Pages

My 3H

My 3H

Saturday, October 27, 2012

Diskaun kat Jaya Hypermart

Malam raya Aidiladha hari tu aku kan berbuka puasa kat foodcourt jaya hypermart..ye laa..puasa sunat arafah..alhamdulillah lega bila dah sampai berbuka tu..so lepas dah siap makan tu ronda2 le kejap kat tingkat bawah Jaya tu..fulamakk..barangan baby jual murah..siyes memang murah.. brand anakku je ada yg sampai 50%.. huwaaa.. sayangnyer tak byk size utk hadif ngan hanif..kebanyakkannya utk baby kecik..dari newborn sampai 6 bulan..murah giler aku boleh katakan..sebab baju newborn dia ada yg hanya bernilai cuma bnd$2.. cantik lak tu... telan liur je lah..nak beli takde lak baby..wakakaka...

hampir semua brand jual murah..tollyjoy, avent, baby kiko pun ada..beg baby alahaii tengok je beg tu rasa nak beranak jer mlm tu..ahaha..mcm senang je bunyik kan..tapi siyes memang mata aku rambang tengok baju2an kat situ..bagi yg ada baby kecik tu sile laa dtg ke Jaya..memang puas..dulu i pun sempat beli baju murah2 kat situ trutama brand anakku..salah satu favoritku.. sampai2 ratus gak aku beli..tapi memang puas hati..sebab aku kan kene beli double..ye la ada anak kembar lain tahun ni..nak gak sama baju..hihi..so tu yg smpai tak terasa berat kat tgn aku...pilih baju tak hingat dunia..tu la dia bila dh jadi sorg ibu kan..anak tak mintak pun beli baju baru..ibunyer gak yg iya2 dan semangat nak dptkan baju baru.. tapi tu la..diorg cepat membesar..byk dh baju2 yang tak muat..huhu..syg kannn...

ni dia aku sempat snap gambar kat situ...tengok laaa..betapa banyak nye baju2an serta barangan baby yg murah2 kat sana antaranta set tilam, mainan, botol susu, set mandian..semua yg berjenama terkenal..fuhh..kene tahan iman kalau gi situ..nasib baik anak2 aku dh besar..kalau tak memang aku sambar barangan kat situ..lebih2 lagi kalau baby gurl!

posted from Bloggeroid

Friday, October 26, 2012

Salam Aidiladha



Assalammualaikum pembuka kata..maaf sgt2 kiranya blog aku ni dah semakin lama ku tinggalkan tanpa coretan apa pun..ini semua d sebabkan masalah internet kat Brunei ni yg terkadang amat lah lembab..sampai nak upload pic punye la lama..aku pun sampai hilang mood nak buat entry baru..huhuhu.. tengah2 malam ni baru la ada perasaan nak update entry..tu pun sebab mata aku ni macam merajuk tak nak tidur..al kisahnye kerana aku terlupa nak seterika baju suami aku utk sembahyang raya esok..kang kesian lak aku tengok dia terpinga-pinga nak cari baju..kekeke.. lepas dh siap seterika tu yang mata aku mcm rasa fresh..terus la aku melepak kat bilik laptop ni.. terasa nyaman lak kat sini sebab kurang sejuk banding kan dlm bilik..menusuk ke tulang ngan udara aircond tu..

okay lah dh melalut lak aku rasa..apa pun di kesempatan ini aku nak ucap kan selamat menyambut hari raya Aidiladha buat seluruh muslimin dan muslimat kat mana pun berada..semoga ibadah haji bagi mereka yg menunaikan haji akan balik dengam selamat dan mendapat haji yg mabrur..dan semoga ibadah korban yg di lakukan akan di terima oleh Allah..amin ya rabbal-Al amin.....

posted from Bloggeroid

Thursday, September 13, 2012

sambung cerita raya 2012

meh meh.. sambung lagi cerita raya..belum habis lagi..nak gak citer..nak wat kenangan le katakan. ok lah raya ke 4 lak apa citer.. kiter gi ke rumah mak sedara aku lak kat Rimba..a.k.a adik beradik ngan mak aku..dia wat rumah terbuka..menu pun ok laa..ada laksa ngan lontong..tapi tak lama pun kiter kat situ..lepak2 jap lepas tu zoom balik rumah sebab mak2, pak2 sedara, adik beradik ngan sepupu2 aku nak beraya ke rumah.. sempat gak kiter order pizza utk menjamu diorg..aku order pizza yg large dua keping..tu pun amik yg dekat je..kat tasconi pizza.. mcm biasa ler kiter order yg perisa honey garlic chicken ngan rasa tuna.. ingatkan tak ramai yg dtg..hah sekali hamik ko..rumah aku kene serbu..huhu..sampai ada yg duduk kat bawah..tapi sonok tul..meriah suasana..budak2 lak sonok main kat bilik mainan..so mak bapak budak aman sikit nak jamu2 selera kann..




tu diaa..full house kan..ni baru le di namakn hari raya..ekeke...

bila semua dah balik terasa sunyi lak..pas tu biasa la aktiviti cuci gelas dan membersihkan.. lepas tu kiter anak beranak tak gi memana pun hari tu sebab mls..padahal sepupu aku ada wat rumah terbuka mlm tu..tapi kiter tak dtg sebab agak jauh tambah lak hujan..

Raya ke 5 lak beraya ke rumah mak sedara aku kat muara..tu pun silap jam..ingatkan dia wat openhouse dari tghari smpai mlm..rupenyer kul 2 ptg tu je terus doa selamat..maknernyer kite terlewat..huhu..org dh habis baca doa dh siap makan pun..kah3..nasib baik ada gak yg lewat mcm kiter so tak lah malu di situ..ehe..pas tu kite beraya ke rumah akak aku lak..kemudian ke rumah sebelah suami kat kawasan muara gak.. dh selesai kat sana..singgah le kat rumah parent aku..sempat lagi aku tolong2 mak kerat daging utk rumah terbuka hari minggu tu.

dak Hanif tgh tolong abah lapik tisu kat pinggan..'tolong kacau ler tu'

ok sambung lagi..raya ke 6 lak ke rumah mak su aku..dia wat rumah terbuka..lepas tu beraya ke mak sedara di Lambak..kemudian kat pak sedara suami lak rumah terbuka gak..so hari tu memang kenyang je..sampai tak larat dah nak beraya..so mlm tu kiter tido kat rumah parents aku sebab besoknya nak wat rumah terbuka kat sana..

