Pages

My 3H

My 3H

Monday, March 19, 2012

Pernah pakai tak?


Haaa.. korang pernah pakai oven ni tak.. serius aku pernah..masa kecik2 dulu..masa tu aku tingal kat Seria, Daerah Belait.. umur dlm lebih kurang 6-7 tahun kot.. ye laa tolong mama buat kuih raya le katakan..nama gak anak pompuan kan kene la tolong..aku memang gemar bab2 menolong buat biskut ni sampai la aku kahwin hobi tu agak berkurangan..paling senang biskut main tunjuk je..siap! yg penting pulus le kann..

Ajaibnye oven ni dulu2 kite pakai tak pernah ada problem kuih hangus ke..kurang masak ke atau terlebih masak..semua perfect jer, padahal bukan main susah nak gune oven ni kan sebab bukan ada tempat adjust suhu mcm yg ada kat oven moden sekarang ni..yang ni kite kene adjust dari api dapur je..terror gak org dulu2 tu kan.. oven ni bagus la dpt mengurangkan tenaga elektrik cume byk menggunakan gas le kan..nasib la tempat aku tinggal dulu gas free je..sebab gas kat sana d salurkan melalui paip je..so ko nak bakar kek ke biskut ke 24 jam pun takpe..muahaha..dasyat tul.. dulu2 kiter paling gemar buat biskut kerang..asal la rajin sgt kan..padahal susah nak buat kene lapis lagi tarok inti jem strawberry kat tengah2.. tapi tu laa bila buat biskut sendiri tu rasa puas sangat..raya pun meriah jer..sekarang ni org duk beli je..mcm2 ada.. kalo mcm aku memang beli la..nak buat hampehh..sibok nak layan anak2..sabo jer..tunggu laa anak2 dh besar aku nak beli oven gak nak muhasabah diri agar rajin buat kuih kat dapur mcm dulu2..jgn hangat2 tahik ayam sudahhh...

1 comment:

hijabisbeauty said...

Assalamualaikum semua..

jemput singgah ke hijabismybeauty.blogspot.com
Kami menawarkan tudung bawal plain no.1 'Dian Pelangi'
dengan warna yang menarik dan harga yng berpatutan..

http://hijabismybeauty.blogspot.com/

dan juga page facebook
http://www.facebook.com/hijabisbeauty

sebarang order boleh dibuat melalui sms 013-3189358 atau email ke hijabisbeauty@yahoo.com

Wanita Hiasan Dunia Seindah Hiasan adalah Wanita Solehah..
InsyaAllah

terima kasih senyum2 [:)]

Related Posts with Thumbnails

My Lovely Awards

My Lovely Awards

My Popular Entries


I made this widget at MyFlashFetish.com.