Pages

My 3H

My 3H

Wednesday, November 30, 2011

Hari ini 30hb november

Alhamdulillah.. hari ini dah 30hb November.. selamat ulang tahun perkahwinan kita yg ke 4 tahun wahai suamiku.. dgn penuh rasa bersyukur ku panjatkan doa pada ilahi semoga rumahtangga kita akan sentiasa aman damai, saling cinta-menyintai, rasa rindu-merindui serta saling rasa percaya, jujur serta saling menghormati antara kita.. syukur alhamdulillah kita di kurniakan dua org cahaya mata yg cukup sempurna yg menjadi pengikat kasih dan cinta kita..yg membuat suasana rumah kita sentiasa meriah hari2..ehe..

doa sempena ulang tahun perkahwinan kita berdua, semoga Allah memakbulkan doa kita:

Ya Allah,
Andai Kau berkenan, limpahkanlah rasa cinta kepada kami,
Yang Kau jadikan pengikat rindu Rasulullah dan Khadijah Al Qubro
Yang Kau jadikan mata air kasih sayang
Ali bin Abi Thalib dan Fatimah Az Zahra
Yang Kau jadikan penghias keluarga Nabi-Mu yang suci.

Ya Allah,
Andai semua itu tak layak bagi kami,
Maka cukupkanlah permohonan kami dengan ridlo-Mu
Jadikanlah kami Suami & Istri yang saling mencintai di kala dekat,
Saling menjaga kehormatan dikala jauh,
Saling menghibur dikala duka,
Saling mengingatkan dikala bahagia,
Saling mendoakan dalam kebaikan dan ketaqwaan,
Serta saling menyempurnakan dalam peribadatan.

Ya Allah,
Sempurnakanlah kebahagiaan kami
Dengan menjadikan perkawinan kami ini sebagai ibadah kepada-Mu
Dan bukti ketaatan kami kepada sunnah Rasul-Mu.


Ya Allah…
Indahkanlah rumah kami dengan kalimat-kalimat-Mu yang suci. Suburkanlah kami dengan keturunan yang membesarkan asma-Mu. Penuhi kami dengan amal shaleh yang Engkau ridhai. Jadikan mereka Yaa…Allah teladan yang baik bagi manusia.


Ya Allah…
Damaikanlah pertengkaran di antara kami, pertautkan hati kami, dan tunjukkan kepada kami jalan-jalan keselamatan. Selamatkan kami dari kegelapan kepada cahaya. Jauhkan kami dari kejelekan yang tampak dan tersembunyi.


Ya Allah…
Berkatilah pendengaran kami, penglihatan kami, hati kami, suami/isteri kami, keturunan kami dan ampunilah kami. Jaikanlah kami termasuk golongan orang-orang mukmin.


Sesungguhnya Engkau Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.

Amiin…



di hari pernikahan..ketika upacara membatalkan air sembahyang...

Thursday, November 24, 2011

Menghitung hari


Jangan le suspen.. menghitung hari tak bermakna aku mengandungkan adik c Hadif dan Hanif yer.. tu lain citer..ekeke.. ni pasal ulang tahun perkahwinan aku ngan c suami ler.. alhamdulillah mcm kejap jer kan dh nak masuk ke 4 tahun.. kata org alaa masih fresh tu..baru jer 4 tahun.. well..memang betul la kan.. masih jauh lagi perjalanan rumahtangga kiter ni.. apa pun semoga berkekalan hingga ke akhir hayat, bahagia selalu, aman damai.. gaduh sikit2 tu biasa la kan..memang adat hidup suami isteri, bak kata pepatah sedangkan lidah lagi tergigit ini kan pula suami isteri..