nanti aku sambung citer pasal rumah terbuka yer..dah lenguh dh tgn aku ni..taip touchscreen ni memang agak susah..aku taip ayat pun berulang kali tersasar huruf..wakakaka.. ala..update pun pakai hp jer..ok laa..daaa

posted from Bloggeroid

Tuesday, September 11, 2012

cerita raya 2012

Alahaiii.. org lain dah lama buh citer pasal raya kan..aku bru jenguk blog baru nak update blog..waduh pemalas sungguh..malas nak karang2 citer..tapi tapi nak karang jugak walaupun org tak nak baca..takpe laa..sebab ni kan diary aku..hukhuk..kalau lupe aku boleh masuk sini baca semula citer2 kat sini..ehehe..

okay lah..raya pertama tu mcm biasa la kan..bangun awal..suami lak dh siap2 gi masjid utk sembahyang sunat hari raya..sementara aku kat rumah sibok siap2kan anak2 bujang aku..tu pun susah nak bangunkan diorang..nasib anak lelaki kan..kejap je pun nak siapkan..psang baju, kain samping, stokin kasut last sekali pasang songkok..dah siap..

lepas tu baru le gilran aku menyiapkan diri..ala simple jer pun..makeup sikit2, pasang tudung, siap..suami balik terus bersalaman minta ampun minta maaf dari hujung rambut smpai hujung kaki..agak berdrama sikit le kan time2 ni,,hihi..ok dah selesai semua..kunci pintu kunci tingkap, kite pun zoom ke rumah parents aku.berkumpul kat sana..

kat sana mcm slalu le kan semua menikmati juadah yg mak masak, sedap sgt..tapi kene le makan berpada pada sebab baru raya pertama kan..confirm smua rumah makan makan dan makan..huhu..dh siap makan aktiviti amik gambar..ehe..ni tiap tahun mesti buat..ye la sebab kite kan tahun ke tahun makin berubah..terutama anak2..tahun lepas masih baby..tahun depan lak dh pandai jalan..tup tup dh sekolah..so kenangan tu berubah ubah..dan wajah kite pun berubah..a.k.a semakin tua..kekeke..

selesai je amik gambar terus le seisi bersalaman..amik duit raya..dah tu terus zoom rumah nenek kat daerah Belait ngan Tutong..fuh perjalanan yg jauh..lepas tu zoom lak ke rumah sepupu aku sebab dia wat rumah terbuka raya pertama tu..kemudian ke rumah pak dan mak mertua aku.. lepak2 kat sana..sampai rumah kondem wooo..sakit badan..perut lak memang full..

Raya pertama tahun ni kiter anak branak memakai tema grey yer..kekekee..





Raya kedua lak..ke rumah pak sedara aku kat kg Lamunin..huhu ni pun perjalanan yg jauh gak..sebab dia wat rumah terbuka so kene la dtg kan..alhamdulillah kenyang perut.. lepas tu gi rumah nenek suami lak..kite berkonvoi reramai ngan sepupu dan adik beradik suami.. seronok gak..terasa meriah raya bile beraya beramai..tambah lak layan kerenah anak2..

Di hari raya kedua lak kita memakai baju tema bewarna hijau..ehe..



Raya ke 3.. adik aku lak buat rumah terbuka..so lepas je dari sana..kiter gi beraya ke rumah pak sedara ngan mak sedara suami lak..tu pun dekat2 je rumah diorang..ehe..jalan kaki pun boleh..

ok lah sampai sini je dulu yer. esok2 aku sambung citer raya seterusnye..daaa....

posted from Bloggeroid

Sunday, August 19, 2012

Salam Aidilfitri

Allahhuakhbar..Allahhuakhbar..Allahhuakhbar..walillah..ilham... Alhamdulillah..hari ini genap sebulan kite berpuasa..esok dah pun masuk 1 syawal.. apa2 pun selamat menyambut hari raya buat teman2 kat negara jiran yg dh pun merayakan hari kemenangan hari ini..persediaan raya alhamdulillah semua dh tersedia..tu pun tadi gi kat rumah parents sempat lak singgah kedai nak beli sumthing tetibe anak aku sibok nak pakai songkok..alahai..minggu2 lepas tak nak lak..berkali kali aku ngan abah diorg pujuk nak suh pakai..tak nak..so beli gak la songkok tu tadi..harap2 korang nak le pakai esok yer, jgn buat baling2 sudah..

Rumah aku lak..alhamdulillah ptg kemarin dah siap di hias..alaa..hias biasa2 jer pun..tu pun jenuh nak vaccumm ulang kali..al maklum la hero aku yg dua org tu kalau dh makan mcm tak berdagu..bocorrr..tu yg vaccum kene standby awal kat situ..


Ni la rumah aku di hari raya tahun ni..tema hentam jer..merah, hitam, putih ngan grey..ehe..

ohh yer sempat gak aku snap gambat menu2 kiter pagi esok..bukan aku masak yer..ni kat rumah mak..mak yg masak tadi..bau dia mengancam sungguh..sempat gak aku makan nasi impit ngan kuah kacang tadi..semput weyy..kenyang..tapi nak gak makan..sebab sedap tu yg tak tahan.hihi..



Tu dia.. rendang daging, kuah kacang ngan nasi impit..lemang pun ada tapi besok bru sampai..mee goreng pun mak aku masak besok..

waduh2 overload le perut aku ni besok..sebab gi rumah nenek confirm ada makan gak..sepupu aku pun mengadakan rumah terbuka gak..Alhamdulillah..ni lah hari kemenangan kiter..namun apa yg penting..niat bermaafan serta bersalaman antara satu dgn yg lain tu kene ikhlas..tu le makna Aidilfitri sebenar.

