? penat woo tgn aku dukung dak montel ni...


sila jgn gelak tengok muke aku yer.. tembam gilerrr.. dh berkilo naik berat aku ni semenjak beranakkan c Hanif tu... aduihhhhh.. kene diet la mcm ni...


ni pose dari Hadif ntah apa2 la.. aku suh senyum dia tayang gigi lak, siap ngan hidung kembang lagi.. hihihi.. Hadif.. Hadif...

ok laa.. stop citer pasal owner dia, so sampai je kat sana.. kiter naik tingkat 1 dulu.. sebab perut pun masih kenyang.. kat tingkat 1 terdapat expo..mcm2 barang ada di jual.. mcm beg, dress, accessories, mainan, cadar.. kebetulan gak aku cari subang yg dh hilang.. nasib baik ada yg silver.. murah lak tu.. oh yerr kat tingkat 1 tu gak ada permainan arcade tau,di panggil UNI.. siap ada bumper car lagi.. tapi setakat ni Hadif lum pernah main kat situ, biasa main arcade kat Mall Gadong jer.. sebab kat saner dekat ngan food court..so sambil mkn leh tengok dia main.. hihi.. dh puas lepak2 kat tingkat 1 kiter pun turun bawah, pi kat food court dia.. masa utk mkn.. mcm2 makanan boleh try kat situ.. pilih jer food court mana yg korang suke.. so mcm biasa aku ngan laki aku order nasi ayam penyet, tapi hari tu laki aku tukar selera dia try tempe + tauhu penyet..dimsum ayam steam tak tinggal yer.. menu utama kite.. sedappp.. hihi.. pas tu laki aku pesan cakoi kosong.. minuman kite lak aku pesan ice cendol, laki aku pesan milo shake.. besttttt...




ni la minuman kiter.. teliur tak? memang best.. sedap sgt.. tapi tu ler.. sejuk bangrttt.. tak tahan aku..


hah.. makan la lagi wahai cik Intan.. tambah berat yer.. muahahaha.. sedap weii nasi ayam penyet kat situ.. rasa nak lagi..


laki aku ni control macho ngan nasi tempe+tauhu dia... bersama milo shake yg di rebut bersama Hadif.. haha

Lepas mkn kiter terus chowww.. sebab Hadif ngan Hanif dh mula meragam.. masing2 dh ngantok.. jadiknya dlm kereta dua2 bantai tidur.. so sempat la kite singgah ke Giordano kiulap.. tujuan asal aku nak cari seluar buat diriku.. mandangkan seluar aku semua dh tak muat yer.. tersekat tang perut.. huhu.. tapi sedihnyaa.. aku tak berkenan ngan seluar2 kat situ.. yg bestnye laki aku laa.. dia sempat rembat dua helai seluar ngan harga murah giler.. sebab kebetulan diorang adakan sale.. nak tau tak berape? huhu dua helai hanya $13.90.. seluar pjg lak tu.. kain lak berkualiti.. beruntung awak bang...
Hmm.. demi memuaskan hati, laki aku suruh aku cari kat Milimewah lak.. hah.. nasib jumpe. akuambik dua helai jeans.. ok gak la.. harga pun okay.. tapi berjam gak aku cari size yg sesuai.. haha..kalau dulu muat size 26,27.. 28..sekarang dh bertambah angka tu yer.. nasib2... kene kempiskan perut ni.. syg ler kat seluar2 kesayangan aku.. dh dapat apa yg di cari.. terus balik rumah.. mlm tu kiter rehat jer kat rumah tak jln2 dh.. letih woo.. mlmni apa citer lak yer? hihihi belum plan lagik......

Sunday, January 9, 2011

Jom bakar jagung manis

Ni aktiviti kitaorang hari selasa yg lepas.. hihi.. kes ngidam nak mkn jagung bakar ler ni..memula plan nak beli je yg dh siap bakar kat pasar mlm.. tapi huby nak bakar sendiri gak..alah sebenarnya nak test drive dia punyer bbq stand tu ..sbb dia baru beli,lom pernah try lagik..haha so mlm tu rasmi lah jagung bakar di bakar atas bbq stand dia tu..semangat ko..aku biar dia sorang2 kat luar pun takpe..tapi fun gak mlm tu..walau kite 4 beranak je..lagipun jarang nak lepak2 kat luar mcm ni..

encik huby yg tekun menghidupkan bara kat arang.. jenuh gak tunggu arang tu, sebab huby tersalah beli jenis arang..yg ni jenis bolat2 lambat nak masak..


Hadif yg tak sabar nak mkn jagung bakar.. byk tul dia mkn mlm tu.. tapi beterabur bijik jagung dia..haha..terpakse ler aku mop lantai mlm2..huhu


jagung yg dlm proses di bakar.. sodap tau kiter sapu ngan planta lagi..waduh...terangkat babe!


Hanif pun tak ketinggalan menunggu jagung siap di bakar.. *sila abaikan diriku yg semakin gomuk tu yer uhuhuhu*

Lepas ni en.huby plan nak buat bbq lak..katanyer nak bakar ayam,seafood.. sosej ke..hihi mana2 la je la yer bang.. yg penting aku ngan anak2 tau mkn jer.. haha..

Tuesday, January 4, 2011

Hadif potong kek

Semalam perancangan hanya pi jln ke pasar mlm nak beli makanan, akibat sakit kepala yg melanda diriku..rasa mls nak ke dapur.. so suami pun ajak ler mkn kat luar, tapi aku protes sebab mls nak bawak anak2 kat restoran mlm2.. gerenti diorang byk ragam..tambah lak ngan keadaan ku yg tak mengizinkan langsung duduk lama2.. so selesai dari pasar mlm..tetiba en.suami sound2 lak nak belikan hadif kek hari jadi..katanye nak cukupkan syarat sempena hari jadi anak kesayangan dia tu.. jadinye kite pun singgah le ke mum bakery kiulap gadong.. en.suami je yg turun aku tunggu kat kereta mandangkan c hanif dh meragam nak tidor.. tu yg aku tak tau kek apa yg dia belikan..haha

Sampai je kat rumah,siap makan terus ler acara potong kek hadif tu.. haha tak de nyer kartun2 kek yer.. en.suami ckp ni je yg ada.. ye la kan dh nama kek terjun..lantak je la.. janji ado..hadif pun bukan tau pe.. yg dia tau nak mkn kek tu jer.. ahaha..apa2 pun sedap gak,sebab kek tu ada perisa coklat putih.. tapi aku bab2 mkn kek ni kurang sikit.. huhu..


Ni la rupa kek b'day hadif.. simple jer,kek terjun la katakan hihi..


tak sabar tunggu abah dia pasang lilin..


1...2...3... hembussss... tapi tak berjaya yer u ol.. sbb hadif tiup slow sgt,last2 aku ngan abah dia yg tolong tiupkan..


baby hanif pun tak nak lepas peluang nak terkam kek abg dia tu.. sbr yer adik,tunggu besar sikit boleh la mkn kek..


ni pose 3 beranak sebelum melahap kek tu..tengok mata hadif tak lepas pandang kek.. haha.. kek tu ada byk lagi kat peti sejuk.. sapa nak mkn?? huhu.. nanti lah bawak kat rumah nenek je yer.mkn ramai2..
Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.