Pages

My 3H

My 3H

Thursday, April 28, 2011

Si abg yg rajin

Kejadian di waktu pagi yer.. Aku baru jer siap memop seluruh rumah..wah3 kn main mood rajin aku hari tu..siap selongkar bwh sofa lagi nak bersihkan segala habuk yg dah lama bersemayam kat bwh 2..walaupun tak nampak dari pandangan mata tapi penting gak tau sebab habuk2 ni boleh buat kiter bersin2 apa lagi kat budak2.. Lagi laa sensitif yg amat.. Sebab tu la aku memang mementingkan kebersihan dlm rumah agar anak2 dpt bermain dgn selamat.. Echewahhh.. Dh pjg lak aku ni melalut..

Okay ler.. Bile aku nak mop lantai, mcm biasa ler kan aku siap gulung semua tikar or karpet yg ada.. Letak tepi dulu, biasa aku letak atas sofa jer.. Anak2 aku suh masuk bilik dulu..kang tergelincir kang..naya jer.. So bila dah siap n dah kering baru ler kasi budak dua org tu kuar bilik.. Selalu aku dh psg awal tikar kecil,,tapi hari tu pinggang aku rasa lenguh jer bila dh siap mop seluruh lantai.. So aku rehat ler kejap.. Main2 fb jap.. Eh eh.. Tetibe jer aku tengok tikar kecil aku dh di turunkan dan di letak kat lantai oleh c Hadif.. Alahaii.. Terharu aku tengok dia.. Beria-ia tul dia duk pasang tikar tu..siap tertongek lagi.. Aku apalagi terus snap gambo.. Tekun tul dia sampai tak perasan aku dh amik pic dia ni.. Huhu..







Alhamdulilah.. Rajin tul abg Hadif ni kan.. Ringan tgn nak tolong mama buat kerja rumah.. Sapa kata anak lelaki tak leh buat.. Boleh apa.. Hihi.. Sejuk perut mama tengok.. Tapi jgn silap,tu Hadif ikut angin gak..kdg kalu mood tak baik..jgn harap nak mintak dia buat sesuatu.. Aku suh buang pampers pun tak layan..siap buat muncung lagi.. Haha.. Tu la ragam anak2 kan..perangai diorg leh buat kite hilang penat walaupun sebenarnya dh terover penat!

Friday, April 22, 2011

Wah..Vico ball

Wah..wahh.. Kalau dulu teruja sgt ngan kek vico..sekarang dh tukar selera nak try buat vico ball..dah lama sebenarnya nak buat.. Tapi mood rajin belum dtg..padahal senang dan simple jer nak buat.. Kat sini vico ball memang laku di pasaran siap ramai yg jual online kat facebook.. Tapi aku tak pernah try yg jual kat facebook tu.. Walau sebenarnya teliur gak.. Haha.. Last2 aku try yg ada jual kat kedai runcit.. Diorg jual $1 8 bijik..kecik2 lak tu.. Rasanya.. Sory to say yer..tak menepati citarasa aku langsung..aku ni jenis terus terang..kalau tak sedap kat tekak aku memang betul la tak sedap.. Malah bukan aku saja yg tak lalu mkn..siap c Hadif tu pun tak lalu..huhu..

Akhirnyaaaaa.. Aku buat sendiri gak semalam.. Resepi pun aku reka tambah.. Dari versi kek vico yg biasa aku buat.. Alhamdulilah menjadi gak..shedapppppp..aku suggest kat suami aku rasa satu..eh ehh.. Dia siap ambil byk..tak nyempat2 nak penuh 1 kontainer..tadi gak aku bawak sikit kat rumah mak.. Fuh habis licin ko.. Siap request nak nak lagi.. Hihihi.. Ok ler tuu.. Nanti aku buat byk k..

ni dia rupa vico ball aku.. Korg boleh tambah2 lagi isi kat dlm.. Contohnye nak taruk coklat ker..kacang ker.. Yg putih2 tu adalah nestum yer..


kiter close up lagiii...wah jgn ada yg meleleh air liur sudahh yer.. Haku tak tanggung.. Wakaka


okaylah nak chow dulu.. Sebab nak menikmati vico ball yg sejuk2 kat dlm peti sejuk tu.. Nikmati dgn segelas juice yer... Cheewahhhh..

Thursday, April 21, 2011

Lama menyepi

sedar tak sedar dh lama aku meninggalkan dunia blog ku ini.. Dh 2 minggu..hadoii..aku bukan sengaja tak update blog aku ni.. Sebenarnya dlm masa 2 minggu tu mcm2 yg berlaku.. Sampai aku malas nak hapdet.. Tapi part2 blogwalking tu memang tak tinggal la yer.. Walau aku tak tinggal jejak tapi hampir semua blog dlm blog list aku ni aku singgah.. Credit buat diri sendiri..echeewahhhh.. Haha

Okaylah.. Kenapa aku sampai takde masa nak buat entry..meh aku cite.. Pekara pertama adalah pasal anak aku c Hanif..dia demam panas.. Demam dia kali ni tinggi sgt sampai cecah 39.6˚ huhu.. Ramai yg cakap demam nak pandai itu pandai ni..hah memang yer pun..dh mcm2 perangai baru dia dpt skang ni..