Akhir kata utk entry ni..aku nak ucapkan Selamat hari raya maaf zahir & batin buat semua muslimin dan muslimat tak kira di mana jua berada..

posted from Bloggeroid

Wednesday, August 15, 2012

Biskut ku yg simple

Ehehe..biskut apa yg simple tu..alaa biskut cornflakes madu jer pun..budak2 pun pandai buat kan..sebab tak yah nak bancuh2 tepung ke..nak sukat2 apa ker..bahan pun senang nak cari..main agak2 je..nak manis leh tambah madu atau gula..tak nak manis kurangkan.. simple2 mcm tu lama gak nak tunggu siap..sampai naik lenguh pinggang aku nak siapkan cornflakes tu dlm cup..nasib suami aku meringankan tulang utk membantu menyiapkan..anak2 lak sangat2 membantu..bantu makan!


proses memasukkan cornflakes madu ke dlm mangkuk kertas..byk gak isi dia buat 1 kotak besar ngan kotak kecil tu jer..



sedang di oven..psstt..oven baru beli ni..fresh2 lagi..ekeke..biskut cornflakes madu ni ler pembukaan rasmi..lepas ni nak bakar apa ntah..skang oven ni dah siap aku letak kat atas lemari..ehe..



dah pun siap d bakar..tak lama pun bakar..dalam 10 minit ke atas je..sejukkan kejap sebelum masuk dalam bekas plastik tu..



tu dia hasilnya..hampir jam 12 gak aku siap sebab memang aku start buat akhir gak..alhamdulillah dpt gak aku kasi kat mertua aku 1 balang..

okayl a aku dah ckp aku malas nak buat..so memang satu2 ni je la biskut yg aku buat..sebab yg ni simple..kalau nak beli mcm rugi je kan sebab biskut ni paling senang..yg lain2 memang aku beli jer..biskut aku tahun ni 6 mcm jer..oh yer..kek pun aku buat kek vico je..yg lain sme story aku tempah jer..

posted from Bloggeroid

Sunday, August 12, 2012

Dah shopping

Alhamdulillah baru la ada peluang nak update..mcm bz bebenor je aku ni kan..padahal takde pun sibok buat kek ker biskut ker..ehh biskut ada tapi tu pun 1 mcm je..ala yg senang je..tutup mata pun boleh buat..ehehe..meh citer2 pasal shopping raya tahun ni..syukur..persediaan raya dah hampir siap..tinggal nak hias rumah je lagi..oppss dan baju2 belum siap d cuci dan d seterika..tu adalah pekerjaan yg amat malas nak ku lakukan..huhu..besok2 je laa yer..ada masa lagi..

paling penting bagi aku adalah persiapan utk anak2..ye la diorang kan makin membesar tahun ke tahun..tak leh muat dah baju tahun lepas tu..cara melayu ada la 2,3 pasang yg masih boleh d pakai..boleh la buat recycle i ni aku aku sediakan 2 pasang baju cara melayu seorang..baju casual lak 3 helai ngan seluar pjg 2 helai seorang..cukup le bagi aku..kasut sepasang seorang jer ngan stokin 2 pasang.. baju spare harys lah d bawak..takut kot kot le baju basah..tumpah air ke apa..takdo baju tak nak la aku biar anak2 bogel kat rumah org. kah3..



yg ni baju casual diorang..beli simple je..yg penting kain jenis tak tebal..beli kat Soon Lee megamart je..harus la berpasang pasang kan sebab aku kan ada anak kembar..kembar lain tahun..hihi..



seluar panjang..sengaja pilih yg agak panjang biar lama pakai..kalau beli yg ngam2 mcm rugi jer kan..panjang sikit boleh lipat jer..



kasut tahun ni aku pilih yg coklat..memula nak beli yg hitam lepas tu tak jadi lak mandangkan tahun lepas dh pakai warna hitam..coklat pun ok kan matching semua kaler..

utk aku ngan suami lak ala kadar je baju kurung ngan cara melayu kiter 2 pasang tiap sorg gak..kasut pun dah beli..aku pakai yg simple je pun..tak nak le yg heel tinggi2..bukan nampak pun kan..masuk rumah org. kasut tinggal kat luar gak..ekeke..persiapan brg kat rumah lak memang bertambah lah tahun ni mandangkan ni kali pertama kiter beraya kat flat..so mcm2 mende yg harus di beli..termasuk langsir, meja, karpet dan byk lagi..budget pun alhamdulillah..memadai gak .sebab apa yg di beli ni boleh d pakai lagi utk tahun lain..insyaallah..

okay la sampai sini dulu..aku chow yer sebab nak sambung buat biskut aku ni..alahai..cepat le siap..dh lenguh pinggang aku..ternampak lak bantal kat katil tu mcm2 melambai-lambai daku jer..huhu...

posted from Bloggeroid

Sunday, July 29, 2012

Shopping raya ker shopping mainan?

Alhamdulillah kemarin c suami menerima gaji serta elaun..tak perlu la aku sebut amount yer..yg penting syukur cukup buat perbelanjaan waktu puasa serta persediaan utk raya nanti..padahal lama lagi nak raya kan..puasa pun baru je 9 hari tapi semua dah mcm kelam kabut nak beli tu nak beli ni..ekeke..biasa le tu..tengok je menda best terus gelojoh nak beli sebab apa..takut brg tu dh habis..lepas tu terbyg byg kat mata..huhu..

So pagi kelmarin kite pun gi ke Gadong..alahai jalan sesak..tapi terpaksa gak terjah sebab nak byr bil astro..kalau tak malas la nak gi situ..tu pun gi pagi sebab ptg c suami nak gi kerja..tapi alhamdulillah nasib kite sangat baik..sampai je sana terus dpt parking..dah selesai byr bil singgah jap kedai happy star kat sebelah tu..hamboii..anak2 aku melilau mata tengok mainan2 kat situ..abah diorg apa lagi suruh je anak2 dia pilih mana satu idaman kalbu..apa lagi abg ngan adik terus le pegang tu pegang ni..aku surrender la..gi ke part brg dapur. Biar abah diorg je settle..ehehe...



Tengok tu abg ngam adik terkam mainan2 kat situ..alahai..org nak shopping brg raya korang sibok ngan mainan lak..lepas tu kejap je mainan tu beterabur bila dah sampai rumah..

Lepas dari situ kiter move lak ke Mall Gadong..sebab abah diorg nak tengok expo kat sana..best gak..sampai hajat dia beli jam tangan..aku lak sampai hajat nak beli subang..comel je subang aku siap ada diamond2 lagi..hikhik..lepas tu tengok ada handbag cantik kat situ..aku baru je ckp cantik..tup tup suami dah belikan..ehe..dpt la pakai utk raya nanti kan.. Letih gak round2 kat mall tu tambah lak puasa..tak tahan lak nak round smpai tingkat atas, tapi mujur sempat gak aku rembat seluar jeans utk anak2..lepas tu kite pun plan nak balik la..tapi tapi singgah jap ke wywy Lambak..sebab nak beli prepaid broadband aku tu dah lama tak on wifi..so bila dh sampai sana tertengok la handphone kat situ..murah2 gak..