ohhh yerr.. lupa pulak nak mention bila tuu... 30 november ni le.. special? hihi takde kut.. celebrate pun mcm tahun2 yg sudah jer.. dinner ngan anak2, tu yg penting kan.. tiap tahun celebrate, tarikh memang sama yg beza adalah suasana.. apa yg lain.. hihi.. dulu2 tahun pertama celebrate berdua jer, masa tu Hadif still dlm perut.. dh 7 bulan lebih kut masa tu.. tahun kedua lak celebrate ngan anak pertama..waktu tu Hadif dh 10 bulan.. haaa.. masa tu gak aku baru pregnant c hanif.. ehehe.. pas tu tahun ketiga celebrate ngan hadif dan hanif.. waktu tu hadif dh 1 tahun 10 bulan dan hanif lak baru 5 bulan.. alhamdulillah tahun ni diorg dh besar..akal pun BESAR yerrr.. takdenye nak romantika2 dah, nak suap2 lagii la tak berkesempatan.. sibuk nak layan diorang.. tu la suasana yg berubah dan akan berubah tahun ke tahun.. ekeke..


Friday, November 18, 2011

1 tahun 5 bulan dah

sapa tuuu? sape lagi kalau bukan dak Hanif Qusyairi lerr.. kemarin genap le umurnya 1 tahun 5 bulan.. huhu.. dah besar dah anak mama ni kan.. dah macam2 akal, tapiii dalam pada noty tu makin bertambah manja la pulak hanif ni.. pantang mama bangun kejap nak gi toilet pun kdg nangis nak ikot gak.. kalau tym2 kurang sehat tu lagi laa mak aii kat abah dia pun tak nak.. meraung sakan le dia.. memang susah, nak wat keje pun langsung tak leh kecuali tidooo..satu je yg mama masih tak berkenan ngan hanif ni..malas nak pegang botol susu sendirik..aduyaiii, sudah tu tak nak lak org lain pegangkan nak mama gak.. susah woo.. sampai bile nak mcm tu.. hanif kan dh besar..sebenarnya hanif pandai pun tapi tu la manja ngada2..



ni laaa dia dak yg manja terlebih nii.. feeling la tu yer jenguk jendela nak tunggu hujan.. ngehehe..

teringat lak dulu umur hadif mcm hanif ni 1 tahun 5 bulan aku tengah menghitung hari nak bersalinkan c hanif ni.. nasib laa hadif tak semanja hanif..kalau tak memang berserabut pale hotak aku ni.. alhamdulillah hadif cepat tul berdikari, pegang botol susu pun cpt dari hanif ..setahun sebulan dh boleh.. tu la agaknya penangan org yg nak beradik kan..mcm hanif ni dia rasa dia laa yg paling bongsu..setakat ni..ekeke.. kene bagi adik kot baru cpt berdikari sendirik.. muahaha.. tak mauuu ooo.. masih seriau n trauma ngan pengalaman bersalinkan c hanif ni dulu.. kluar masuk hospital, seluk besi, seluk kapas, potong benang.. aiyakkkk ngeriiii.. biar la lama dulu kali ni, rancang 3 tahun la kot.. harap2 dpt adik gegurl yer..abg2 tolong doakan mama yer..


Wednesday, November 16, 2011

Gadget baruku

hihi soe dh lama tak bersiaran kan, bukan aper sebab anak aku c Hanif kurang sehat..alhamdulillah sekarang dh pulih dari ulser yg menyerang kat lidah dia..seriau oo kalau aku ingat balik rasa tak mau ingat jer..bayangkan aku tak tidor semalaman..tidor pun tak sampai 3 jam.. memang aku rasa dah mcm zombie hidup. eyh zombie memang le hidupkan cume dia dah mati..erkkk.. putar belit dah..pokok pangkalnyer memang kepala aku weng2 jer 2,3 hari yg lepas.. lepas bawak dia gi klinik private baru lah ok, ptg ngan mlm aku tibai tido. nak balas balik energy aku yg dah byk hilang huhu..mujarab tul ubat tu..syukurr..walau agak mahal tapi cukup berbaloi-baloi...

oh yerr apasal tajuk lain citer aku lain pulak kan..ekeke tu sebagai intro jer, mukadimah sekejap nak membenarkan diri ni yg dah lama tak hapdet.. ekeke aku dah beli laptop baru..chewahhh.. bangga le sikit kan sebab dah lama idam ni mini laptop ni atau kata lain notebook le kan.. alhamdulillah akhirnye tercapai gak wishlist aku.. nak tengok tak?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
jeng3....................................................................


