Pages

My 3H

My 3H

Saturday, May 28, 2011

Tak sabar




wahh dah lama tak hapdet, ok mls nak explain sbb per. . memang dh confirm sebab m.a.l.a.s wahaha. . ok la. . apa yg tak sbr tu. . tengok gambar kat atas, apa tu? tu adalah tiket utk menonton persembahan tattoo international pada 1hb nanti. . sempena hari jadi angkatan tentera diraja Brunei yg ke 50 tahun, iaitu jubli emas. . sebab tu di adakan besar2an, dgn mnjemput beberapa buah negeri utk mmbuat persembahan nanti. . bertempat kat indoor stadium Hassanal Bolkiah. . kenapa aku beria sgt nak tengok? haha semestinya kerana si suamiku yg turut serta mmbuat persembahan nanti, dia wakil tentera Brunei menyanyi. . bangga ler sikit kan suami buat show depan2,,ekeke. . sambil buat sokongan buat dia gak. . harap2 anak2 aku tak byk ragam nanti nasib gak mama ngan papa aku join tengok gak. ada gak teman. .

oh yaa mlm ni pulak di adakan full reharsal tatto, ramai gak yg tengok. . sebenarnya aku ada free tiket utk menonton gak mlm ni, tapi aku let go je tiket yg sebyk 4 keping tu kat sepupu2 aku, mandangkan diorg beria sgt nak tengok,tmbh lak diorg tak sempat beli tiket utk actual day nanti. .

Tuesday, May 17, 2011

27 tahun sudah

Alhamdulilah. . Hari ini bertambah lagi usiaku. . Tahun ni dah pun mencecah ke angka 27tahun. . Huhu dah makin tua dh rupenyer haku ni.
syukur alhamdulilah ke hadrat ilahi kerna tlah memanjangkan usiaku. . Smoga d usia baru ni semakin bertambah rezeki serta kebaikkab dlm hidupku. . Amin ya rabbal al- aminnn. . .

Doa ketika ulang tahun~

Ya Allah,
Kau ciptakan kami dari tiada, menjadi ada...
Kemudian Kau kembalikan kami kepadaMu..

Ya Allah,
Kehidupan kami bejalan dan berputar sesuai dengan kehendakMu

Ya Allah,
Hari ini telah sampai usia kami dalam kedewasaan jadikanlah kami menjadi khusuk dan tawaduk dalam menerima hikmah dan berkahMu
bertambah usia dalam hitungan kami, berkurang pula usia kami dalam hitunganMu..

Ya Allah,
Panjangkanlah usia kami agar kami dapat hidup dan menjadi bermanfaat bagi ummatMu yang lain
Panjangkanlah usia kami agar kami dapat lebih memandang hidup dengan penuh makna dalam kebesaranMu
Panjangkanlah usia kami agar kelak kami dapat membersarkan anak-anak kami untuk dapat tunduk dan berbakti kepadaMu
Panjangkanlah usia kami agar kami dapat lebih bersyukur atas nikmat dan rezeki yang Engaku anugerahkan kepada kami.

Ya Allah,
Jadikanlah kami orang-orang yang senantiasa bersyukur terhadap rezeki dan anugerah yang Engkau berikan

Ya Allah,
Terima kasih Engkau telah mengangkat kami menjadi makhluk dengan derajat yang tinggi
Terima kasih Engkau telah memberikan cahaya keimanan kepada kami agar kami dapat mengenalmu,

Terima kasih ya Tuhan kami...


Monday, May 9, 2011

Patot ler sunyi



petang tadi, dlm aku duk sibuk2 kemas bilik ni la rupanyer kerja dua org beradik ni alahaiiii. . patut le sunyi je kat ruang tamu, selalu tedengar je suara diorang jerit2. sekali aku gi ngendap bilik sebelah rupenyer tgh selongkar majalah2 aku. . bertuah tul anak2 aku ni. . habis koyak majalah wanita aku tu. . nasib baik masih banyak yg dpt d selamatkan. . yg tak dpt d selamatkan tu terpaksa ler d masukkan dlm beg plastik sedia utk d buang. . lepas ni dh tobat dh tak mau letak majalah2 kat tempat rendah,kalau tak habis le d keroyok oleh c hang upin ngan hang ipin aku tu hihihi. . hadoiiii ler. .

Thursday, May 5, 2011

Terima kasih suamiku....

Alhamdulilahhh..akhirnya wishlist aku tercapai gak, korang ingat tak tentang entry aku dulu.pasal samsung galaxy tab? Hihi kini dah pun menjadi milikku.. Sebenarnya dah lama dh tapi malas nak wat entry pasal ni dulu..sebabnyer nak tunggu bln mei dtg..kenapa bulan mei..hukhuk sebab hari jadi aku kan bulan mei dan sepatutnya aku menerima gadget ni pada hari jdi aku..tapi suami aku lak yg tak sabar2 nak bagi surprise ni.so kira hadiah hari jadi in advance le kan..

Apa2 pun aku amat berpuas hati memiliki benda ni, syok gilerr.. Download applications ke game ke..free jer.. Cume perlu pergi kat android market.. Search kat google pun boleh.. Samsung galaxy tab ni boleh gune sbg handphone gak.tapi aku tak, aku guna sbg tab jer..utk surfing web..mcm jenguk blog ker, youtube ker.. Tu pun pakai wifi jer..laju giler.. screen lak sedang besar..aku leh on fb, on blog dlm 1 masa sambil baring2,,nak update blog pun boleh,tak yah nak sibok2 on lappy lagi..hihi.. Kalau dh boring2 surfing tu aku on game..hihi boleh tak hingat dunia aku d buatnye..

So ini lah dia rupa gadget terbaru aku... Really2 love it.. Thank u so much to my beloved hubby.. Hubby aku siap beli complete dgn leather case dan screen protector lagi..hihi..





Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.