So aku suruh la suami aku tengok2 kalau ada yg berkenan..ehe..tup tup ada org tengah beli samsung plus..dia pun mcm minat je sebab bentuk dia mcm iphone (terbyg kot ngan iphone dia dulu tu..dh jual kat adik dia pun sebab bettry dia dh agak kurang memuaskan) akhirnya samsung plus tu jadi milik dia..ehe..ok lah sekarang kiter dh jadi samsung family le kan..aku ngan s2..suami aku ngan plus fan tak ketinggalan hadif ngan galaxy tab dia..ekeke..hanif lak..tak payah..dia ganashhhh..huhu..

Okay la sampai sini dulu yer..esok2 kiter citer pasal shopping2 raya yg lain lagi..minggu dpn kut baru plan nak shopping..sebab minggu ni suami aku bz manjang kat tempat kerja dia..daa...

posted from Bloggeroid

Tuesday, July 24, 2012

Selamat berpuasa



Alhamdulillah..tup tup dah 4 hari kita berpuasa kan.. Lepas tu aku ni baru nak update entry..sepatutnyer puasa pertama lagi dah ucapkan puasa ni..ehe..takpe la kan masih belum terlambat lagi..aku baru je selesai makan sahur..kat Brunei ni waktu imsak 4:43 am.. Berbuka lak pukul 6:38 pm.. Aku memang sengaja melambatkan sahur ye la..katanyer nak ikut sunnah nabi..melambatkan sahur tu kan sunat hukumnya..untung apa..dapat pahala sunat. Ehe.

Paling best tiap x sahur..hero2 aku pun ikut bangun gak..tapi hari ni Hadif jer yg bangun..terkejut aku tym asyik makan tadi tetiba je diri depan aku ngam gosok2 mata..last2 dia baring kat bantal besar kat ruang tamu tu then tido balik..haha..tau dh ngantuk yg bangun gak wat pe..manja tul yg abg ni kan..pantang mama dia hilang kejap dh mule melalak...strong lagi adik dia..

Paling meriah lak tym berbuka..hoh amik ko aku ngan suami sampai mcm nak berperang bila hero2 nak join berbuka sekalik..sampai nak marah pun ada..tapu..kene kawal..sebab belum berbuka..eh eh..mcm ia ia je nak marah bila dah berbuka kan..hahaha..idak la..aku just tegur2 manja gitu..amik pinggan dua keping..taruk makanan..hah diam la korang d situ. Padahal dah kasi makan kenyang2 pun nak gak ganggu mama n abah makan..paling best siap ketuk2 meja makan..kalau tak mau reti diam gak hah..umpan je sorg ngan tab..yg sorg lagi terpaksa ku korbankan handphoneku.. Tapi..lepas siap semua..minta balik...kah3..kejam tak..

Okayla..nak chow dulu..nak sembahyang subuh..lepas tu nak angkat dak Hadif tu masuk bilik..kesian lak aku tengok dia tido kat ruang tamu tu... Selamt berpuasa u ols.. ;)

posted from Bloggeroid

Monday, July 16, 2012

4 atau 5 hari lagi



Alhamdulillah pejam celik pejam celik..tak terasa kite akan melangkah ke bulan ramadhan..hanya tinggal 5 hari lagi kita akan berpuasa selama sebulan..kat Brunei ni akan melihat anak bulan ramadhan pada 19 hb iaitu pada hari khamis..sekiranya anak bulan sabit kelihatan kiter akan mula berpuasa pada hari jumaat..sekiranya tak nampak maknanya hari sabtu le bermula puasa..tak sabar rasanya..

Besar hajat di hati nak puasa sebulan..err..boleh ker..huhu.. Org pompuan kan memang ada lobang2 ler..tapi tu ler efek dari suntikan depo aku ni kekadang 1 bulan tu tak der period..haa..kalau bulan puasa nanti tak de period kire tercapai ler hajat tu..moga2 iman ku kuat yer..al maklum la ada anak yg memang kuat bab2 makan ni..alahaii..kene sabar lebih le bulan puasa ni..tambah lak nak layan kerenah diorg yg seribu satu macam..

So hari jumaat ni suami aku blik dari kursus..dia memang balik tiap weekend ler kan..tu la peluang aku nak gi shopping..plan nak beli barang laul pauk stok utk berbuka nanti..puasa hari pertama nanti memang confirm kite gi berbuka kat rumah mak ngan abah..ehe..tiap tahun mcm tu..kiter masing2 bawak makanan ler kan..siok yer nanti..meriah ngan cucu2 mak abah..apa pun..semoga amalan kita di terima Allah s.w.t..amin ya rabbal al-amin....

posted from Bloggeroid

Thursday, July 12, 2012

Air ohh air

4 hari rumah aku tak de air..gila tak? Aku memang dah dalam tahap sakit jiwa bila melalui fasa itu..serius hidup tanpa air teramatlah susah..punca takde air pihak jkr bagitau sebab ada paip yg pecah..a a laa lamanyer nak siap..sampai aku dah naik fade up..nasib aku ada simpan stok air dalam botol botol ngam drum putih yg mak aku kasi pinjam kalau tak camana la nak hidup..semua gune air..nak masak..nak mandi..cuci berak ngan cuci2 semua..bab cuci baju memang tak dapat..tu yg pada hari ke 4 aku dah surrender.. Letih beb turun naik hangkut air dari tangki kat bawah yg di sedia kan oleh jkr..mampuih aku..dah le aku sorang jer yg mampu..suami lak masih gi kursus..nak harapkan anak2..aduihh..bukan tau apa..derita azab tul aku masa tu.


Masa aku tgh taip entry ni pun aku masih kat rumah parents..dgr khabar air dah buka..alhamdulillah le kalau mcm tu kan..dah boleh balik rumah..hah baru tadi aku cuci semua baju2 yg terkumpul selama 4 hari.. meriah tul jemuran aku..banyak oo..kejap lagi nak angkat dan terus lipat sementara anak2 sedang tidor ptg ..ok chaww dulu...

tu dia pihak jkr tengah isi tangki biru kat bawah..lotih ko nak hangkut air ke tingkat dua..sampai sekarang kaki aku rasa lenguh..
posted from Bloggeroid

Batu karang dalam hempedu

Dah lama tak update sumting kat blog aku ni kan..dah masuk bulan july. Alahai la apasal la makin lama makin malas nak update blog ni..kdg terfikir gak ada ker yg baca blog aku ni? Ada ker yg sudi jenguk blog ni..tapi tu la hakikatnya..blog aku ni la open diari buat aku nak tak nak kene kuah kat sini gak..even org tak baca tapi aku baca..ehe..kire ni tempat aku korek balik citer2 lama..