comel tak? aku rasa ni la pilihan aku yg tepat..harga pun sesuai kira in budget la.. aku beli ngan harga B$498 ada free gift dvd external since mini laptop ni memang takde built in dvd..kire ok le kan aku jarang main dvd pun.. so pakai bile perlu je contoh kalau nak install app atau game, free mouse serta mousepad.. nak tau full specs dia, ok aku copy je kat sini yer:


FEATURES AND SPECIFICATIONS:

* Processor :Intel® Atom™ Dual Core processor N570 (1 MB L2 cache, 1.66 GHz, DDR3 667 MHz, 8.5 W)
* Chipset: Mobile Intel® NM10 Express Chipset
* Memory: 2GB DDR3
* Hard Disk Drive: 500GB
* Display Screen: 10.1" SD 1024 x 600 (WSVGA) resolution, high-brightness (200-nit), Acer CineCrystal™ LED-backlit TFT LCD
* Video Type: Intel® Graphics Media Accelerator 3150 (Intel® GMA 3150), with 64 MB of dedicated system memory, supporting Microsoft® DirectX® 9
* Audio:
- High-definition audio support
- Two built-in stereo speakers
- MS-Sound compatible
- Built-in digital microphone
* Network Interface:
- LAN: Fast Ethernet
- Bluetooth® 3.0+HS
* Wireless LAN: Acer InviLink™ Nplify™ 802.11b/g/n Wi-Fi CERTIFIED™
*Weight: 1.30 kg (2.87 lbs.)2 with 6-cell battery pack
* Dimension: 256.5 (W) x 184 (D) x 24 (H) mm (10.17 x 7.28 x 1.01 inches)
* Battery Type: 48 W 4400 mAh 6-cell Li-ion battery pack
* Battery Life: Up to 8 hrs battery life
* Card Reader: Multi-in-one
* Camera: Built-in Webcam
* Standard I/O Ports
- Multi-in-1 card reader
- Three USB 2.0 ports
- External display (VGA) port
- Headphone/speaker/line-out jack
- Microphone-in jack
- Ethernet (RJ-45) port
- DC-in jack for AC adapter
* Special Keys: Multi-gesture touchpad, supporting two-finger scroll, pinch, rotate, flip
* Operating System: Genuine Windows 7 Starter
* Warranty: 1 Year Limited Local Warranty - Parts and Labor

Software Included
  • Microsoft® Office Starter: reduced-functionality Word and Excel® only, with advertising. No PowerPoint® or Outlook®. Buy Office 2010 to use the full-featured software.
  • Bing™ Bar
  • Windows Live™ Essential
  • Physical Characteristics
    Height24 mm
    Width257 mm
    Depth184 mm

    ok tu dia.. tapi ada beza sikit aku nyer operating system bukan windows 7 starter tapi diorang dah upgrade ke windows 7 home basic..ehe..tu jek..yang lain sama..korang tengok tak dia nyer hard disk..gabak besar kan utk mini laptop mcm ni. 500GB ko.. korang boleh simpan berapa banyak gambar pun, hatta game ker..app atau apa2 je files kat sini.. habisss aku transfer semua gambar anak2 kat dlm tu..ehe.. tak susah nak cari..


    tu diaa.. ada 4 colour.. poning mata ku nak pilih yang mana 1 pilihan kalbu.. memula nak biru, tapi sayangnyer dh habis stok.. nak oren lak dh melepas ada wanita india tu dah awal pilih kaler tu..melepas lagik..tanye punye tanye yg tinggal kaler pink jer.. mujur tak pink sgt..hihi.. nama gelaran dia pink peach.. yg lain2 tu gelaran dia kuning: lemon yellow, biru: blue curacao, oren: orange papaya.. kaler2 dia tu memang sesuai buat wanita mcm aku ni kan..manisss jer.. ekeke.. sekarang dah senang ler nak online, nak main game ker tak yah kacau laptop c suami dah..susah oo sharing2 ni..now masing2 dah boleh layan lappy masing2.. anak2 sile main samsung galaxy tab yer..jgn kacau mama ngan abah.. wakaka..tapi yg penting aku suke sgt2 ngan lappy aku ni, slh 1 sebab senang nak bawak..sumbat je dlm handbag!

