Pages

My 3H

My 3H

Wednesday, February 22, 2012

Semalam di Hotel Empire Brunei

Citer ni sebenarnyer dah basi yer..huhu..baru nak coret2 kat blog..ye laa..busy katakan takde masa nak update..so sekarang le masa yg sesuai nak bukak citer tambah lak anak2 dah tidur..basi pun basi lah yg penting aku nak jugak coretkan kat sini utk di buat kenangan gak..hihi..citer bulan lepas..kite gi bermalam kat hotel Empire yg terletak kat Jerudong..saje2 je nak merehatkan minda di hujung minggu..kita tido semalam je kat situ..nak gak merasa hotel 5 bintang kat negeri sendiri kan kan kan..ehee..

kite gi check in dlm pukul 2 ptg..sampai je terus serbu bilik..masyaallah..punyelah empuk katil dia..kalau mcm ni la katil kat rumah aku agak2 tak bangun2 kot dari tido..haha..dasyatnya haku kan..tapi serius memang empuk sangat ngan bantal dia sekalik sampai Hadif pun cakap sedappp tido kat situ..kite ambil deluxe room hari tu..ok laa..bilik dia tak la besar sangat..katil size king memang muat kite 4 beranak..nyenyak tul anak2 aku tido mlm tu..tekejut gak sebab biasa c Hanif tu kalau kat rumah tido kene masuk buai dulu..kat hotel hamboii dia baring2 je tengok kartun..aku toleh dah tido..ajaib kan..itu menunjukkan betapa selesanya tido kat katil tu..huhu..rasa nak angkut je katil tu bawak balik huahuahua..



Pemandangan yg agak menarik..nampak tak tanglung2 merah yg bergantungan kat situ..masa tu tengah perayaan cina..memang meriah je mlm tu..byk dinner yg berlangsung kat sana..

Tu dia dak Hadif..suka bebeno dia lepak kat katil tu kan..sampai nak minum pun duk situ..yg aku tak gemar tu cadar, sarung bantal ngan selimut dia semua putih..huhu..memang ketara kotor kalau tumpah air kat situ kan..


pemandangan dari bilik kiter..Empire hotel ni memang byk sudut tempat menarik..tempat kiter ni kalau tak silap kat east Atrium..dia memang byk kategori..ada ocean view, waterfall, laagoon..byk lagi pilihan..kat sini ada wayang gak..nak mkn seafood pun ada ..turun je kat bwh depan pantai tu..harga dia ikut kepala..mkn le sebanyaknye..


bukan main c Hanif ni duk kat meja balkoni ye..siok le tu amik angin ngan pemandangan yg indah..

malam tu lak kite gi makan kat food court Jerudong Park jer..nak mkn kat hotel..mamposs.. 1 tin minuman je dah berharga $7..gilerr..aku dpt beli 7 tin tu kalau kat restoran..wakaka.. so mlm tu makan byk yer..sebab aku tak mkn nasi tgh hari tu, menu kite malam tu adalah nasi ayam penyet,ayam ngan tongkeng ayam panggang,air kelapa muda ngan sup tom yam..ok sup tom yam kat sini memang best..terbaik..1 mangkuk tom yam tu harga dia $12..memang tak rugi..tom yam dia terasa asli ngan udang yg besar2..alamak terliur lak..Hadif lak mkn mee..Hanif memang tak mkn sebab bantai tido dari dlm kereta lagi..nasib ada stroller..letak je dlm tu memang nyenyak dia tido sampai le selesai makan..

aku ngan suami yg tengah melahap..alhamdulillah memang kenyang betul sampai c suami yg kekononnye nak gi tengok wayang mlm tu terpaksa cancel sebab dah tak larat..haha..

2 comments:

CeqGu said...

lama tak singgah kat blog ni..bestkan duk kat empire...memang empuk jer katil n bantal..kitaorang hujung minggu je pi empire...layan main badminton n bowling kat club...kalau tengok wayang pun prefer pergi kat empire sebab tak ramai orang hehe...

Anonymous said...

Lgi best f bhasa mlayu ktani d gunakn...jgn slh ati...

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.