Okay la ni nak citer pasal suami aku yg baru2 ni masuk ward. Huhu..dah lah suami aku lama tak balik sebab gi kursus luar daerah tup tup minggu lepas aku kene telfon..diorg cakap suami aku masa tu kene hantar ke hospital ripas kat ward 6..lepas tu diorg ckp nak kene operate..mana ko tak terkejut kalau bangun tidur dgr berita mcm tu..sah sah aku mcm nak nangis je dengar..tu pun aku kelam kabut terus call mak..siapkan anak2..tu pun aku kejutkan diorang..nasib baik tak meragam..lepas tu terus zoon gi hoapital..

Sampai sana..sedihnyer tengok suami terbaring kat katil ngan jarum cucuk kasi drip antibiotik..pada mula doc suspect appendiks..sebab suami aku sakit kat bahagian bawah kanan perut..tup tup lepas scan dpt result yg tu bukan apendiks tapi ada batu n kat dlm hempedu..ok la doc bagi antibiotik drip utk buang infections then lepas 6 minggu nanti baru operate. Suami aku memang seriau bab bab operate ni even aku dh terangkan..aku ckp tak sakit mana pun nanti..sebab dia tebuk sikit jer kut..tapi tu la kiter usaha gak cara lain kut2 batu tu boleh hilang sendiri tanpa operate kan..mna tau kuasa Allah..insyaallah.. Tapi kalau tak hilang gak kene operate la jwbnyer..tu yg aku duk fikir. Lepas operate tu kene la aku yg jaga dia kat hospital kan..huhu cane lak ngan hadif dan hanif tu. Diorg ni kalau aku hilang kejap melalak mcm aku dah pergi jauh..padahal aku kat dapur jer..alahai..malas la nak fikir pasal tu..yg penting sekarang ni kene ikhtiar cara lain dulu..moga2 berhasil..


tu dia dak manja tengah tidor ngan abah dia..tu Hanif tau..sekali pandang mcm Hadif. Ehe..patut ramai yg pikir diorg kembar..


sempat posing sekeluarga kat katil ward tu..amboih dak Hanif tu tak mau lepas soother dia..nak suruh senyum punye la susah..

Alhamdulillah penangan antibiotik tu sakit suami aku makin berkurang..sekarang dh masuk kerja semula..tengah tunggu call dari hospital bila dia nye appointment lagi. Tu la aku rasa ada call tadi tapi aku lambat jawab sebab handphone aku tgh charging kat ruang tamu time aku masak kat dapur tadi..waduh..moga2 diorang ada call balik nanti..tengah tunggu...

posted from Bloggeroid

Wednesday, June 27, 2012

Berbangga



mlm yg sepi ni elok lah kirenye aku berpot pet pot pet yer..hihi..idaklah pot pet pasal hal yg bukan2..saja je mengisi masa yg lapang..seperti gambar yg tertera kat atas tu..yup..aku amat bangga jadi ibu sepenuh masa..walaupun ada yg bilang jadi ibu atau isteri sepenuh masa adalah pekerjaan yg enteng..ohh..tidak ye..pekerjaan ini lah yg amat memerlukan kekuatan zahir dan batin..cheewahh.. kene perah tenaga serta otak.. paling teruk kerja ni ada overtime yer..apalagi kalau bukan waktu anak sedang sakit..terutamanyer demam.. *ini lah yg sedang ku lalui di ketika ini..anakku Hanif di landa demam dan batuk..cepat2 sembuh ye sayang..*

Tambah lak ngan aku ni yg ada dua boboiboy..kene la sedia fizikal ngan mental..betul lah yer..sebagai ibu ni kita merangkumi semua pekerjaan yg ada d alam maya ni..kita lah guru, jururawat, security, jurufoto (amik gambar anak letak fb ngehehe), tukang masak, referee..semu ada..tak ke bangga tu..aku bangaa giler walau terkadang tercabar gak keimanan aku..huhuhu..

okay la sampai sini dulu..aku pun dh mula bersin ni..anak tekak pun dh mula gatal macam di garu2..rasa nak jolok2 je ngan garpu..urggh..

posted from Bloggeroid

Friday, June 22, 2012

Dah 2 tahun

Alhamdulillah.. anak kedua aku c Hanif Qusyairi dh pun berusia dua tahun pada 17hb hari tu.. mcm baru jer tahun lepas dia sambut hari jadi yg pertama..tup tup dh pun dua tahun..tapi tahun ni takde sambut2 sebab abah diorg takde..masih gi kursus..huhu. tunggu abah diorg balik baru plan nak sambut..ala kadar jer..makan anak beranak jer la ye..ehe..








posted from Bloggeroid

Saturday, May 26, 2012

Jalan-Jalan

Ni la aktiviti hari minggu kiter yg lepas..bosan duduk kat rumah so angkut anak2 gi ke Jerudong..ronda2 kat sana..tu pun bersebab yer..takde nye nak gi situ kalau tak de hajat..ekeke..sebab suami aku tertinggal charger iphone kat belakang stage..malam tu dia ada kerja kat polo club..sampai rumah baru sedar yg charger tertinggal..penting tu kan..so bile dah selesai amik charger tu terus la siar2 kat taman kuda di sana..seronok gak..tapi memula tu c Hadif takut tengok kuda2 tu..siap melalak dalam kereta..tak nak turun..haha





Lepas tu kite gi bersiar lak ke Hutan simpan Berakas..dah lama tak gi situ..tu pun dah banyak perubahan..jakun jap tengok..kire tempat tu selamat utk kanak2 bermain..tapi satu je yg rasa tak selamat..kat situ banyak monyet..besar lak tu..aku tengok pun dah rasa takut..nasib dia tak ganggu org..monyet kat situ intai makanan je..cane lah nak berbaque kat situ kan..