    Thursday, November 3, 2011

    November sudah + majlis

    Tak terasa yer sekarang kite dh pun berada di bulan november, maknanye hanya tinggal sebulan jer lagi kite akan melangkah ke tahun baru 2012. . Huhu memang benar cepat sangat masa berlalu, macam baru jer kite masuk ke tahun 2011 kan. Sedikit demi sedikit pekara yg kita lakukan di tahun 2011 ni akan menjadi kenangan. Ewahh merepek la pulak aku ni kan, tapi serius memang rasa sedih je bile kite akan melangkah. , ke tahun baru tu tak tau lak nape ek padahal sama jer, selagi kite hidup selagi tu kite kene jalani kehidupan macam biasa. Tak kire la kehidupan tu bahagia atau sebaliknye, kene tempuh gak sampai la ke penghujung nyawa. . . .

    Ohh yerr nak citer sikit minggu lepas kiter gi ke majlis perkahwinan sepupu aku, waktu nikah tak dpt hadir sebab suami bekerja so kite gi semasa majlis malam berbedak dan bersanding. Seronok gak malam tu siap ada game ngan acara lucky draw lagik. Kite pulang agak lewat gak sampai rumah dah jam 11. Nasib le esoknyer tak tersasar jam nak bangun, Hadif je agak liat nak bangun. Paling awal siap mandi aku ler kan sebab nak mandikan budak dua org tu lagik, eh silap hari tu abah diorang yg mandikan. Aku bajukan jer ngehehe, ringan sikit kan. Tak le kelam kabut, so dalam masa tunggu hero2 siap mandi aku bantai le siapkan diri make up bagai. Make up simple jer, tak reti le nak hover2 yg penting muke tak nampak pucat kang tak pasal2 lak kene cop tak sehat.



    gambar kite sefamily yg tak berapa rasmi, tengok lah Hanif tu alahaiiii. .punye la susah nak control dia


    pose dua beradik, hah masa ni mood begambar okay sikit ada feel bekerjasama, di sebalik gambar ni yg pastinye budak berdua ni dah mandi peloh yer. .hihihi


    alololo hamdsome tak? Serius je dak Hanif ni kan


    ni le gambar pengantin nyer, masih mude lagi sepupu aku ni (yg pompuan) tapi kire okay laa dah sesuai pun nak berumahtangga. Alhamdulillah semoga kekal ke akhir hayat. . .



    begambar ngan adik beradik mak aku, kire mak2 sedara la kan, ni pun belum complete lagik ada dua org kut yg tak join amik gamba.

    Alhamdulillah majlis berjalan ngan lancar, ptg tu kite lewat gak balik dari situ siap lepak2 citer2 lagik ngan family yg belom pulang. Bile balik sempat lak kiter singgah ke foodcourt Jaya Hypermart gadong huhu mcm tak kenyang je kan. Aku order abc durian utk suami lak yam blended cream makanan lak rojak buah, mixed cucur ngan wings + chips. Fuhh kenyang sangat2. Meriah lak tu sebab parents dan mak2 sedara aku pun join sekalik. Lepas tu kite gi kedai tayar lak sebab nak betulkan alignment tayar, then singgah kedai elektrik beli thermos elektrik kiter yg dah rosak. Susah sgt nak pilih akhirnye pilih brand akira jek kite beli yang 5.0 liter ok gak harga $65 jek harap2 tahan lama la yer.

    posted from Bloggeroid

    Related Posts with Thumbnails

    My Lovely Awards

    My Lovely Awards

    My Popular Entries


    I made this widget at MyFlashFetish.com.