Pages

My 3H

My 3H

Monday, February 20, 2012

Berhabok....

sedia maklum ngan tajuk entry aku kat atas ni yer..huhu.. mcm dah berkurun lama aku tak update blog aku ni..last entry tu pun masa bulan january..skarang dh pun pertengahan februari dan ini adalah entry aku yg pertama di bulan feb ni..fade up tak? kesian blog aku ni semakin gersang dgn empunya blog yg malas..kdg bukan malas tapi sibok.. apa yg sibok sgt tu..huhu..byk ler..sebenarnye banyak nak taruk citer2 kat dlm ni..ye laa walau org kate alaa bukan dpt apa pun kalau rajin update blog.. tapi bagi aku blog ni boleh menyimpan seribu kenangan tau.. contohnye semua pengalaman aku melahirkan anak2 ada kat dlm ni.. so kalau la tetibe aku terlupe ngan hal sebenar atau dh hilang ingatan..wakaka,,over kan..boleh laa jenguk kat blog ni sebagai memorize balik...tul tak...

okay laa..actually aku baru je siap berpindah rumah.. tak de laa rumah sendirik..tu belum lagi.. masih dlm planning le kan.. suami aku kan dh di naikkan pangkat.. so rumah pun naik ler.. alhamdulillah..kite sekarang dh tinggal kat flat senioring.. lotih banget tak tau nak ckp bila hal pindah rumah ni..otak pun seakan blur..tmbah lak naik turun tingkat 2..lelemak pun byk kureng..kah3..tapi skang dh masook balik..entah lah semenjak tinggal sini selera makin bertambah..kot2 le nak refill balik energy kan.. tambah lak rumah ni luas besar gabak..aku sampai semput nak gi 1 bilik ke 1 bilik.. ada 3 buah bilik..1 bilik master room beserta kamar mandi ngan toilet..1 bilik lak khas utk sembahyang ngan main lappy..1 bilik lagi playroom utk anak2..stor lak ada di sediakan dua buah..1 kat bawah dekat parking kereta..1 lagi kat beranda sebelah dapur..haa..bygkan tu..aku kene sapu ngan mop rumah ni hari2..yo laa.. aku sgt2 obses ngan kebersihan..tak tau naper..pantang sgt tengok rumah berselerak..kat playroom diorg aku tak kisah..lantak laa nak selerak camne..carry on yer..jgn kat bilik tido ngan ruang tamu korang selerak menan memang aku hangin 1 badan..muahaha...

playroom~ hadif ngan hanif ni ikut mood gak nak main kat bilik ni..kalau ada org yg duk situ baru nak main kalau tak memang tak masok sini..hangkot menan bawak kat hall..selerak..


ruang tamu~

ruang makan~ actually ruang ni kat ruang tamu gak..nak simpan kat dapur memang tak muat..sebab kat dapur penuh ngan kaunter..so kat sini je la dekat ngan pintu masuk..sebab tu meja mkan ni kene smart selalu..huhu..kalau tak malu oo..org masuk tengok meja makan yg agak berantakan..so lepas siap makan terus angkut semua ke dapor..


wokay ler..sini je dulu yek..mood masih dlm keadaan lotih sebab kemarin baru je kiter selesai bersihkan rumah lama..alhamdulillah bile dah selesai..terasa lapang dada..so boleh la di serahkan kunci rumah lama tu..sob sob..aku bergenang airmata bila tengok rumah lama tu..huhu..ye laa..dah 3 tahun tinggal situ, mcm2 kenangan ada..hadif pun pernah melalak nak balik situ..sedih siot! sebab dia memang dari baby lagi duk situ kan..belajar jalan pun kat situ..huhu..mls nak refresh balik..sedih..masih terbayang di mataku saat2 brg2 di bawak pindah dari situ..rasa nak letak balik ke tempat asal..huwaa..meraung di hati, ok terlebih dah ni..

No comments:

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.