ada sorg pompuan tu selamba jer letak barang dia kat pondok tu. tetiba jerit lak sebab monyet2 tu serang barang dia..seingat aku container kut maybe dalam tu ada makanan..so aku suruh la suami aku gi selamat kan barangan dia sebab pompuan tu memang tak mau gerak..dia biar je..ye la kalau aku pun confirm takut woo.. lepas tu dia masuk kereta..ada lagi barang dia yg tinggal kat situ..tak sempat nak selamatkan sebab dah kene serang..huhu..



seronok gak bawa anak2 main kat situ..tapi tu la kita gi waktu pagi..panas giler..tak lama la kita kat sana..main2 jap lepas tu gi lepak kat pemandangan pantai..pas tu zoom gi supermarket..shopping brg dapur sikit..tambah2 stok kat peti sejuk..dah selesai terus balik rumah..anak2 pun tidor keletihan....

posted from Bloggeroid

Wednesday, May 23, 2012

Dah 28 tahun usiaku

Alhamdulillah.. 17 mei hari tu..bertambah lah lagi usiaku.. (dh semakin tua yer) hikhikhik..tak laa..umur tu tak penting yg penting daku dah semakin matang dan semakin berpengalaman..cheewahhh.. ye laa..anak pun dah dua..kene la matang kan..

oh ye..hari tu gak si suami buat suprise kat aku..mula2 cakap nak celebrate biasa je..makan2 jer..tup tup lak ada kek..hihi..terima kasih suamiku..memang terharu sgt2 hari tu..ingatkan takde kek bday..memang tak harap langsung pun cukup la sekadar makan anak beranak..then tetibe ada kek..tu yg panggil adik2 join sekali..coz cam tak sonok le pulak nak tiup lilin n potong kek kalau kiter2 je kan..alhamdulillah..malam tu kite makan kan pondok baru pasar malam gadong..makanan pun simple2 jer..beli kat gerai makan beramai..best gak..sebab tempat tu baru lagi kan..suasana pun romantik sebab dekat ngan sungai kecil..


Antara gambar2 yg sempat d snap..tu pun gune hp jer..suasana agak gelap..nasib baik flash hp agak terang..kalau tak hampeh le nak amik gambar..

posted from Bloggeroid

Friday, April 20, 2012

Pernah pakai

Ehem..ehemm...tetibe je kan tgh malam mcm ni nak citer pasal handphone lak..asal tak tido lagi?? jawapannye sebab belum mengantuk..masa nak tidokan anak2 memang beriya iya je aku menguap..bila diorang dah tido dan kepala pun dah landing kat bantal tetibe je mata ni terasa segar..pusing kiri kanan tak gak mau lelap..so keluar bilik tido masuk bilik laptop..on laptop apalagi update blog le kan..masa ni la aku dpt online secara aman dan tenang..kalau rajin terus nak wat schedule post kut (tertakluk pada kerajinan yer kekeke)

okay laa..nampaknye entry aku ni dah melalut pasal tido lak..korang dulu2 selalu tukar2 handphone tak? mesti ada kan..ye laa kunun nak ikut peredaran masa katakan..kadang tak gak..ada yg terpaksa tukar sebab dah rosak..dah tak boleh pakai.. aku dulu start pakai handphone..ye laa maksud aku memiliki hp sendiri le..dulu bukan mcm skang senang je anak2 nak dpt hp..canggih lak tu..baru sekolah rendah dah ada hp..touchscreen lagik..huhu..aku dulu dah bertunang dgn suami baru la merasa ada hp.kesian kan, ye laa masa tu tgh cintan cintun susah le kalau takde hp kat tgn..haha..kalau nak harap telefon rumah je tak syok gak, kureng privacy la jadiknyer..ada hp senang le nak dating2 siap nyorok2 bawah slimut lagik..alahaii sonoknye waktu bercinta kan..semuanya indah n romantisss banget..hukhuk..skang pun romantis gak cume kdg waktu mcm agak terhad sebab masing2 sibok nak layan anak yg kdg tak kasi chance mama ngan abah nak bermesraan..huahuahua..

hp yg mule2 aku pakai dulu adalah hp panasonic A100..yg kecik tu,kalau tak silap khai AF pernah wat iklan pasal hp ni..comel le sgt hp ni..nak pegang pun mcm susah..aku sampai pernah tersilap letak sampai tak jumpe rupenyer termasuk dalam longgokan baju aku yg tak berlipat (sahih malasnye aku masa bujang2 dulukan ;p) walaupun hp ni kecik tapi suara dia mak aii kuat sgt sampai boleh bingit tlinge..bagus lah utk yg tido mati mcm aku..dulu sekarang tidak lee

lepas tu kwn suami aku (tym tu masih tunang) swap lak hp panasonic tu ngan nokia 2600..ok laa..function lebih canggih dari panasonic ni le kan sebab screen dia ada warna2..siap ada game kegemaran lagik..bouncer ball..hihi..tone lak polyphonic..

hp ketiga lak yg pernah aku pakai adalah nokia 6600..bila dpt pakai ni huhu terasa canggihnye hp ni kan..ye laa dulu2 hp ni harga dia 1st arrive adalah $700 lebih..byg kan betapa mahalnye..skang ni betapa murahnyer..siap ada yg jual ngan harga puluh hinggit jer..yg 2nd hand le kan..aku rasa hp ni memang best..sebab dia ada symbian..boleh la ko lantak main game bagai..app pun mcm2 boleh download..ringtone lak pakai format mp3..lepas tu hp ni aku jual murah kat adik ipar aku yg bongsu..

sebab apa aku jual,ye laa sebab suami aku dah belikan hp baru sempena kiter baru kahwin..hihi..masa kursus nikah lagi c suami aku hadiahkan hp nokia N70..terkejut weii..tak sangka dpt hp yg lebih canggih lagi..memang aku tak mintak pun..tapi sygnyer hp ni tak bertahan sebab kecuaian huhu..ye laa dh ada anak kan..masa tu umur Hadif baru 8 bulan kut..sekali aku letak la hp tu merata tempat..tengok2 hadif sedap je duk hisap hp aku..siap munyik lagi tau..aku tergamam le tak terkata..bile tengok langsung tak mau on..ok la..hantar kedai repair confirm byk air liur kan hahaha.alhamdulillah dh ok..masalah lak dpt masuk line gsm je..yg 3G langsung tak dpt..hilang signal..huhu..so jual murah je..tak silap dlm $70..nasib ada yg mau beli..