Masa dia demam tu memang cuak giler aku..seminggu dia demam..tapi aku mls nak bawak pi klinik government sebab nanti hasil dia sama gak mcm c Hadif dulu..kene bagi ubat paracetemol jek..tu pun diorang tak berapa ngam ngan ubat tu.. So aku bawak jer gi klinik private..alhamdulilah cepat jer sembuh..di samping tu aku siap buat stok lagi ubat masuk montot..so kalau tetibe jer panas dia naik senang je tak yah nak sibok2 suap ubat..sebab c Hanif ni jenis bercintaaa kalau nak kasi ubat..siap pegang kepala,kaki ngan tgn dia dulu..

ni laa wajah org demam 2 minggu yg lepas..hanya mengenakan pampers je yer..biar haba2 panas kat bdn tu keluar..alhamdulilah skang ni dh sembuh dan semakin aktif lagi..sampai2 abg dia pun boleh nangis kalau dia dh tunjuk samseng


Perkara kedua kenapa aku lama menyepi adalah pasal majis pertunangan adik pompuan aku yg bongsu..maksud aku yg last pompuan dlm adik beradik aku.. Adik beradik aku ada 7 org.. 1 hingga lima semua pompuan yer.. Yg ke 6 dan 7 baru lah dpt lelaki..mujur bapak aku tak kempunan nak dpt hero..wakaka..

Adik aku bertunang pada hari jumaat 15hb yg lepas..minggu lepas le tu yer.. Nasib baik majlis dia pakai catering jer so takde la sibok sgt nak masak2 kan.. Alhamdulilah murah sgt rezki masa tu..byk benor kuih muih yg di kasi oleh sedara mara..sampai2 pinggan nak letak kuih pun tak cukup..akhirnya ada yg tak terhidang..last2 kiter sendiri yg makan.. Rezeki mana leh tolak kan..

ni jer gambar yg aku sempat snap..sebab aku tak cukup tgn masa tu..c Hanif masih dlm mood yg kurang baik..ye la baru nak baik demam..tu yg tak nak jauh dari aku..nasib gak kdg tu dia nak kat sepupu2 aku..ringan sikit tgn aku ni..


okay lah.. Nanti aku sambung citer lain yer.. Dah cukup dh ni buat masa ni..haha.. Sok2 aku rajin aku hapdet ler lagi... Hihihi

Friday, April 1, 2011

Pasal c Hanif lagi

Rasa2 dh lama tak update pasal c Hanif ni..alhamdulilah dah masuk 9 bulan lebih pun..tup tup 3 bulan lagi dah nak setahun.. Dah besar anak kedua aku ni.. Rasa rindu lak waktu2 dia masih baby dulu..nak baby lagi? Ohh tidak.. Buat masa sekarang kene tumpukan utk membesarkan diorg dua dulu.. Plan nak rehat panjang..trauma tika melahirkan c Hanif dulu masih terasa.. Huhu..

Hanif dah pandai apa ek? Hmm.. Tak banyak gak.. Merangkak pun belum lepas2 lagi.. Baru angkat2 muntot.. Kat tilam berani gak dia gerak ke depan..kalau kat lantai yg keras memang niarap je le jawabnyer..laju sgt dia menjulur ke depan.. Alhamdulilah dah pandai duduk sendiri..dah tak tumbang2 lagi.. Kdg dia boleh tahan lama berdiri sendiri kalau kita lepaskan tangan.. Nak jalan awal ler tu..tak sabar nak main kejar2 ngan abg Hadif ker..

Hanif tak suke makan bubur..tak kira bubur blend ke atau tak.. Dia memang buat muka..siap nak termuntah lagi..tak tau pasal pe dia tak nak..kalau ikutkan c Hadif dulu kuat sgt mkn bubur sehari sampai 3-4 kali..tu la lain anak lain ragam.. So Hanif makan nasi yg kite mkn..haha..sambil aku suap Hadif ,terus la aku suap dia sekali..tapi sebagai top up haruslah aku kasi dia mkn nestum agar kenyang yg betul2 kenyang.. Biasa aku bagi nestum yg soya..laju je dia mkn.. Ingat nak try yg perisa madu lak kat dia..sebab yg madu tu ada tin besar..lama sikit pakai..haha..

amboii..bukan main suke lagi c Hanif ni..bila di dirikan mcm tu..belagak le tu kunun dh jadi budak besar..


duduk ngan santainyer..gelak pasal apa kh?


vrommm..vromm..tengah sewa car abg Hadif..hihi..tunggu dh besar sikit yer..baru abah belikan utk Hanif..


Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.