Pages

My 3H

My 3H

Friday, March 2, 2012

Kene Jahit

Ni citer minggu lepas.. betul lah kata org kan malang tu tak berbau..masa tu kite tengah teruja gi ke kedai brg elektrik nak beli aircond utk ruang tamu ngan rak tv ..nasib dh habis pilih dah nak dekat nak bayar dah..tetibe lak Hadif laju jalan dari aku..kekonon dia nak kejar abah dia yg kat depan.. dgn sekelip mata dia terhantuk kat meja depan..meja keras lak tu..boleh kata bukan meja..dia mcm kaunter dapur tu..kalau tengok hadif mcm boleh lepas je dari kaunter tu..tapi tak sangka separas..tu yg dia main lantak je menuju ke kaunter tu..terus terhantuk kat sudut kaunter..ingatkan takde apa.. sekali tengok..Ya Allah darah dia lebat kat dahi.. terus abah dia panik tengok..abah dia sangkakan yg Hadif cume tergelincir..pekerja kat situ pun terus sibok menghulurkan tisu tekan2 kat dahi Hadif.. seriau giler aku tengok luka Hadif tu dia terbelah nampak isi..

lepas je bayar semua brg yg di pilih terus decide gi klinik Borneo (Sing).. bukan apa kalau gi hospital Ripas nasib laa..confirm lambat tunggu giliran..mana nak cari parking lagi.alang2 klinik private je senang..tapi tu la..kiter kene extra charge lak sebab hari tu hari sabtu jam lak dah lewat..takpe la demi anak sanggup perabih duit.. sampai je sana mujur tak lama tunggu.. jumpa doc terus kene jahit..punye la ngamuk Hadif tu..bukan ngamok nak kene jahit tu tapi ngamok sebab tak nak baring dan kene selimut..aku yg seriau nak masuk kat dlm bilik tu pun terpaksa masuk gak sebab dia dah nangis2 panggil aku.. pujuk punye pujuk baru la mau diam..tu pun abah dia kene dekat situ gak.alhamdulillah masa kene injek ngan jahit tu dia tak nangis..diam je..siap kaki goyang2 lagik.. aku ni kan sentimental sikit..masa duk kene jahit tu aku pura2 la bawak Hanif kat luar konon nye amik angin..padahal aku nangis wei..tak sanggup aku tengok anak aku mcm tu..aiyaa,Hadif kat dlm ok2 per..naluri le kan..huhuhu..

 Dr. Wan Bazli ngan asisstant dia.. ni dah jadi doc favorit kitorang..sekarang senang dah minta jadual waktu dia bekerja so senang la lepas ni kalau nak jumpe.. kesian abg Hadif tu kan..mcm tak sampai hati tengok dia mcm tu..doc kene selimutkan dia sebab takut dia bergerak semasa proses menjahit tu..

Bila dh selesai tu rasa lega.lapang kat dada..tapi tu la kene tampal plaster besar kat dahi tu buat org tertanye bile kite singgah kat kedai atau restoran..so mama ngan abah dia kene la balik2 explain..wakaka.. lotih mak..bayaran malam tu lak ok laa..termasuk extra charge $78.. nasib la hai anak.. kalau beli brg penuh trolley gak tu..muahaha..takpe la..yg penting semuanya selamat..

Lepas 4 hari kite bawak Hadif semula kesana sebab nak cuci ngan buka jahit.. ni lama sikit tunggu sebab ada org pakai bilik treatment..lama la jugak sampai aku pn dah ngantok plus perot pun dah meragam nak mintyak isi.. syukur masa buka jahit tu pun Hadif gud boy je..elok je dia baring..aku lak yg takut tengok benang tu kene tarik..huhu.. ingatkan dh lepas jahit tu dah tak tampal plaster..kene gak rupenye..sebab dia tarok ubat powder kat luka tu supaya cepat kering..okay laa..bayaran kemarin cume $5 je..tak sangka murah bebenor lak kan..

tu dia jahitan kat dahi Hadif..ni gambar masa menunggu nak kene buka jahit.. mcm serangga yg hinggap kat dahi lak kan rupe dia..

Alahai Hadif lepas ni kene hati2 okay..mama ngan abah dah naik fobia kalau korang duk lari2..bimbang terulang lagi perkara yg sama..mintak2 lah di jauhkan.. lepas ni jalan kene pegang tgn..jgn nak melawan lagi..sebab tu la aku sanggup dukung Hanif sebab dak tu kalau dah lepas memang laju je jalan ikut suke dia..atau lebih selamat masuk dalam stroller..aman...titik..

No comments:

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.