lepas tu ada rezeki lebih sebab elaun suami aku keluar so dia belikan hp baru..kebetulan lak masa tu nak harijadi aku..so terus le kan sebagai hadiah..dia belikan aku nokia E75..yg dpt slide tu..hp ni ok lah bagi aku..function baru..cume tak minat tang keypad qwerty tu je..jrg pakai kan..berat jer nak bawak hp ni..tapi lama gak aku pakai hp ni sampai hanif nak lahir kut..lepas tu tetibe suami aku belikan lak hp baru dia kata nak sesuaikan aku pakai hp qwerty ni..so aku ok je..pakai le hp E72..alhamdulillah sampai sekarang masih ada.. yg E75 lak huhuhu.. :( sedih weii..hilang entah kemana..puas dah aku ngan suami cari tak jumpe2 gak..suami aku silap letak kut.sebab lepas dia pakai dia selalu simpan dlm beg,tak tau la cicir ke apa kan..

lastly (buat masa sekarang le kan) mcm ada hati je nak  beli hp baru lagi bluekkkk hp yg aku pakai sekarang ni adalah Samsung galaxy s2..alhamdulillah..ni memang kemahuan aku sendiri le..dh lama mengidam so tercapai gak awal tahun hari tu..ngan duit aku sendiri..tak mintak kat suami pun..ekeke..(poket money jer) ok lah puas hati gak ngan hp ni sebab android kan.boleh download mcm2 app..free kat market android..camera pun ok 8mp..terang sgt.. so hp aku yg ada skang ni yg ni ngan E72 jer.tu pun sebagai spare je..ye laa hp samsung ni kdg cepat mkn battery gak..tambah2 lak kalau rajin online..galaxy tab lak..masih ada..cume aku takde peluang lagi nak gune mende tu sebab hadif ngan hanif dh conquer yer..harap maklum..budak sekarang pun dah makin canggih..poning aku..


ni dia antara hp2 yg pernah aku pakai dulu..yg latest2 tu je masih ada di genggaman..hihihi..


Saturday, April 14, 2012

Pandainye


cuba teka ni aper? tengok la dekat2..ada berapa orang..(tu pun kalau korang nampak ada bentuk macam org) hihihi..caya tak ni abg Hadif yg buat..dia lukis babah..mama..dia ngan adik.. memang aku ngan suami ketawa terbahak-bahak bile dia tunjuk kan galaxy tab yg dia lukis guna application bernama paint joy ni..tambah2 lak masa tu kiter tgh sarapan pagi..hairan pandai gak dia lukis tu,,siap complete lagi satu family..huhu..terharu pun ada..sebab memang tak pernah ajar pun lukis org yg stick mcm ni..so terus lah aku screen shot lukisan ni..hihi.. tahniah abg Hadif..sekarang pun dh pandai tulis huruf2 abc walau belum kesemuanya lagi tapi alhamdulillah dia dh boleh tulis..

sabar yer Hadif tahun dpn dh nak register sekolah..huhu..macam tak terasa je kan dah makin besar anak mama yg sulung ni..alahai camne la dia sekolah nanti..nangis ke tak..ke aku yang menangis dulu..harap2 idak le ye..semoga Hadif nanti jadi pelajar yg cemerlang selalu..berjaya di masa depan..itu harapan babah dan mama yer..

Thursday, April 12, 2012

Makan petang?

uhuk uhuk..dah masuk bulan april rupannyer..baru terhegeh nak update entry baru kan..ok laa tak mahu bahas panjang..terus terang je sebab malas kadang sebab internet yang agak lembab membuatkan perasaan utk memblogging semakin lembik yerr..okay laa jom citer pasal makan..asyik makan jer kan..huhu..tanpa makanan tak hidup la weii..tambah lak skang ni bermacam makanan tak kire la manis ke masin ke..tapi aku bukan citer pasal lauk pauk yer..ni pasal makanan di petang hari..err..maksud aku minum petang la..tapi minum tak yah citer la kan..maklum jer minuman aku kebiasaannye adalah milo panas..kadang sejuk, tu pun bergantung pada keadaan.kalau aku rasa cuaca panas yaa minum yg berais la jawabnyer..aku jarang minum kopi atau nescafe sebabnye aku adalah manusia yg alah pada caffaine..huhu..kalau minum mende tu jantung aku automatik berdegup kencang..tapi kalau dh kepingin sgt nak minum tu aku campur la sikit kat milo janji ada rase..

chiss apa hal lak aku melalut pasal minuman ni kan..minum petang korang selalunye apa ek? hari2 sama ke tukar2 ke repeat mende tu berkali..meh jenguk apa makanan petang yg selalu aku hidang utk suami dan anak2..ni aku tempek gambo yer..alaa simple jer..aku ni bukanlah org yg rajin sgt nak buat makanan ni..paling senang pun goreng2 jer..


ni lak roti pratha segera ye puan2..termasuk kari pun segera..yg dalam tin tu la..panaskan jer..lepas tu tambah rasa sikit beserta kicap..roti pratha tu beli je yg beku kat kedai runcit..senang je panaskan majerin sikit lepastu taruk kat kuali..dh masak angkat..cicah le ngan kari tu..tak pandang ke lain woo..melantak sampai lichinnn..

yang ni minum petang yg teramat simple a.k.a paling malas le kan..ni pun aku wat semasa aku minum petang sorg2 jer di kala kesepian le kan..suami masih kat tempat kerja..anak2 lak masih d buai mimpi..so jawabnyer amik roti jacobs sapu nutella..sodap gak weii..manis2 lemak berkrim gitewww..






ni dia minum petang paling senang..beli dan goreng jer..favorit ni woo..cakoi bulat a.k.a perut kitang atau bahasa lainnye  kuih racun nyamuk le kan..sedap bangett ni rasa ala2 cakoi tapi ada perisa rempah tu yg buat dia agak unik sikit, nasib la beli je..nak buat memang tak pandai..


oo ini adalah makanan petang favorit hero2ku roti paun celup kat telur yang d bancuh ngan susu manis sikit..lepas tu goreng atas kuali yg di cairkan mentega..aku pun gemar oo..

yg ni mat mengenyangkan..sandwich..aku buat hentam 2 jer..yg penting kene ada single cheese, timun, telur goreng ngan sos cili..

hoho ni ketika aku paling rajin yer..sebab tu jarang nak makan popia inti cornbeef ni..ye laa agak malas nak gulung popia tu..tapi hasilnya agak puas sebab satu tin cornbeef beserta berkeping2 kulit popia tu menghasilkan banyak popia goreng..waduh..nikmat d makan bersama soscili yg di tambah ngan mayyonis..alamak terliur pulakk..


wokayyy tu je antara makanan2 petang yg selalu n jarang aku buat..haha..terpulang pada keinginan le kan..kadang paling2 senang lagi aku goreng nugget ngan french fries jer..yg penting mulut dan perut terisi..ngehehehe

Monday, March 19, 2012

Pernah pakai tak?


Haaa.. korang pernah pakai oven ni tak.. serius aku pernah..masa kecik2 dulu..masa tu aku tingal kat Seria, Daerah Belait.. umur dlm lebih kurang 6-7 tahun kot.. ye laa tolong mama buat kuih raya le katakan..nama gak anak pompuan kan kene la tolong..aku memang gemar bab2 menolong buat biskut ni sampai la aku kahwin hobi tu agak berkurangan..paling senang biskut main tunjuk je..siap! yg penting pulus le kann..

Ajaibnye oven ni dulu2 kite pakai tak pernah ada problem kuih hangus ke..kurang masak ke atau terlebih masak..semua perfect jer, padahal bukan main susah nak gune oven ni kan sebab bukan ada tempat adjust suhu mcm yg ada kat oven moden sekarang ni..yang ni kite kene adjust dari api dapur je..terror gak org dulu2 tu kan.. oven ni bagus la dpt mengurangkan tenaga elektrik cume byk menggunakan gas le kan..nasib la tempat aku tinggal dulu gas free je..sebab gas kat sana d salurkan melalui paip je..so ko nak bakar kek ke biskut ke 24 jam pun takpe..muahaha..dasyat tul.. dulu2 kiter paling gemar buat biskut kerang..asal la rajin sgt kan..padahal susah nak buat kene lapis lagi tarok inti jem strawberry kat tengah2.. tapi tu laa bila buat biskut sendiri tu rasa puas sangat..raya pun meriah jer..sekarang ni org duk beli je..mcm2 ada.. kalo mcm aku memang beli la..nak buat hampehh..sibok nak layan anak2..sabo jer..tunggu laa anak2 dh besar aku nak beli oven gak nak muhasabah diri agar rajin buat kuih kat dapur mcm dulu2..jgn hangat2 tahik ayam sudahhh...

Friday, March 16, 2012

Belajar

Alhamdulillah..Hadif kan dah hafal abc.. so sekarang masa utk abg Hadif lak tolong adik belajar mengenal abc ngan 123..tapi Hadif ajar ikut mood kalau mood tak okay dia tak layan adik Hanif tu..nak main sendirik gak..sampai adik kejar pun dia bo layan..jahat abg kan.. tapi kalau mood okay sampai marah2 lak ajar adik tambah2 kalau adik dia salah tunjuk word tu..haha..garang tul abg hadif..kesian adik..adik kan belum kenal semua huruf tu abg kene la ajar pelan pelan..macam hadif dulu gak mule2 kenal 2,3 huruf je..lama2 pandai jugak kan.. menulis huruf pun hadif dah pandai sikit..tu pun dia belajar dari samsung galaxy tab (dulu mama punyer,sekarang hadif dh tak bagi mama pakai) sabo jer..ekeke..

tengok le tu..bukan main abg Hadif jadi cikgu..siap naik atas meja lagi..betapa garangnye kan sampai tarik tangan adik dia tunjuk word yg betul..kes geram le tu..

selain tu diorang kene belajar sambil berhibur..caranye tengok kat youtube.. senang lagi mcm tu kan search je abc..memang byk pilihan..kadang sambil menari lagi kalau dah tengok abc yg bermacam lagu..aku pun kekadang kusyuk gak tengok..ye laa dolu2 mana le ada lagu2 macam ni..yg ada pun lagu abc yg basic tu je..kah3..

bukan main kusyuk lagi kan..lappy mama kecik jer..haha..tak pe la yer janji nampak.. jgn salah teka ye..yg badan besar tu Hanif arr..yg kanan tu abg hadif..hihi.. 

Tuesday, March 13, 2012

Mee rebus



Tu dia mee rebus buatan ibu ku..sedap tak terkata..kuah dia di perbuat dari ubi manis, kari, daging cincang, sotong basah, taucu, kacang, buah keras ngan ikan bilis yg di kisar.. mak aku ckp senang je nak masak mee ni sebab dia semua main labuh je kat dlm belanga.. yg rumit tu la bahan2 sampingan dia seperti limau kasturi, bawang goreng, tauhu goreng, taugeh, lada potong, daun bawang, telur rebus.rumit sebab nak potong2, nak goreng2..celur kat air panas lagi..haha..idak le rumit sangat kan..yg penting semua bahan tu sebagai penyedap rasa..
Alhamdulillah tercapai dh hajat makan mee ni hari ahad yg lepas..memang dah lama ngidam.. so aku pun sponsor bahan2 dia lepas tu suruh mak aku masak kat rumah aku.. adik beradik aku yg lain pun semua dtg..seronok gak..happening bila semua berkumpul.. makan pun sampai tak terasa bile tergigit lada potong..mak aiii  berapi smpai telinga.. huhu..aku kalau makan mee ni kene taruk taugeh ngan daun bawang banyak2.. sedappppp..

Monday, March 5, 2012

Ke Karnival

Kelmarin kiter berkesempatan gi ke karnival polis marin..ye laa bapak aku kan polis so kiter as family pun d jemput meramaikan karnival tu..sayangnyer kiter gi sebelah petang so dah tak ramai orang..jualan pun dah berkurang..nak dtg sebelah pagi tak dpt sebab suami aku menghadiri perkahwinan ipar sepupu aku kire kawan dia gak lah.. punye la bosan aku kat rumah pagi tu..anak2 dah awal ready..sampai naik bosan menunggu..huhu..tapi ok gak laa..sempat gak kiter melahap soto daging kat sana..naik boat polis ngan join beberapa games kat sana..seronok gak..terisi hari minggu kiter kelmarin.. tapi tu lah bile dah petang cuaca pun agak kurang mengizinkan..hujan mula la turun..so pakat la balik rumah..tapi kite tak balik terus..singgah lepak ngan makan kat rumah parents aku ler..suami ngan anak2 sempat buat taik mata lagi..wahaha..

okay lah..malas nak bebel panjang2.. meh cuci mata ngan gambar2 sepanjang kat sana..









Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.